Balkan Magazin

Monah u Republici Srpskoj izboden, potraga za osumnjičenim Banjalučaninom

Vest da je izboden monah manastira Glogovac, otac Stefan, objavljena sinoć, dočekana je uz nevericu. Policija Republike Srpske je tokom noći otkrila identitet ubice monaha Stefana, a istraga ih je dovela do Banjaluke.

Sve raspoložive policijske snage tragaju za Draganom Š. iz Banjaluke zbog sumnje da je ubio monaha manastira Glogovac oca Stefana, prenosi Srpskainfo.

Izvor iz MUP Republike Srpske navodi da je u pitanju osoba poznata policiji kao uživalac droge.

Policija još uvek traga za osumnjičenim, a tokom dana biće poznato više detalja, dodao je izvor Srpskainfo.

Na društvenoj mreži Fejsbuk juče je objavljeno da je u večernjim satima nepoznati počinilac nožem usmrtio dugogodišnjeg monaha Manastira Glogovac, oca Stefana.

Prema prvim informacijama on je izboden najverovatnije nožem.

Na Fejsbuk stranici manastira objavljeno je : „U neverici i tuzi obavještavamo sve poklonike Manastira Glogovca da je danas 7. decembra u večernjim satima nepoznati počinioc nožem usmrtio dugogodišnjeg monaha Manastira Glogovca oca Stefana. Svi detalji o ovom stravičnom zločinu biće naknadno saopšteni javnosti posle istrage policije kao i vjeme sahrane postradalog monaha Stefana. VEČAN TI POMEN OČE NAŠ I BRATE STEFANE!“

Meštani su, kako navode tamošnji mediji, i dalje u šoku jer je ubijen monah i to na ovom svetom mestu. Međutim, još uvek nema zvaničnih potvrda da je otac Stefan ubijen u manastiru, prenosi Nova.

Inače, manastir Glogovac je srednjovekovni manastir Srpske pravoslavne crkve posvećen Svetom velikomučeniku Georgiju. U manastiru se održava Janjski sabor. Nalazi se u Janju, u kanjonu rečice Glogovac među brdima planine Gorice, oko 15 kilometara južno od Šipova, u Republici Srpskoj. Pripada eparhiji Bihaćko-Petrovačkoj.

Volela bih da mi novinarka portala Nova kaže šta je očekivala kada je zvonila na vrata Džejevoj bivšoj ženi

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

10 Shares
Share via
Copy link