Sećate li se Jovana Simića, studenta  koji je prodao kolekciju dresova da bi pomogao lečenje Nađe Novaković, teško obolele devojčice koju nije poznavao? Tada je izgubio posao i na aukciji prodao najvrednije stvari koje je imao – originalne dresove svetskih klubova koje je skupljao od detinjstva. Ona se plašila da neće preživeti, a on se ničega nije plašio. Danas, nakon 2 godine, oboje su živi i zdravi, a film koji je o njima snimljen imaće novosadsku premijeru u Areni Cineplex.

Film “Mora da ovo nije sve” govori o Jovanu, njegovim bitkama i naporima i Nađinoj borbi za život. Kada su se upoznali, Nađa, tada 9-godišnja devojčica obolela od leukemije, pitala ga je: “Šta ako ne preživim?” To je dugo bio radni naziv filma, inače rediteljskoj debija Uroša Maksimovića.

raduljica-pomozimo-nadji
Facebook / Pomozimo Nađi

Premijera u Novom Sadu biće održana 17. februara u Areni CINEPLEX od 20.30h. Karte su u prodaji od 11. februara, a cena je 200 dinara.

Jovan Simić je došao na ideju da aukcijom sportskih dresova u Beogradu i Novom Sadu prikupi što više novca za Nađu, pritom je uopšte nije poznavao. Maloj Nađi Novaković je bilo potrebno 300.000 evra za lečenje teškog oblika leukemije u Nemačkoj. Tada je Jovan radio u jednom kineskom restoranu, ali je ostao bez posla, jer nije mogao da uskladi obaveze. Ali nije odustajao, krenuo je na put koji će mu promeniti život. I mnogima oko njega.

Akciju su pomogli fudbalski i košarkaški klubovi Crvena Zvezda i Partizan, OFK Beograd, kao i mnogi sportisti: Milen Mačvan, Ivica Kralj, Dušan Kecman, Veljko Paunović, Miroslav Raduljica, Danko Lazović, Miloš Ninković i sakupljeno je 80.000 evra.

Prvi kadrovi filma snimljeni su decembra 2014. godine u Frajburgu gde je Nađa bila na lečenju. Film hronološki prati događaje, od Simićevog javljanja Nađinim roditeljima i njegove ideje da skromno animira ljude iz svog okruženja, do toga da akcija, posle jednog novinarskog članka postaje glavna vest u Srbiji.

Reditelj prati i tok Nađinog lečenja u Frajburgu, kao i njeno potpuno izlečenje i povratak u Srbiju. U filmu pored Simića i Nađinih roditelja, učestvuju i Zoran Kesić, ekipa serije “Državni posao”, Nenad Pagonis, novinari Darko Nikolić, Miloš Šaranović i Igor Vujičin, direktor škole OŠ “Ivo Andrić” Milan Pašić i Simićevi drugovi koji su preneli svoje viđenje cele akcije.

Film je urađen u kuhinji produkcijske kuće Alternativa i već je raznežio beogradsku publiku, premijerom u Sava centru.

Nađa je danas zdrava devojčica, a jedno je sigurno, iz sale nećete izaći ravnodušni.

Pogledajte koji događaji nas čekaju u februaru

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here