ana-vrtacnik-izlozba
Foto: Facebook
Izložbe

Mlada bosanska umetnica otvara izložbu u Novom Sadu

Izložba Ane Vrtačnik, Percepcija kao transgresija prostora, svečano će biti otvorena u sredu, 28. oktobra u 19h u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (MSUV). izložbu će otvoriti prof. Vlado Rančić i prof. dr. Dragan Prole.

Ana Vrtačnik rođena je 1991. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2014. godine u klasi profesora Vlade Rančića. Iste godine upisuje master studije slikarstva na Akadmiji umetnosti u Novom Sadu gde je trenutno zaposlena kao saradnik u nastavi na katedri za slikanje.

ana-vrtacnik-izlozba-novisad

Do sada je osvojila nekoliko nagrada iz oblasti umetnosti, kao što su nagrade iz fondacije „Mali princ“ godišnja nagrada departmana likovnih umetnosti na Akademiji umetnosti u Novom Sadu za najbolji umetnički rad iz discipline slikanje, nagrada Fondacije „Milivoj Nikolajević“ za najbolji crtež-studiju u akademskoj 2010/2011 godini , prva nagrada 58. Sterijinog pozorja za dizajn pozorišnog plakata i grafičkog dizajna itd.

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow