Kolumne

Možda me Trifunović nazove glupom *roljom jer nisam shvatila šta je glumac hteo da kaže

sergej-trifunovic
Foto: Vesna Lalić

Da sam recimo jedna od devojčica koju je Mika Aleksić seksualno zlostavljao, da sam jedna od devojčica iz Petnice koju je “kul čika” S. napijao da bi onda mogao da me skida golu, da po meni slaže voće i fotografiše me u mojoj nemoći, da sam jedna od devojčica koja je u okviru porodice doživela seksualno nasilje, da sam možda studentkinja koju je profesor pokušao da seksualno zlostavlja u kabinetu i da sam u nekom glupom momentu svog života kliknula na “follow” i tako zapratila Sergeja Trifunovića… jutros bih mogla da vidim kako ubada svih deset prstiju u oko ženama koje su bile žrtve zlostavljanja.

Nije mi apsolutno namera da od njegove šugave objave na Instagramu pravim vest koja će portalu doneti klikove, ali mi jeste namera da ukažem na ovakve bljutave šale ili šta god S. (ali Trfiunović) mislio opisom slike na kojoj su on i Mima Karadžić i tri žene (od kojih je jedna curica).

Napisao je: Mima i ja otvaramo školicu glume.

Smisao za humor me ne napušta godinama i vrlo lako mogu da osetim kad je u pitanju očajan pokušaj duhovitosti ili ironije ili cinizma, a još bolje kad je neko toliko jadan da pokuša da napravi šalu gde joj mesto nije (i to ne menja činjenica što su svi na fotki poznanici).

Znate šta je postigao?

Da su neki muški primerci ostavljali komentare tipa: “Ala će biti silovanja” do “Ispraznio se umetnički prostor odlaskom Mike”.

Dok su žene, meni apsolutno neshvatljivo, pisale: Jel kasno da se prijavim, imam 34?
Pa: Eto mene!
Pa: Da prostiš i ja bih u tu školicu.
Pa: Jel ima ograničenja u godinama?
Pa: I ja natempiram kad ću da se bacim na dijetu.
I jedan smajli koji piša suze od smeha od Marije Karan.

Nemojte žene, nije smešno, glupo je, srozavajuće je. Da prostiš… nije solidarno.

Pomislite na sve one devojke koje su nekad negde bile opijane, zlostavljane zatim, omalovažavane, seksualno uznemiravane, kojima su se ovakve “šalice” prosipale svakodnevno od šefa ili kolega, znate ono “mačkice”, “lutkice” grok, grok.

Pecajući se na ovakve njegove “šale” dajete mu prostora da pomisli da mu je “šala” uspela.
Sergej je poznat ne, ne, ne… to kao glumac je bilo nekad, kao političar…isto nekad, ono što je već neko vreme aktuelno je sočno vređanje žena koje on bez zadrške čašćava sa *urvo, *roljo, ološu…

Sin u majke.

… koji ako pročita ovo će me sigurno nazvati glupom *roljom jer, eto, nisam shvatila šta je “glumac” hteo da kaže i nisam uzbuđeno pitala da li mogu da pohađam školicu. Uz to pokvarila sam mu “šalu”.

Pa će onda svi oni primerci njemu slični da nastave u komentarima da me sočno vređaju, najverovatnije na temu silovanja, a žene koje ne shvataju ozbiljnost cele stvari će me možda čak i rastrgnuti napominjući da mi je “krivo” što više nisam mlada da budem polaznica. I time će svi skupa da zapuše usta nekoj zlostavljanoj devojčici koja je pohađala glumu i taman je skupila hrabrost da to kaže.

 

 

„Kakva je to žurka bez riba?“ Sergej Trifunović prokomentarisao povučenu tužbu novinarke RTS-a

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
398 Shares
398 Shares
Share via
Copy link