Magazin Novi Sad

Devojčica htela da skoči sa mosta u Novom Sadu, a Markove reči spasile su joj život

most slobode
Most slobode u Novom Sadu, foto: ilustracija/printscreen

Pomoćnik komandira Policijske ispostave Stari grad u Novom Sadu, Marko Stefanović, sprečio je 17. septembra maloletnu devojčicu da počini samoubistvo skokom sa Mosta slobode.

Policajac Stefanović opisao je presudnih pet minuta drame na mostu i skromno zaključio da nije učinio ništa što ne bi i njegove druge kolege da su se našle u takvoj situaciji.

Činjenica da je spašen jedan mlad ljudski život za njega je najvažniji deo priče.

– Vraćajući se iz suda gde sam bio službeno, preko radio veze sam čuo da je neko od građana prijavio da mlađa ženska osoba namerava da skoči sa Mosta slobode – govori Stefanović za Novosti šta se dešavalo oko 13.30 časova tog 17. septembra.

– Odmah sam se uputio tamo, jer sam bio u blizini.

Maloletnici, koja je prešla ogradu mosta, stotinak metara od ulaska u tunel prema Sremskoj Kamenici je obazrivo prišao i započeo razgovor sa njom, ali je ona odbijala svaki razgovor, govoreći mu da mu ne prilazi.

U blizini, na mostu su se u tom trenutku zatekla i dvojica Stefanovićevih kolega iz Sremske Mitrovice, koji su mu priskočili u pomoć.

– Nastavio sam da je molim da mi dozvoli da joj priđem, čak sam skinuo i opasač – prepričava Stefanović, dramatične i napete trenutke sa mosta.

– Srećom, pristala je, i tada smo je kolega iz Sremske Mitrovice i ja uhvatili i spustili na bezbedno. Kazala je da je odličan đak, iz funkcionalne porodice i da nema razlog zbog čega se odlučila na taj korak.

O onome što se dešavalo na Mostu slobode, odmah je obaveštena i Služba hitne pomoći, koja je maloletnicu prevezla u bolnicu.

Izvor: Novosti

Dvoje mladih izvršilo samoubistvo u CG na isti način, uz iste poruke na Instagramu

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
140 Shares
140 Shares
Share via
Copy link