Magazin

‘Moram da ispričam nešto što do sada nisam jer je veoma potresno i važno’

merima-isakovic
Printscreen

Aleksandar Đuričić, novinar i urednik u magazinu „Nedeljnik“ ispričao je u emisiji „Među nama“ kako je glumica Merima Isaković u intervjuu koji je dala za pomenuti magazin optužila Branislava Lečića za pokušaj silovanja.

“To je nastalo potpuno spontano, nije bilo nikakvog poziva mog ili njenog poriva da ispriča priču.

Ja sam nju pozvao povodom pet godina od smrti Gage Nikolića, što je bilo nedavno. Setio sam se Merime, a ona sa mnom voli da radi i ima poverenje.

Poslao sam joj pitanja, a onda me je ona jednog dana pozvala i rekla ‘Ja moram da ispričam nešto što do sada nisam i mislim da će se šokirati jer je veoma potresno i važno’.

Ona je napisala tekst i kada sam ja to čitao meni je vilica pala. Ona je to ispričala nakon što je Danijela optužila Branislava da ju je silovao”, kaže Duričić.

Merima je Aleksandru otkrila i zbog čega je odlučila da istinu o seksualnom napadu otkrije tek četri decenije nakon što se ona dogodila.

“Ona bi ovu priču svakako objavila u svojoj knjizi koju piše, ali ga ne bi imenovala jer mu je obećala da nikada neće otkriti njegovo ime kada se on izvinjavao i plakao, ali je to obećala ukoliko ne bude čula da je nešto slično uradio.

S obzirom da je čula, ona je odlučila da to ispriča. Merila je svaku reč, vagala je svaku reč i dugo smo radili na intervju.

Ona ovo nije uradila da bi se osvetila Branislavu Lečiću, prosto je htela da bude podrška Danijeli Štajnfeld i eventualno nekim drugim ženama ako ih ima.

Zato je ona sa svojim imenom i velikom karijerom psihološkinje koja živi u Australiji to ispričala jer su za druge žene koje su javno govorile, obično se govorilo da žele karijeru ili popularnost, što je nenormalno”, kaže novinar a prenosi Nova.rs.

Podsetimo, U tekstu za novi Nedeljnik, glumica, koju pamtimo po ulozi Jovane Lukine, progovorila je o užasnom iskustvu koje je doživela kao studentkinja glume.

Lečićeva rečenica od koje se povraća: Znaš li ti ko sam ja? Treba da ti je čast.

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link