Magazin

Muškarac koji oženi učiteljicu srećniji je od drugih

To dolazi sa kanalisanjem dnevnog stresa – tridesetoro dece u odeljenju o kojima treba da brineš, koje treba da upoznaš, shvatiš, nađeš prema svakome pravi pristup, uspostaviš sa svima neki odnos i naučiš ih nečemu.

Da bi uspela u tome, osoba mora da bude veoma koncentrisana, veoma smirena, svesna i prisutna – i nesebična. Da bi obuhvatila svojom pažnjom toliku decu, dobra učiteljica mora da “razredi” svoj ego i preko krajnjih granica, piše Brankica Milošević za wannabemagazine

Ona svu decu podžava i voli, a ako neku voli malo više od ostalih, to joj niko ne zamera. Ona je model, uzor, mentor, neko koga deca obožavaju i pamte celog života i ona je svesna svog uticaja na njih. A za to je potrebno mnogo stvarnog samopouzdanja i požrtvovanja.

Rad sa decom utiče na čitav njen život, oplemenjuje je i održava vitalnom i radoznalom – ona stalno uči.

Ona voli svoj posao iako joj je posao često preči od njenog ličnog života, ispunjena je i ostvarena i uopšte ne očekuje da joj neko izrazi zahvalnost ili uruči posebna priznanja za njen rad.

Ona se daje i rezultate svog rada vidi na iskrenim dečijim licima, u njihovim otvorenim srcima, zbog kojih je ona bolja osoba nego što bi bila radeći neki drugi posao.

I šta to znači za tebe, srećnika koga je prihvatila kao svog partnera, svog čoveka, svoju ljubav?

Ti dobijaš izgrađenu osobu, sa najvišim vrednostima i principima. Doslednu, brižnu, odanu i posvećenu.

Ona prirodno stavlja tebe ispred sebe, ona je na tvojoj strani apsolutno i nikada neće prestati da veruje u tebe, da te inspiriše i motiviše. Ona je programirana da nikada ne odustaje od ljudi, da uvek vidi šansu, mogućnost i način, ona veruje u tebe nepokolebljivo i navija za tebe svim srcem.

Ona će biti odlična majka, kao što je i odlična učiteljica. Prema svojoj porodici ophodiće se kao prema svom razredu – promišljeno, zaštitnički, strpljivo, nastojeći da prepozna sve potencijale i podstakne sve kapacitete za razvoj i napredak.

Ona daje sve od sebe, trudi se da uvek pronađe najbolje rešenje, nikada ne beži od problema, nego se sa njima suočava i nastoji da ih razloži i pojednostavi tako da budu shvatljivi i rešivi. Sa njom dobijaš osobu koja će vašu decu odgajiti da budu najbolji ljudi, zadovoljno sobom, sposobni da pronađu svoje mesto u svetu i žive ispunjenim životima.

Ona sluša sve što kažeš, čak i ako to izgovaraš šapatom ili samo promrmljaš. Ona ima strpljenja i saosećanja u neverovatnim količinama i izvlači ih rezerve kad izgleda da su se potrošili. Ona se nosi sa stresnim situacijama veoma staloženo.

Ona ume da se opusti i da se zabavi, jer zna koliko je igra važna. Ona se nije otuđila od deteta u sebi, jer je stalno sa decom i ona zna da se najbolje stvari dešavaju kad su svi opušteni, slobodni i radoznali. Ona brine, ali ne sputava, a kad nešto traži, svi se polome da urade to što traži, jer je čast i privilegija uspeti u zadatku koji voljena učiteljica postavlja.

Ti uzimaš osobu koja je najbolja verzija sebe i uz nju ćeš i sam postati najbolja verzija sebe. Ona će uticati na tvoj život na najbolji mogući način, biće tvoja snaga i podrška, toplina i nežnost i moći ćeš uvek da računaš na nju.

Zauzvrat, potrebno je samo da rado budeš tu– da prihvataš njene vrednosti i prioritete, da se ne buniš ako ona preuzima vođstvo, jer ona to čini spontano, samo zato što zaista zna najbolji način da se neke stvari urade i da se sa nekim stvarima izađe na kraj. Potrebno je da joj veruješ i da joj se prepustiš, a ona to poverenje nikada neće izdati i nikada nećeš pogrešiti ako uradiš onako kako ti ona predlaže – uverićeš se u to.

Ona je najbolji tip osobe, onaj koji nikada ne gubi veru u sebe i koji nikada neće prestati da veruje u ono najbolje u ljudima – u tebi, sebi i svima ostalima.

10 najuvrnutijih razloga zbog kojih su bračni parovi tražili razvod

232 Shares
232 Shares
Share via
Copy link