Magazin Svet

Mumificiranu mamu godinu dana držao u podrumu da bi joj i dalje uzimao penziju

soba-podrum

U okolini Insbruka u Austriji, 66-godišnji muškarac je od prošlog leta skrivao svoju pokojnu majku u podrumu kuće. Umesto da prijavi njenu smrt, nastavio je da prima penziju i dodatak za negu o njoj.

Majku je u toku prikrivanja zločina čak pokrio mačjim leglom, da bi na kraju, leš bio mumificiran. Za sada se smatra da je majka umrla prirodnom smrću. Sin je priveden zbog sumnje da je izvršio ozbiljnu prevaru i narušio mir mrtvih.

Mrtvu mamu pretvorio u mumiju

Prema podacima austrijske policije, 89-godišnjakinja je patila od demencije i bila joj je potrebna nega. Redovno je primala penziju u vidu pisma. Kada je novi poštar došao na dužnost, insistirao je da vidi ženu. Kada to nije uspelo, novac je vraćen na isplatu preko računa. Tokom pretraživanja kuće, žensko telo je pronađeno u podrumu prošle subote. Procenjuje se da je leš pokojne žene tamo bio preko godinu dana.

Očigledno je preduzeo detaljne mere predostrožnosti kako bi smrt svoje majke što duže držao u tajnosti.

– Uveravao se da nema neprijatnih mirisa u podrumu. “Skladištio” je majku sa pakovanjima leda, koje je redovno menjao. Upijao je sve telesne tečnosti zavojima. Kad mu je ponestalo svih ovih stvari, majku je pokrio mačjim leglom. Na kraju, leš je mumificiran – rekao je Helmut Gufler iz policijskog odeljenja za socijalnu zaštitu.

Drugom sinu ništa nije smrdelo

Kada je drugi sin došao u posetu porodičnoj kući, brat mu je rekao da se majka trenutno nalazi u bolnici, u šta je on poverovao. Takođe nije želeo da je poseti niti da je proveri, pošto je starica očigledno već duže vreme bila dementna i pretpostavljao je da neće prepoznati svog sina.

Takođe nije bilo prijatelja ili poznanika koji su bili zabrinuti za ženu prikovanu za krevet.

Očigledno, sin se više puta poigravao sa idejom da prijavi majčinu smrt:

– On nam je svedočio da je to nameravao učiniti jer je mislio da to ne može trajati zauvek. Ali on je stalno odlagao ovaj trenutak – izjavio je zvaničnik policije Gufler.

Ako prijavim smrt, neću imati za sahranu

Majka je verovatno umrla od starosti prošle godine u prisustvu rumunske medicinske sestre.

Sam sin nije bio kod kuće u vreme smrti. Medicinska sestra mu je tada rekla da mu je majka preminula, prenosi austrijski javni servis ORF.

Istražitelji još nisu uspeli da stupe u kontakt sa pomenutom medicinskom sestrom jer se ona nakon smrti žene vratila u Rumuniju.

Kao motiv za zločin, ovaj 66-godišnjak koji nije imao prihode rekao je policiji da nije želeo da se odrekne majčinog novca. Kako je naveo, znao je da će, ako prijavi svoju smrt, sve isplate biti odmah obustavljene. Bilo mu je jasno da finansijski ne može platiti sahranu niti zadržati kuću u kojoj su njih dvoje živjeli.

Sve u svemu, nezakonito primanje socijalnih davanja rezultiralo je štetom u iznosu od oko 50.000 evra. Prema navodima policije, trenutno nema naznaka nemara trećih strana, iako se na lešu još uvek vrše toksikološka ispitivanja. 66-godišnji sin koji, priveden je zbog sumnje da je izvršio ozbiljnu prevaru i narušio mir mrtvih. On, zvanično još nije poznat javnosti.

Ubio pedofila koji je silovao njegovu 8-godišnju ćerku, pre toga se družili i pili

33 Shares
Share via
Copy link