Recepti

Modlice po želji na 3D štampaču! Budućnost je stigla!

Koliko puta ste naišli na neuspele torte koje su pokvarile dečiji rođendan? Nekoliko primera katastrofalnih torti možete pronaći OVDE. A evo kako je jedna porodica od 3D štampača, prvobitno namenjenog, za izradu arhitektonskih maketa, uz malo mašte, “napavila mašinu” za modlice po svačijoj želji.

Bliži se period slava, praznika i bogate trpeze. Ukoliko želite da vašim gostima priredite iznenađenje odlično rešenje mogu biti keksići u obliku koji sami osmislite. Pitate se kako to može, pa uz malu pomoć porodičnog tima “Modlica”.

modla-za-kolace-masa-i-medv
Modlica

Radi se o modlicama za kolače koje su izrađene na 3D štampaču. Petrova dobra inženjerska rešenja, kao i dizajnerske ideje njegove supruge Marine, iz tima “Modlica” će ispuniti svaku vašu želju kad je u pitanju oblik i veličina.

– Ljudi koji se bave kolačarstvom su prepoznali naš kvalitet i izuzetno cene ono što radimo, to je ono što smo zaključili za ovo kratko vreme koliko postoji “Modlica”. Koliko se već puta desilo da nam je neko prezentovao ideju ili problem oko željenog kolača i u zajedničkom radu sa tom osobom, na kraju dobijemo prelepe rezultate, kroz ideje koje se nadopunjuju– objašnjavaju vlasnici.

modla-za-kolace-krst
Modlica

Oni uspešno dizajniraju zalogaje, a sada možete i vi dizajnirati personalizovane (ime, natpis…) keksiće na rođendanu vašeg deteta, keksiće u obliku omiljenih crtanih junaka. Kada želite da iznenadite neku osobu možete to učiniti sa unikatnim keksićima. Žurke će biti još luđe uz keksiće za proslavu, devojačko veče, slavu, za Božić i Novu godinu. Potrebno je samo malo dobre ideje i mašte.

Sve je zapravo počelo od rođendana njihovog sina.

– Mnoge fotografije dečijih rođendana su nam prošle pred očima i jedno je zajedničko većini, nastojanje da se tu pojavi savršen slatki sto. Pa pošto nisu svi u mogćnosti da im to odradi profesionalac, pomislili smo da bi modle sa utiskivačima, mamama amaterkama omogućile da za svoje mališane naprave slatkiše kakve god zamisle. Uz malu pomoć fondana, jestivih slika, prehrambene boje, većina mama bi uz malo truda mogla da napravi nezaboravan slatki sto za rođendan ili iznenađenje za svoje dete bilo koji drugi dan. Takođe, kolačići u oblicima slova i brojeva npr. opet mogu biti zanimljiv spoj učenja i grickanja zdravih grickalica, za razliku od kupovnih – ističu Marina i Petar.

“Modlica” se sastoji od sekača pomoću kojeg dobijate željeni oblik testa i utiskivača koji će na testu ostaviti sliku ili tekst po želji.  Profesionalci sada mogu dobiti željeni oblik jednim stiskom. Ovi keksići mogu imati logo i naziv firme za poslovne proslave, sajmove, promocije, kao reklamni materijal…

modla-modlica-kolaci
Modlica

– Među najzanimljivijim modlicama bih rekla da su logoi nekih firmi jer se tu radi o oblicima sekača i utiskivača koji nisu često viđani (za razliku od crtanih likova, geometrijskih oblika itd.), a dodatno je kod njihove izrade zanimljivo to što se mora dobro osmisliti kako će se isprojektovati utiskivači (ili sekači za fondan) kako bi se postigla maksimalna atraktivnost otiska ili slike na kolaču. I onda na kraju mi sve to tehnički izvedemo da ljudima bude milo dok koriste modlice, ponekad i po 500 puta u jednoj turi  – objašnjavaju Marina i Petar.

modla-sova
Modlica

Devojke koje se bave organizacijom devojačkih večeri i svadbi znaju koliki je problem da se sve uklopi u temu proslave. Novi trend je da sve na ovakvim događajima bude u istom stilu, boji, dezenu i da se uklapa u tematiku. Kolačići koje sami dizajnirate sa “Modlicama” su još jedan detalj koji će upotpuniti veče za pamćenje.

Mašta može svašta, a možemo samo da zamislimo kakve sve ideje u obliku kolača se mogu naći na vašem tanjiru. Zavirite u malo kraljevstvo slatkih oblika na Modlicinoj Facebook stranici, Instagram profilu ili na Internet prodavnici za modle.

Više o kolačima

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

284 Shares
284 Shares
Share via
Copy link