Srbija Vesti

Milutin Mrkonjić će počivati u Aleji zaslužnih građana

mrkonjic
FOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, izjavio je potpredsednik te stranke Branko Ružić.

Ružić je istakao da se socijalisti ponose nedavno preminulim, počasnim predsednikom te stranke, koji je, kako je rekao, bio ne samo političar, već i pravi socijalista, levičar, patriota, inženjer, šmeker.

Ružić je u jutarnjem programu TV K1 naveo da će Mrkonjić biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, i dodao da su, pored centrale SPS na Studentskom trgu, u svim gradskim i opštinskim odborima otvorene knjige žalosti.

– Red je da se Srbija, a ne samo SPS, oprosti na pravi način od Mrke, jer on je nadpartijski i nadnacionalan – rekao je on.

Ružić je istakao da su mnogi kapitalni projekti koji su započeti u vreme vlasti Milutina Mrkonjića, a koje sadašnja Vlada i predsednik Republike završavaju, mogući zahvaljujući snu o obnovi zemlje.

– Nakon NATO agresije, upravo on je bio taj motor, koji je gurao napred u obnovi zemlje. Čitava putna infrastruktura, svi saobraćajni objekti, mostovi, stambeni objekti, sve je to bilo pod ingerencijom Milutina Mrkonjića – naveo je Ružić.

On je dodao da je Mrkonjić bio čovek kome se verovalo, koji je znao da priđe mladima, sa neprikosnovenom socijalnom inteligencijom i pravičnim pristupom prema svima, bez obzira na njihov status.

– Izazivao je empatiju, ljubav i taj legat koji nam ostavlja rađa ponos i veliku odgovornost da nastavimo tim putem – poručio je Ružić.

Počasni predsednik SPS i bivši ministar saobraćaja i infrastrukture Srbije preminuo je 27. novembra u 79. godini.

Izvor: Tanjug

Mlada nada Ivice Dačića trasira put ka političkom vrhu novom serijom nebuloza

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

154 Shares
154 Shares
Share via
Copy link