Magazin Srbija

Optuženi silovatelj Miroslav Aleksić tužio i Biljanu Srbljanović za uvredu

miroslav-aleksic

Dramaturškinja i profesorka na Fakultetu dramskih umetnost Biljana Srbljanović objavila je na Fejsbuku da su je Miroslav Aleksić, optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje svojih učenica, i njegova supruga i profesorka FDU Biljana Mašić Aleksić, tužili za krivično delo uvrede. U dokumentu koji je objavila navodi se da je privatna krivična tužba protiv nje podneta Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

„Danas mi je na moje radno mesto, Fakultet dramskih umetnosti, u toku mog radnog vremena, stigla sledeća privatna krivična tužba moje koleginice sa istog fakulteta i njenog muža, koji nije sa fakulteta, a za krivično delo UVREDA u produženom trajanju, član 170. stav 2. putem mreže Fejzbuk: Krivična dela protiv časti i ugleda, Uvreda: Član 170; stav 2. Ako je delo učinjeno putem štampe, radija, televizije ili sličnih sredstava ili na javnom skupu, učinilac će se kazniti novčanom kaznom od osamdeset do dvestačetrdeset dnevnih iznosa ili novčanom kaznom od stopedeset hiljada do četristopedeset hiljada dinara. (4) … Neće se kazniti za delo ako je izlaganje dato u okviru odbrane nekog prava ili zaštite opravdanih interesa… Evo, ne znam“, navela je Srbljanović na Fejsbuku.

Miroslav Aleksić se tereti za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju, piše N1.

Glumica Milena Radulović prva je prijavila Aleksića za silovanje, a potom su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke, među kojima je i glumica Iva Ilinčić.

Aleksić je tužio i novinarku Blica Ivanu Jasnić Mastilović, koja je prva uradila priču sa Milenom Radulović, kao i list Danas i novinara Milojka Pantića zbog kolumne koju je objavio u tom listu.

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo pritvor Aleksiću, koji se u njemu nalazio od januara ove godine, i odredio mu kućni pritvor uz nanogicu.

“Povraćala sam, stidela sam se i bilo me je strah”: Svedočenje nove žrtve Mike Aleksića

OGLAS

29 Shares
Share via
Copy link