Srbija Vesti

Milutin Mrkonjić će počivati u Aleji zaslužnih građana

mrkonjic
FOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, izjavio je potpredsednik te stranke Branko Ružić.

Ružić je istakao da se socijalisti ponose nedavno preminulim, počasnim predsednikom te stranke, koji je, kako je rekao, bio ne samo političar, već i pravi socijalista, levičar, patriota, inženjer, šmeker.

Ružić je u jutarnjem programu TV K1 naveo da će Mrkonjić biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, i dodao da su, pored centrale SPS na Studentskom trgu, u svim gradskim i opštinskim odborima otvorene knjige žalosti.

– Red je da se Srbija, a ne samo SPS, oprosti na pravi način od Mrke, jer on je nadpartijski i nadnacionalan – rekao je on.

Ružić je istakao da su mnogi kapitalni projekti koji su započeti u vreme vlasti Milutina Mrkonjića, a koje sadašnja Vlada i predsednik Republike završavaju, mogući zahvaljujući snu o obnovi zemlje.

– Nakon NATO agresije, upravo on je bio taj motor, koji je gurao napred u obnovi zemlje. Čitava putna infrastruktura, svi saobraćajni objekti, mostovi, stambeni objekti, sve je to bilo pod ingerencijom Milutina Mrkonjića – naveo je Ružić.

On je dodao da je Mrkonjić bio čovek kome se verovalo, koji je znao da priđe mladima, sa neprikosnovenom socijalnom inteligencijom i pravičnim pristupom prema svima, bez obzira na njihov status.

– Izazivao je empatiju, ljubav i taj legat koji nam ostavlja rađa ponos i veliku odgovornost da nastavimo tim putem – poručio je Ružić.

Počasni predsednik SPS i bivši ministar saobraćaja i infrastrukture Srbije preminuo je 27. novembra u 79. godini.

Izvor: Tanjug

Mlada nada Ivice Dačića trasira put ka političkom vrhu novom serijom nebuloza

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


154 Shares
154 Shares
Share via
Copy link