fobija-oci
Pixabay.com
Lifestyle

Možda bolujete od tripofobije, a da ni ne znate

Ko zna od čega sve ne bolujemo, a da nismo ni znali da to postoji, a kamoli kako se to zove. Nedavno sam naišla na jedan test kojim dokazujete sami sebi da li bolujete od tripofobije. Iako nisam znala da li se tripujem i kakva je ova bolest rešila sam da stavim samu sebe na probu i da proverim da li imam ovu fobiju.

tripofobija-fobija-rupice
Pixabay.com / Luftika.rs

Sećam se da sam se kao mala bojala nekih predmeta i životinja i nisam mogla da objasnim zbog čega ih se bojim kad mi ne mogu nauditi. Ni dan danas mi nije prijatno kad vidim te pojave, ali sam testom za tripofobiju otrkrila zbog čega sam se plašila svih tih predmeta i životinja. Test bio u obliku fotografija, neke su bile stvarne, a neke fotošopirane, ali na svakoj je bilo mnogo rupa i rupica. Kako su se fotografije nizale tako je usledila neprijatnost, napad panike, znojenje dlanova i morala sam da prekinem test. Ovo što se meni dešavalo je zapravo bio dokaz da pripadam onoj grupi ljudi koja ima tripofobiju. Kako kažu prema poslednjim istraživanjima oko 11 odsto muškaraca i 18 odsto žena pati od tripofobije.

tripofobija-fobije
Pixabay.com

Nisu mi verovali da se plašim nekih pojava i predmeta koje drugima nisu zastrašujuće, ali sad kada sam uradila ovaj test mogu da kažem nemojte mi se smejati zato što imam tripofobiju. Kad bolje razmislim možda je ipak bolje da mi se smeju, jer dok objasnim šta je tripofobija, mnogi će se tripovati da sam na dobrom putu ka ludari. Ko zna koju još fobiju neće izmisliti i od čega se sve još nećemo istripovati, a kako bi to rekli svi smo mi pomalo ludi.

rupice-fobija
Pixabay.com

Ovakve testove imate na različitim sajtovima, ali i na Youtube u obliku videa. Sada i sami možete da se testirate, a ako uočite lupanje srca, preznojavanje i napad panike onda sigurno imate tripofobiju.

Više o tome kako ublažite fobiju od posla koji ne volite

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš