Magazin Srbija

Jutka ide u zatvor na tri meseca zbog volkanja i ljubkanja

jutka-poruke
Foto: RAS

Bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka provešće tri meseca u zatvoru zbog seksualnog uznemiravanja.

Njemu je potvrđena kazna od tri meseca zatvora za krivično delo nedozvoljene polne radnje nad saradnicom Marijom Lukić.

– Potvrđena mu je kazna i on mora u zatvor – rekao je kratko advokat Marije Lukić, Borivoje Borović.

Podsetimo, Jutka se na jednom od prethodnih ročišta žalio da je on žrtva seksualnog uznemiravanja, a njegov advokat, Irena Đorđević, rekla je da očekuje da će Jeličiću biti ukinuta presuda.

Marijina agonija počela je u junu 2015. godine. Ona je udata žena, majka dvoje dece.

Tokom tog perioda Milutin Jeličić je poslao 15.000 Votsap, Viber i sms poruka, koje je ona u jednom trenutku objavila.

Marija Lukić, koja je Milutina Jeličića Jutku prijavila za polno uznemiravanje, izjavila je da nije iz suda još ništa dobila, ali da je advokat Borović obavestio da je presuda potvrđena.

Marija Lukić: Svašta smo trpeli, razne pretnje, pritiske, uvrede…

– Zadovoljna sam presudom. Sve ovo je predugo trajalo i iscrpelo me je. Svašta smo trpeli, razne pretnje, pritiske, uvrede… Na kraju je samo važno da je pravda zadovoljena i da će Jeličić služiti kaznu za ono što je uradio – kaže Marija Lukić, u prvoj izjavi nakon što je Jutki potvrđena kazna, piše Blic.

Ona ističe da je dobro što je jedan politički moćnik kažnjen za dela koja je činio.

– Nadam se da će ovo ohrabriti sve žene da prijave nasilje, sada kada su videle je moguće da i moćnici završe u zatvoru – navodi Marija Lukić.

Tužilaštvo je za Jeličića tražilo jedinstvenu kaznu od sedam meseci zatvora za oba krivična dela, a Jutka od početka procesa smatra da mu se sve “pakuje” jer je reč o političkom procesu.

Podsećamo, prošle su pune dve godine od kako je Marija Lukić na Fejsbuku objavila deo od neverovatnih 15.000 gnusnih SMS poruka koje je tokom dve godine dobijala od svog nadređenog Milutina Jeličića.

“Ljubkam, želkammmmmm te, srceeeee. Kad ćemo se volkatiiii, već, veććć dve godine prođoše”, napisao je Jeličić u jednoj od poruka Mariji Lukić. Veoma često Jelićić je u prepisi koristio izraze poput “ljubkam” i “volkam”.

“Ma, snaći ćeš se ti. Ne sumnjam ja u tebe. Lepa si, zgodna si. Ako treba seks zbog posla da niko ne zna, ako ti traži neki privatnik, što da ne i ja da sam žensko, prihvatio bih”, napisao je Jutka jednom prilikom.

Lukićeva je ćutala u početku misleći da će prestati da joj šalje poruke i da je uznemirava, a kako se to nije dogodilo, odlučila je da poruke objavi na svom Fejsbuk profilu. Nakon toga, u centru Brusa presreli su je Jutkini ljudi koji su je uveli u kafić, dali joj laptop i naterali je da to izbriše. Iako je to uradila, pretnje su se nastavile, pa je odlučila da svoju priču podeli s “Blicom”.

Posle Marije, našem listu su se javile i Snežana Bojić, Sandra Milanović i Daniela Vukajlović. Iako su sve imale slične ili iste poruke kao i Marija, procena tužilaštva je bila da to nije dovoljno za podizanje optužnice, odnosno da su ga kasno prijavile.

U julu 2018. godine podignuta je optužnica protiv Jutke, ali samo u slučaju Marije Lukić.

Jutka je, da podsetimo, bio skoro 20 godina odgovoran za vlast u Brusu, a u međuvremenu je izgubio na lokalnim izborima.

Suđenje Jeličiću prošlog leta je iz Brusa izmešteno u Kruševac odlukom Vrhovnog kasacionog suda, zbog pritisaka lokalne javnosti.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 35 00 36.

Toliko dobro se pokazao kao ministar da je sad postao specijalni savetnik Vlade i Vučića lično

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

378 Shares
378 Shares
Share via
Copy link