Magazin Srbija

Otac žrtve “ubice sa Tvitera”: Ubio mi je sina kao psa, za šta se on žali sudu?

mileusnic-ubica-sa-tvitera
Foto: Arhiva/Privatna arhiva/Nova.rs

Student Miloš Mileusnić ubijen je 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Beogradu, gde je stanovao. Njega je mučki ubio Neđeljko Đurović, a otac pokojnog mladića, Goran Mileusnić, povodom žalbe Apelacionom sudu koju je podneo takozvani „ubica sa Tvitera“ – kaže da je to način da mu još jednom ubiju dete.

Đurović je pred sudom rekao da je celu noć pre ubistva proveo na društvenim mrežama, zbog čega je, kako je rekao, bio besan.

Uskoro će se navršiti tri pune godine od tragičnog događaja, a Milošev otac, Goran Mileusnić, govori da je tuga sve veća a bol sve jači:

– Nije mi jasno za šta se on žali. Ubio mi je sina kao psa, ni krivog ni dužnog. To je blago rečeno, bruka i sramota – ističe očajan otac.

Mileusnić podseća da se njih dvojica nisu poznavali, nikada ni sreli – a monstrum Đurović , nezadovoljan svojim životom nasumično je izabrao Miloša za žrtvu.

Pre tri godine, baš u ovo vreme, Miloš i Goran su se spremali da odu na skijanje u Francusku, priseća se dr Mileusnić.

Razgovarali su o cipelama koje je trebalo kupiti pre puta i radovali što će vreme provesti zajedno. Međutim, zla sudbina, osujetila je njihove planove.

goran-mileusnic-milos
Foto: Facebook/Mileusnic Goran

– Slučaj Miloševog ubistva je apsolutno jasan. Dokazano je da je ubica Neđeljko Đurović i njemu Apelacioni sud može samo da poveća kaznu – stav je oca koji dodaje da je ubica angažovao novog advokata.

Sednica za razmatranje žalbe će se održati 27. januara, baš na dan kada je mladi Čačanin i ubijen. Ubica Neđeljko Đurović koji je prvobitno osuđen na 30 godina robije njoj može da prisustvuje, prenosi Nova.rs.

Podsećamo, Viši sud u Beogradu je 14. septembra 2021. godine doneo presudu u kojoj stoji da je Ðurović kriv za teško ubistvo na osnovu svih priloženih dokaza – bioloških tragova, snimaka sa kamera i izjava svedoka.

Presudom je utvrđeno da je Ðurović 27. januara 2019. izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko šest časova ujutru. Po rečima sudije Nataše Albijanić žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti.

filip-bjelic-i-milos-mileus
Filip Bjelić i Miloš Mileusnić/Privatna arhiva/Nova.rs

– To je bilo bezdušno i bezobzirno ubistvo, sa direktnim umišaljem, zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način – navela je sudija prilikom izricanja presude.

Ovaj zločin je uznemirio i čačansku i srpsku javnost, a nakon informacije da je Đurović uputio žalbu Apelaciji žitelji grada pored Morave su šokirani.

– Nije mi jasno odakle hrabrost tom monstrumu da se žali. Ubio je divno dete bez ikakvog razloga i sada mu je mnogo 30 godina zatvora. Osakatio je porodicu Mileusnić za ceo život. Trebalo bi sada da dobije 40 godina robije – kaže Gorica Borović iz Čačka.

Tužilaštvo je tražilo da optuženi bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, dok je Ðurović od početka suđenja negirao da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara 2019.

Neđeljko Đurović/printscreen/Facebook

Izvor: Nova.rs

Ubica iz Sombora pretio zameniku tužioca, u dvorištu mu ostavio repliku kašikare i poruku: Čuvaj sina

OGLAS

216 Shares
216 Shares
Share via
Copy link