Magazin Novi Sad

Mirko ubio Jovu zbog WC-a, 30 godina bili komšije, ubicu u zgradi na Grbavici niko nije voleo

ubistvo-novi-sad
Foto: Kurir/S.S.

Mirko M. (66) uhapšen je zbog sumnje da je u utorak uveče u Novom Sadu nasmrt izbo svog prvog komšiju Jovana Stanišića (75), s kojim se navodno sukobio oko zajedničkog toaleta!

Zločin se dogodio u kasnim večernjim satima u Ljermontovljevoj ulici, u zgradi koju zovu Samačka. Obojica muškaraca stanovala su sama u zgradi, Jovan je bio slabovid, a Mirko je ranije ostao bez jedne ruke, piše Kurir.

Svađali se ceo dan

– Jovan i Mirko u toj zgradi stanuju preko 30 godina i obojica koriste isto zajedničko kupatilo. Kobnog dana, Jovan je oribao toalet i zaključao ga kako drugi ne bi ulazili, što je razbesnelo Mirka. Celog dana su se svađali, a uvrede i provokacije su se nastavile do 20 časova, kada je sukob eskalirao – priča izvor Kurira:

– Mirko je kod stepenica na prvom spratu napao Jovana, počeo je da ga udara, a Jovan je bežao ka terasi tražeći spas. U jednom momentu, Mirko je potegao nož i počeo da ga ubada, saterao ga je u ćošak i nasrtao dok ga nije ubo u srce – navodi sagovornik Kurira.

Preplašene komšije pozvale su policiju i Hitnu pomoć.

– Alko-testom je utvrđeno da je Mirko imao 1,8 promila alkohola u krvi. Jovan je prevezen u bolnicu, ali je ubrzo umro – dodao je izvor.

Nasilan

Komšije iz zgrade kažu da je Mirko bio problematičan, te da se s njim niko nije slagao.

– Kada popije, bio je jako nasilan. Bio je invalid, ali niko ne zna kako je ostao bez pola ruke. Svi smo bili u potpunom šoku kada smo čuli da je ubio Jovu, koji je bio divan i miran čovek, imao je problem sa očima, gotovo da ništa nije video – kažu stanari:

– Mirko je dosta krupniji od Jovana i prek. Pogodilo nas je kada smo čuli da se priča da su pili zajedno pre ubistva, jer to nije istina, Mirko se sam opijao.

Mirko M. tereti se za ubistvo i biće priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na saslušanje.

Hladnokrvan

Doveli ga na mesto zločina

Dok su se novinari nalazili ispred zgrade u Ljermontovljevoj, inspektori su na mesto zločina doveli osumnjičenog Mirka M. On je hladnokrvno izašao iz policijskog vozila i sve vreme gledao komšije koje su stajale ispred zgrade.

– Strašno, još hoda uzdignute glave, a ubio nam Jovu. On je odron od čoveka, niko ga nije voleo. Nema nikoga na svetu, čuli smo da je iz stana uzeo neke svoje lekove – rekao je komšija.

„Jaukao je i trčao krvav po terasi“: Komšije Jove ubijenog u Novom Sadu otkrile detalje užasa

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

54 Shares
Share via
Copy link