Magazin Srbija

Miša Vacić: „Ti da mi uništavaš ovo što pravim s predsednikom?! Iseći ću ti delove tela, prebiću ti oca i majku!“

„Ja ti kažem obriši. Ubiću te! Znači, ubiću tebe, ‘oćeš mamu? Ubiću ti mamu! J***ću ti mamu! Fizički ću ti j***ati mamu! Imaš sestru? J***ću ti sestru! Kapiraš? – ovako na snimcima koji su se pojavili na Tviteru, a koje je podelila voditeljka Tatjana Vojtehovski, nekome navodno preti predsednik Srpske desnice Miša Vacić, konstatovali su tviteraši.

– Nije normalno da ti meni uništavaš nešto što pravim s predsednikom? Ubiću te, ali ja ću tebe da ubijem. Otići ću u Svilajnac, prebiću ti oca i majku. Znači, ja se ne igram. Nećeš moći da uđeš u Beograd. Iseći ću ti delove tela. Znači, ubiću te – nastavljaju se pretnje na snimku koji je na Tviteru objavila novinarka Tatjana Vojtehovski.

Kako Vojtehovski kaže, pretnje nisu upućene njoj, već nepoznatoj osobi muškog pola. Na snimku se čuje muški glas koji urla i preti, a Vojtehovski navodi da „ovako zvuči omaleni ekstremista kada radi posao za državni vrh koji ga je angažovao“.

Tviteraši su po glasu prepoznali da se radi o Miši Vaciću. A ko zaista preti na ovom uznemirujućem snimku i kome, ostaje na nadležnim organima da rasvetle i odreaguju.

Jezive pretnje koje je na Tviteru podelila Tatjana Vojtehovski prokomentarisao je i Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde.

– Ovo vam je Vučićev desničar i saradnik koji želi da protivnike baca u Drinu i seče delove tela. Ovo je glas Srbije koju režim želim da napravi. Ovo je njihov junoša i Obilić sa Aliexpressa – napisao je Stefanović.

– Ovako govori Miša Vacić, čovek za koga je Marinika danas dokazala da razgovara i sarađuje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. „Nije normalno da ti meni uništavaš nešto što ja pravim sa predsednikom“ – naveo je Đilas na Tviteru, a prenosi Direktno.

Inače, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da je predsednik Srpske desnice Miša Vacić bio prisluškivan od 2017. do 2019. godine, a da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej „upali“ na mere legalnog prisluškivanja.

Tepić je na konferenciji za novinare u sredu navela da je Vacić bio prisluškivan zato što je bio osumnjičen za ekstremizam, kao i da je imao nelegalno oružje.

Ono mu, kako kaže, nije oduzeto zato što je bio u „prijateljskim i gotovo porodičnim odnosima sa Aleksandrom Vučićem“.

Tepić je novinarima pokazala dokumente za koje tvrdi da su zapisnici o iskazima policajaca zaduženih za prisluškivanje i navela da su oni to radili „službeno i na osnovu rešenja suda“, te da nema govora o tome da neko ruši državu, a naročito da neko nelegalno prisluškuje Aleksandra Vučića.

„Aleksandar i Andrej Vučić su ‘upali’ na mere legalnog prisluškivanja, i to tako što su komunicirali sa prisluškivanim licima“, rekla je Tepić.

Tako su 1.572 puta upali na mere zato što su se „dopisivali i ‘zivkali’ sa inkriminisanim licima – ekstremistima, kriminalcima i ljudima koji imaju problem sa zakonom“, dodala je.

A evo kako je pre 2 godine pozivao u Šapcu da Nebojšu Zelenovića i njegove gurnu sa Cera i podave u Drini:

– E, pa Zelenoviću evo me u Šapcu, tvome Šapcu – viknuo je Vacić, udarajući rukama i flašom o sto.

– Srušili smo Austrougarsko carstvo. Ovde u Šapcu su se skoncentrisale snage da im zadamo završni udarac, da ih gurnemo niz Cer u srpsku Drinu i podavimo. E, tako ćemo i sa Zelenovićem i njegovim kriminalcima – vikao je lider Srpske desnice.

– Zelenoviću, pakuj se, došao sam da te proteram sa Šapčanima u zatvor, u Sremsku Mitrovicu… Ma, napravićemo u Šapcu zatvor jedan, da ga izložimo, da ga gledamo, da ga pljunem za svaki dan koji smo proveli dok su nas pljačkali. Iz svih gradova u kojima postoji Srpska desnica doćiće najzajebaniji ljudi da stanu iza nas, a vidim i vi ste zajebbani, i da mu kažemo: ‘Dosta, Zelenoviću, Šabac će da bude slobodan!’

Uoči prošlogodišnjih izbora, Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu odlučilo je da ne pokreće krivični postupak protiv lidera „Srpske desnice“ Miše Vacića zbog njegovog govora iz novembra 2019. godine, u kojem je opozicionom gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću poručio da će „kao Austrougari završiti u Drini“.

„Nakon izvršenih provera i prikupljenih potrebnih obaveštenja preko Policijske uprave u Šapcu, doneta je odluka da se ne pokreće krivični postupak protiv Vacić Miše zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti iz člana 138 KZ, niti bilo kojeg drugog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, saopštilo je šabačko Tužilaštvo.

Miša Vacić je nekadašnji predsednik „Srpskog narodnog pokreta 1389“, poznat po ekstremno desničarskim idejama i učestvovanju na mitingu „Kosovo je Srbija“ 2008. godine u Beogradu, posle kojeg je zapaljena zgrada Ambasade SAD, a bio je i na mitinzima podrške Radovanu Karadžiću, kada su se huligani sukobili s policijom.

Neko vreme Vacić je bio i državni službenik – savetnik u Kancelariji Vlade Srbije za Kosovo, što je Kancelarija pokušala da sakrije, navodi „Insajder“ koji dodaje da mu je ugovor o radu otkazan tek pošto je zbog toga reagovala javnost.

„Srpska desnica“ na čijem čelu je Vacić, imala je liste kandidata u više mesta u Srbiji na lokalnim izborima, a u Vranju je na lokalu dobila čak 20 odsto glasova.

Momak kojeg su pretukli batinaši Miše Vacića: Pretili su da će me odrati! (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

526 Shares
526 Shares
Share via
Copy link