Magazin Srbija

Mozzart kladionice ucenile zaposlene obaveznim vakcinisanjem: Ili vakcinacija ili zatvaramo uplatna mesta

U ponedeljak je zaposlene u Mozzart kladionicama na poslu sačekao mail u kom se od zaposlenih zahteva da se vakcinišu jer će se u suprotnom uplatna mesta koja nemaju dovoljan broj vakcinisanih radnika zatvoriti dok se ne steknu uslovi za rad.

Uslovljavanje…

“Obzirom na sve složeniju epidemiološku situaciju, postoji mogućnost da će se uspostaviti nova organizacija rada, pri čemu će na uplatim mestima moći da rade samo zaposleni koji su primili vakcinu ili preležali infekciju virusom u prethodnih 6 meseci.

Uplatna mesta na kojima neće moći biti uspostavljena navedena organizacija će biti zatvorena, dok se ne steknu navedeni uslovi.“

foto: privatna arhiva

Kompanija Mozzart apeluje na svoje zaposlene da se vakcinišu ali im u istom mail-u preti zatvaranjem uplatnog mesta.

Da li to znači i otkaz…Prosudite sami.

foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

…Ili ipak molba

Nije dugo trebalo da neko iz ove kompanije shvati da je ton kojim se obraća zaposlenima kranje neumesan te je istog dana popodne usledio novi mail u kome se naglašava dobrovoljna vakcinacija uz pojašnjenje:

„Postoje naznake da će u narednom periodu biti doneta odluka od strane Kriznog štaba da će objekti u kojima su svi zaposleni vaksinisani ili preležali Korona virus u poslednjih 6 meseci, moći da rade bez ikakvih ili sa minimalnim ograničenjima dok će ostali objekti raditi u skladu sa merama Kriznog štaba, koje u tom trenutku budu na snazi. „

foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

U kakvom se položaju nalazi „radnička klasa“ u Srbiji? Minimalac i neplaćeni prekovremeni rad. Godišnji odmor pod uslovom da sam nađeš zamenu, rad nedeljom.
Mobing i seksualno uznemiravanje.

Da li je ovo usamljeni slučaj uslovljavanja zaposlenih?

Da li smo mi društvo dvostrukih standarda u kome je zaposleni dužan da trpi i ćuti, šta god da mu nametnu jer sreća te uopšte ima posao?

Svi jedva čekamo kraj pandemije i povratak „normalnom“ životu ali ne zaboravimo da je pandemija iznela na videlo duboke sukobe, nesolidarnost i nejednakost  i to su problemi nad kojima kao društvo treba da se zamislimo.

Vakcinacija zaposlenima u jednom preduzeću u Paraćinu donosi 50€

Julija Vojinović

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Nije samo u Mozzart-u, već u svim kladionicama drugim. Meridian kladionica krši sva pravila, još tera zaposlene na hitnu vakcinaciju ili otkaz. Svi dobro znamo koja bagra stoji iza svih tih kladionica. Narod neka i dalje glasa za ove što su na vlasti i neka gleda sav taj cirkus u državi. Kako bi rekli „Klovnovi se menjaju, cirkus je isti. Kraj.

OGLAS

581 Shares
581 Shares
Share via
Copy link