Barovi

Mlečna umetnost i više od 100 koktela u Daliju

Art Caffe Dali na Detelinari specifičan je jer ovde možete probati više od 100 vrsta koktela koje pravi jedan od vlasnika i koktel majstor, Bojan Polovina. Pravljenje koktela postalo je prava umetnost u svetu, organizuju se svetski šampionati, svaki dan nastaju novi kokteli, a barmeni sve više usavršavaju svoje znanje.

U Srbiji, ovaj trend tek polako dolazi, i nema mnogo lokala gde možete popiti vrhunski koktel. Bojan je dve godine radio u Beogradu, u lokalima koji veliku pažnju posvećuju upravo koktelima, i svoje znanje odlučio je da prenese u Novi Sad, gde je otvorio kafić sa drugarom.

– Otvorio sam lokal jer zaista volim ovaj posao, i u klubovima nisam imao priliku da se posvetim pravljenju pića. Ovde mogu sve da radim onako kako treba, po mericama, polako, da se posvetim ukrašavanju i da koktel prezentujem mušterijama. Novosađani su nažalost pomalo lenji i vole da idu u centar, tamo gde je gužva, a samo mali broj ceni lokal koji ima koncept i u kojem se zaista može popiti kvalitetno piće. U Beogradu je drugačije, ljudima nije bitno gde je kafić, nego je bitan kvalitet. Nadam se da će se i u našem gradu situacija promenuti – kaže on.

art_caffe_dali_detelinara_novisad

Osim koktela, u Daliju se pravi i takozvana mlečna umetnost, odnosno Latte art. Radi se o kafama koje se ukrašavaju i od kojih nastaju prave slike u šolji.

art_caffe_dali_detelinara_novisad

Zaštitini znak i logo lokala su poznati Dalijevi brkovi, a na zidovima su replike njegovih najpoznatijih slika. Sveže ceđene sokove možete popiti u baštici, a u ponudi su i aromatizovane limunade. One se prave od domaćih sirupa, a trenutno je aktuelna limunada od lavande i đumbira koja je pravljena od fruktuoznog šećera, kako bi i dijabetičari mogli da uživaju u njoj.

art_caffe_dali_detelinara_novisad

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

komentara

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


130 Shares
130 Shares
Share via
Copy link