Lifestyle

Momak iz Bosne izludeo žene širom sveta

Na popularnosti na društvenim mrežama Erminu Junuzoviću, poznatijem po imenu Erko Jun, pozavidele bi mu mnoge svetske zvezde.

Seksi Bosanca koji živi u Belgiji prati više od milion ljudi na Instagramu, a 4,4 miliona na Facebooku.

Bavi se fitnessom, vremenom je postao model za fitness proizvode i glavni trener u najvećem fitness centru u Antverpenu. Danas ima i svoju prodavnicu fitness opreme koja je brendirana njegovim imenom Erko Jun.

Skoro da ne postoji medij u Evropi koji nije o njemu pisao. Smatra se velikim stručnjakom za fitness jer iza sebe ima niz takmičenja i medalja.

Ovaj 27-godišnjak je porijeklom iz Janje. Kada je rat počeo besniti u Jugoslaviji, njegova porodica je izbegla. Imao je samo 2,5 godine i tada su započeli svoj život od nule.

“Morali smo sve iz početka i naučiti novi jezik. Roditeljima je bilo teže, ja sam bio mali pa se slabo sjećam. Tokom školskih dana bio sam mangup, imao sam dobre ocjene, ali me ništa nije interesovalo osim izlazaka i sporta”, priseća se Ermin.

Kaže kako je voleo da se potuče, te da je zaista bio problematičan. Tada je dobio nadimak “Bad Boy” u Antverpenu. Ipak, završio je zanat kako bi radio u očevoj firmi koja se bavi grejanjem i vodovodnim instalacijama. Tada mu je uzor postao Jean Claude Van Damme i poželeo je imati njegove veštine.

“Uvek sam se bavio borilačkim veštinama, a od malih nogu sam krenuo na taekwondo pa na tajlandski boks i na kraju sam počeo trenirati MMA. Otac mi je uvijek davao podršku i učio me da se moram znati odbraniti”, kazao je.

ermin (1)

U 15. godini doživeo je povredu na treningu zbog koje mu je noga ostala paralizovana. Lekari su mu rekli da je više nikada neće moći koristiti potpuno te su mu savetovali da se počne baviti fitnessom kako bi je ojačao.

“Nakon pola godine sam, hvala Bogu, dobio osjećaj u nozi, ali sam se i zaljubio u tegove i fitness. Nakon 18. godine počinjem se profesionalno baviti time i takmičiti”, rekao je Erko Jun.

 

Trenira svaki dan po sat i po, što se i vidi na njegovom telu koje je osvanulo na naslovnicima magazina “Muscle & Fitness”, “Flex magazine”, “Sport en fitness”, “Knack” i još mnogih drugih.

Njegovo telo je “zauzeto” jer je oženjen i porodičan čovjek. Otac je prekrasne devojčice o kojoj vodi brigu i fotografijama raznežuje svoje fanove. Supruga mu se zove Alma i poreklom je iz Kazahstana. Upoznali su se na FIBO-u, najvećem svetskom fitness takmičenju, jer se i ona bavi fitnessom.

“Imamo isti način života pa je lakše posložiti neke stvari”, kazao je.

Nedavno je “zapalio” Instagram kada je na takmičenju u Maroku naveo publiku da skandira “Volim te Bosno”. Tada su i u BiH, oni koji do tada nisu, čuli za njega.

“Uvijek sam luckast i volim takve stvari. Bosna mi je u srcu gdje god idem. Marokanci me vole, a vole i Bosnu, što su morali dokazati”, rekao je Erko Jun.

ermin1

Novosadski zaljubljeni par – svetski šampioni u fitnesu

22 Shares
Share via
Copy link