Srbija Vesti

„Televizija N1 nema šta da traži u portama Srpske pravoslavne crkve, tačka!“

Danas (4. januar) je u Srbobranu održan parastos žrtvama racije iz 1942. godine, kada su mađarski fašisti ubili oko 4.500 Srba, Jevreja i Roma. Obeležavanju 79. godišnjice u Crkvi Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg prisustvovali su i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović. Ipak, nisu svi bili dobrodošli…

Novinarima televizije N1 nije bilo dozvoljeno da uđe u portu.

„TV N1 nema šta da traži u portama SPC na teritoriji Eparhije Bačke, tačka“, rekao je Sekretar Eparhije Bačke Vladan Simić, a preneo N1.

Starešina Hrama Jovan Kezan je rekao da N1 ne može u portu.

Sekretar Eparhije Bačke Vladan Simić je na pitanje zašto naša ekipa nije mogla da uđe u crkvu rekao: „Zato što se samo vi ponašate na način na koji se ponašate“. Upitan kako se to N1 ponaša, on je odgovorio: „Pa pogledajte vi vaše objave o SPC i dovoljno je da sagledate vaše ponašanje“.

„Vama ako nije po volji ovo što vam nije dozvoljen ulazak u hram, izvolte se obratiti pismenim putem i dobićete rešenje, u redu“, rekao je, na insistiranje novinarke da odgovori kakve su objave N1 prema SPC.

On nije sporio da je današnji događaj od javnog interesa, ali je rekao da smatra da N1 ne radi u javnom ineteresu. Tvrdi da Eparhija ne pravi razliku među medijima, iako ostalima nije bio zabranjen ulazak. „Ne pravimo razliku, mi samo želimo da sve protekne u miru, a vaša televizija do sad nikada nijedan naš događaj koji smo organizovali nije prikazala na taj način da je on protekao u miru…. TV N1 nema šta da traži u portama SPC na teritoriji Eparhije Bačke, tačka“, zaključio je.

Posle toga, ekipi N1 prilazili su građani koji su naveli da ne mogu da veruju čemu su prisustvovali.

Irinej: Homoseksualno ponašanje neprihvatljivo, to nije ravnopravna orijentacija

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

258 Shares
258 Shares
Share via
Copy link