Dogadjaji Izložbe

MSUV: 30 godina rada dizajnera Slavimira Stojanovića

Nakon premijere u Muzeju primenjenih umetnosti u Beogradu, Slavimir Stojanović predstavlja  se u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine retrospektivnom izložbom koja obeležava prvih 30 godina vizuelnih komunikacija jednog od najpoznatijih domaćih grafičkih dizajnera. Stručno vođenje kroz izložbu i razgovor da Slavimirom Stojanovićem zakazani su za petak 22. april u 18 sati. Izložba u MSUV traje do 30. aprila.

Izložba prikazuje razvojni put Slavimira Stojanovića od najranijih crteža iz detinjstva, preko plakata, stripova, ilustracija, logotipa, magazina, omota ploča, do nagrađenih projekata koje je radio za velike međunarodne kompanije.

– U stvaralaštvu Slavimira Stojanovića primetan je stav da se nanajjednostavniji mogući način, uz upotrebu minimalnih vizuelnih sredstava, kreira dizajnerski rad koji će obuhvatiti kompleksnost ideje koju prezentuje, ali i sveta u kojem živimo, što simbolizuje njegova kreativna maksima Complicate Simply. Uz neophodnu dozu dosetke, ironije ili autoironije, Stojanović poštuje želju naručioca projekta za kompleksnim ali lako prepoznatljivim dizajnerskim rešenjem – kaže Slobodan Jovanović.

Posetioce Likovnog salona čeka redavanje o Menkenu

 

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link