Magazin

“Muškarac” Šapić je hteo da se opere, ali mu ni sapun krmećak ne može pomoći

sapic-lukas

Zgrožena sam koliko i svaki normalan čovek na najprizemnije seksističke uvrede koje je folk pevač Aca Lukas izneo na račun novinarke N1 Žakline Tatalović u emisiji Hit tvit na TV pink (malim slovima).

Mogli smo da vidimo kako jedan režimski pevač na televiziji sa nacionalnom frekvencijom u prisustvu voditeljke i dva “muškarca” vređa novinarku, i njen izgled, ogavno, šovinistički, neargumentovano.

Voditeljka Verica Bradić kao pokušava da ga prekine, kažem kao, jer da je htela da ga zaista prekine ne bismo čuli to što je rekao, ne bi imala taj vidni smešak na licu, ne bi postavila na uvrede potpitanje: kome se sveti Žaklina? i prekinula bi ga izbacivanjem iz studija, a ne reklamnim blokom.

Sve vreme Aleksandrar Šapić i Zoran Ćirjaković ćute. Ćute na uvrede. Još gore, ćute oborenih glava. Ko pizde. Ko poslušno dete pred pijanim tatom. Ne žele da ga razbesne, jer su svesni posledica. Kažnjavanje, nema napolje, nema video igrica, ostaju bez večere i pudinga. Zato su uradili ono što im je jedino prestalo, oborili su glave i ćutali i time bez sumnje saučestvovali u uvredama.

Danas je Šapić pokušao da opere zasrano, ali posle onoga što smo videli ne bi mu pomogao ni krmećak sapun, kamen, voda, četka, žuljanje, a kamoli izjava:

“Ne ulazim u međusobne sukobe drugih ljudi, a naročito ne određujem način kako će ko kome odgovarati na provokacije. To je stvar ličnog izbora. Ne sećam se da sam ikada reagovao na bilo čije ponašanje u bilo kojoj emisiji, pa ne znam zašto ste očekivali da prekjuče reagujem, izjavio je Šapić za Danas.

Pa, recimo Aleksandre zbog toga što je prekjuče u tvom prisustvu najgnusnije vređana novinarka koja nije bila prisutna da se odbrani. Ali, još važnije, zapravo najvažnije – jer je to Aleksandre ljudski, džentlmentski, to je u rangu refleksa na loše i zato što si obaranjem glave i ćutnjom saučestvovao u uvredama. To je kao da neko tuče nekog blizu tebe, a ti okreneš glavu. Tj. oboriš je. Ako nisi želio da se mešaš, mogao si da napustiš studio. Sve bi bilo bolje od onoga što smo videli prekprekjuče.

Jedan folker gnusno prostačkim rečnikom vređa novinarku, a dva “muškarca” nemo sede oborenih glava. Ne ide.

Ne ide ovde toliko toga, ali eto “prolazi”.

I sve je politika.

I sve su novci.

I sve je diktirano.

I niko više ne želi da se u bilo šta meša, zbog interesa, novca, straha od osude, gubitka povlastica… ili zato što to “nije moja stvar”.

A ovakve stvari, baš ovakve stvari bi trebalo da budu naša stvar, jer ako budemo spuštali glave ko pizde dok folker Lukas ( I svi slični Lukasi) bljuje uvrede na račun novinarke, nećemo mi nikuda. Sve će postati jedan duži reklamni blok u kom sve ima svoju cenu. Uglavnom akcijsku.

E pa Šapiću i Ćirjakoviću pali ste ovim prekjuče na onu “99,9 dinara” i to zbog obaranja glave na uvrede Lukasa koji je odavno na rasprodaji.

Gangulin tvit o političarima bez dece je najbolji dokaz o štetnosti hlora na mozak

Jovana Kešanski

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Kao ženu, stid me je ono što sam gledala. Kao žena osetila sam se užasno jer sam se stavila na mesto ove žene koja je govorila istinu ništa više osim toga. A dotični koji su ćutali, pitala bih ih kako bi reagovali kada bi im neko tako vređao njihove voljene. Dotičnog koji je vređao pitala bih ga kako ga nije sramota. Eto, toliko.

2.2K Shares
2.2K Shares
Share via
Copy link