Magazin Novi Sad

Kriminalac iz uprave FK Vojvodina reketirao fudbalera za 40.000 €

Dragan B, član skupštine FK Vojvodina uhapšen je juče zbog pokušaja reketiranja fudbalera tog kluba i člana mlade reprezentacije Srbije Mladena Devetaka.  Dragan je član kriminalne grupe koja je gotovo u potpunosti preuzela upravu FK Vojvodina u januaru ove godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je objavilo i video snimak čoveka koji se sumnjiči da je od fudbalera FK Vojvodine pokušao da iznudi 40.000 evra na ime potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa klubom. Na snimku se vidi hapšenje Dragana B, bliskog saradnika Slobodana Milutinovića Snajpera, momka iz podzemlja za kojeg se pretpostavlja da je siva eminencija kluba.

Pre toga, Dragan B. je, prisilio Mladena Devetaka da otkaže saradnju sa svojim menadžerom i da je započne sa drugim, Mirkom V.

fk-vojvodina-uhapsen-dragan-b
Hapšenje čelnika FK Vojvodina

Devetak, jedan od najtalentovanijih fudbalera u Srbiji. Devetak je pretprošle godine bio na pozajmici u FK Kabel, u vreme kad je tamo predsednik kluba postao Sloba Snajper. Po povratku u Vojvodinu, ovaj defanzivni igrač je kvalitetnim partijama privukao pažnju selektora reprezentacije Srbije i debitovao za nacionalni tim. U Vojvodinu se vratio nakon pola sezone u Kabelu, a u septembru 2020. je sa FK Vojvodina potpisao trogodišnji ugovor.

Fubaleri Vojvodine bili su na pripremama u Turskoj od 15. do 30. januara. U timu je bio i Mladen Devetak, a tada mu je jasno stavljeno do znanja da mora da plati reket na svoj ugovor.

Prethodnih dana, mladi fudbaler je bio izložen velikim pritiscima, a predaja jedne rate novca bila je dogovorena za sredu. Dragana B. su prilikom primopredaje uhapsili pripadnici MUP-a i Uprave kriminalističke policije.

Hašenje Dragana B. pratilo je i čudno ponašanje uprave FK Vojvodina. Oglasili su se saopštenjem, koje su odmah povukli, a nakon nekoliko sati opet objavili na sajtu kluba. Imali su portebu da naglase da su o ovom slučaju „svi članovi rukovodstva FK Vojvodina saznali su isključivo preko sredstava javnog informisanja“.

fk-vojvodina-uprava-reketiranje

Ovo je tekst saopštenja:

„Povodom informacija koje su se danas pojavile u sredstvima javnog informisanja, a u kojima se ističe kako je osoba bliska pojedinim članovima rukovodstva FK Vojvodina uhapšena zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično delo iznude u pokušaju, fudbalski klub Vojvodina obaveštava javnost da se u potpunosti ograđuje od postupaka privedenog lica. O ovom slučaju, svi članovi rukovodstva FK Vojvodina saznali su isključivo preko sredstava javnog informisanja. Fudbalski klub Vojvodina ovom prilikom naglašava da je spreman na punu saradnju sa nadležnim istražnim organima, sa ciljem da se utvrdi istina i u potpunosti rasvetli ovaj događaj.“

Pogledajte snimak hapšenja.

Uhapšeni Dragan B. je rođen 1989. i poznat je kao jedan od najbližih saradnika člana Uprave FK Vojvodina Slobodana Milutinovića Snajpera.

Reč je o čoveku koji je bio i član Skupštine kluba u prethodnom sastavu. Njegov saradnik Slobodan Milutinović je poznat kao neko ko je preživeo nekoliko pokušaja ubistva, ali i po tome što je pre dve godine izabran za funkcionera FK Kabel.

O tome kako funkcionišu stvari u FK Vojvodina pisao je list Danas:

„Radna zajednica i igrači retko viđaju ostale članove Upravnog odbora na stadionu ’Karađorđe’, a onda i kada uspeju da ih uhvate za ’rukav’, po pravilu dobijaju odgovor da moraju da sa nekim drugim pregovaraju o rešavanju problema. A taj drugi je nezvanično upravo Sloba Snajper.

U ime igrača je po pravilu sa njim uvek pričao Lalatović koji ga je u poslednjih godinu dana u više navrata molio da se reši problem premija i neisplaćenih zarada. Potom nezvanični operativni direktor navodno kaže da će razgovarati sa Milošem Vučevićem (gradonačelnikom Novog Sada) koji će zatim videti sa Aleksandrom Vučićem (predsednikom Srbije) šta može da se uradi.

I po pravilu se dešavalo da se u roku od pet do sedam dana reši problem – a ovakav redosled poteza potvrdila su tri različita izvora iz kluba.

Sloba Snajper je neformalno zadužen i za sve infrastrukturne probleme u trening centru ’Vujadin Boškov’ i da ukoliko on obeća da će nešto Vučević obezbediti posle razgovora sa Beogradom, onda se to po pravilu i dogodi“, pisao je Danas u decembru prošle godine u tekstu „Navijačka veza drma Vojvodinom“.

Novosadski kriminalni gang na platnom spisku EPS-a. Iza njih su iznude, prebijanje do smrti, dilovanje…

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


290 Shares
290 Shares
Share via
Copy link