Kolumne

Možeš ti Laziću da šmrčeš, opijaš se, juriš autom ali nek to bude po pustom ataru u Brestaču

darko-lazic
Foto: Telegraf.rs

Pre nekog vremena policija je zaustavila čoveka na starom švapskom biciklu, predveče, nije imao svetlo. Naplatili su mu kaznu i vrlo moguće otišli da jedu nešto. Duga je noć, treba jesti, niko gladan ne može pošten svet da zaustavlja, jasno.

Taj čovek koliko znam jedva spaja kraj sa krajem i dao im je preostalo od crkavice penzije, postiđen što je uopšte došao u sukob sa zakonom, pošten čovek celog života, nije imao svetlo, prekršio jelete zakon i mislim da se još uvek ždere.

Vozi od tada sa dva svetla kupljena kod Kineza i danju.

Ovo pišem jer mi nije jasno KAKO je moguće da pevač Darko Lazić kome je vozačka dozvola oduzeta još decembra 2013. godine bude priveden za vožnju u pijanom, drogiranom stanju. Prostom matematikom dolazimo do podatka da Lazić već DEVET godina vozi bez dozvole, a u tom periodu je napravio masu prekršaja od vožnje neregistorovanog auta, prekoračenja brzine, vožnja bez dozvole, vožnja pod zabranom…

Kako je policija ovo omogućila a tako revnosno kažnjava jadnike na biciklu bez svetla u predvečerje (ne po mrklom mraku). Kako se uvek stvore da kazne nekoga ko je prekoračio dva kilometar na sat, karikiram, a nema ih kad pijane budale prolaze kroz crveno sa 118 tamo gde je dozvoljeno 80. Ako ih i ima, čini se da nakon privođenja i zadržavanja od 48 sati ništa više ne urade. Plati čovek kaznu pa nastavi bez dozvole da pravi prekršaje.

Negde sam pročitala da se to dešava jer ne mogu da nađu Lazića na prijavljenoj adresi, jer tamo ne živi. Pa majku mu, toliko ste ga puta za devet godina zaustavili, nije valjdada to sve niste mogli da sredite dok je priveden.

Ne razumem.

Čovek vozio 118, prekoračio brzinu za 38 km na sat, test na drogu navodno pokazao da je pozitivan, 0.91 promil alkohola u krvi, nema dozvolu. Malo li je?

Je l trebalo da ubije nekoga, pa da izađe za pet godina kao onaj Gigić što je ubio Jovanu jureći kroz crveno pijan? Pa da nastavi da pije, drogira se i vozi ko ludak?

Šta bi se dogodilo da je ubio nekog? Kako bi nadležni organi objasnili ožalošćenima činjenicu da je vozio bez dozvole? Da je bukvalno pušten da divlja.

Mučno mi je uopšte da pišem o nekom Darku Laziću, iskreno briga me da pošmrče kilogram kokaina, da slije osam litara viskija, ali brate moj juri po nekom ataru u Brestaču gde ne možeš nikoga da ubiješ. Osim sebe, što bi uistinu bilo žalosno, i realno pomoć ti je neophodna.

Uz sve to, mediji prenose kako se bahati iza rešetaka u PS Novi Beograd, da urliče, prepire se, pravda da nije drogiran: “Samo sam malo popio i malo brže vozio”.

SAMO?

Pa, daj, Laziću nemoj da nas zajebavaš, SAMO si mogao da ubiješ nekoga. Šta misliš kako bi porodica ubijenog podnela to tvoje SAMO. Samo sam vam ubio dete, mamu, babu, tetku, sina.

Nadležni moraju da reaguju, ne samo u slučaju Lazića, već svakog bahatog vozača koji prekoračuje brzinu, prolazi kroz crveno, pije, šmrče, jer krila nemamo da letimo, pa da izbegnemo drumski saobraćaj, ali ih realno možemo dobiti kad nas neka pijana našmrkana budala, daleko bilo, pošalje na nebo.

Darko Lazić se bahati i psuje u pritvoru, traži da ga puste jer će ga „žena ostaviti“

Čitajte Luftiku na Google vestima

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.7K Share
1.7K Share
Share via
Copy link