Dogadjaji Vesti Novi Sad

Na Stražilovu balkansko takmičenje u pripremi jela ispod sača

Sačijada, balkansko takmičenje u pripremi jela ispod sača biće održano 29. avgusta na Stražilovu, brdu iznad Sremskih Karlovaca. Organizatori najavljuju pravljenje najvećeg sača na Balkanu za koji će biti potrošeno 140kg jagnjetine.

– Osim domaćina iz Srbije, od Novog Pazara do Subotice, najave su stigle iz BiH, Hrvatske, a čekamo potvrdu iz Crne Gore, Bugarske i Makedonije. Svi oni će imati isti zadatak: pripremiti jagnjetinu ispod sača. Ocene će dati stručan žiri , a posetioci će moći i da nauče nešto od znalaca pripreme sača! Pobednik će nam, nadamo se, otkriti tajnu svog uspeha – kaže organizator Romeo Karanović.

jela-ispod-saca-q

Manifestaciju je podržala Kulinarska fedaracija Srbije, odakle će biti delegirani ljudi za stručni deo takmičenja.

Takmičenje organizuje Udruženje vlasnika vikendica i salaša. Sačeve će predstaviti najpoznatiji proizvođači: Sebastijan i Plamen-Hrvatska, Gorenc-Slovenija, Ivomarex-Srbija, Livac- Srbija i Oćevija-BiH.

Prijavu možete podneti na OVOM LINKU, a pravila takmičena pročitajte OVDE!

sac-1

 

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


413 Shares
413 Shares
Share via
Copy link