Novi Sad Vesti

Smenjeni načelnik novosadske policije i dalje na platnom spisku MUP-a, iako je pod istragom

milorad šušnjić
Printscreen

Milorad Šušnjić, koji je do februara ove godine obavljao funkciju načelnika Policijske uprave Novi Sad nakon čega je suspendovan zbog sumnji u umešanost u organizovani kriminal, nalazi se i dalje na platnom spisku MUP-a jer se vodi kao zaposleni na drugoj poziciji u policijskoj službi.

Šušnjić je u žižu javnosti dospeo kada su isplivale informacije da je zajedno sa nekadašnjom državnom sekretarkom Dijanom Hrkalović nezakonito prisluškivao poznatog kriminalca Darka Eleza koji je u Bosni i Hercegovini osuđen na samo 15 godina zatvora zbog četiri ubistva i više razbojništva.

Bivši novosadski načelnik policije sada se nalazi na poziciji pomoćnika komandanta za uniformisane radnike u Direkciji policije u SIV-u, piše portal Nova.rs.

– Šušnjić se više ne nalazi pod suspenzijom, vraćena mu je legitimacija i svakog dana normalno dolazi na posao u zgradi SIV-a. Nalazi se u Direkciji policije, pomoćnik je komandanta za uniformisane radnika, ali je to u suštini funkcija na kojoj se ništa ne pita. Dolazi na posao, prima platu, postoje beneficije, ali bez bilo kakve moći – otkriva izvor Nove.

Isti izvor navodi da Sektor unutrašnje kontrole (SUK) u ovom trenutku istražuje i neke “manje igrače” od Šušnjića, za koje se sumnja da su sarađivali sa Elezom.

Navodno je Milorad Šušnjić koristio poziciju načelnika da zaštiti kriminalce od istraga i procesuiranja držeći van fokusa njihove slučajeve i prikupljene dokaze.

– Kod Šušnjica u fioci pronađeno je oko 90 krivičnih prijava koje je držao “pod ključem”. Među krivičnim prijavama bilo je i onih protiv Eleza, koji je optuživan za reketiranje i pretnje smrću, tri godine držao u fioci – ispričao je ovaj izvor.

Iza službovanja Šušnjića ostale su brojne afere i nerešena ubistva u Novom Sadu, a vrhunac njegovog “poštenog” rada dogodio se tokom prošlogodišnjih demonstracija kada je policija pod njegovom komandom brutalno pretukla mladića ometenog u razvoju u centru grada.

Karakteristično je i to da je za vreme Šušnjićevog mandata na poziciji prvog čoveka novosadske policije ovu službu napustilo preko 30 inspektora koji nisu mogli i želeli da rade pod njegovim upravljačkim metodama.

Brojne su prijave i žalbe njegovih kolega koji su u međuvremenu napustile MUP, a konačno je suspendovan tek početkom februara ove godine kada mu je prema protokolu oduzeto oružje i policijska značka.

Prethodno je sa funkcije načelnika Policijske uprave smenjen u septembru prošle godine kada se u javnosti pojavio snimak sa sigurnosnih kamera koji je zgrozio Srbiju i region.

Na njemu se vidi kako Nikšićanin Ivan Kontić u tuči monstruozno prebija i lomi ruke drugom mladiću.

Juče je objavljeno da su Hrkalović i Šušnjić ponovo saslušani u tužilaštvu za organizovani kriminal zbog optužbi za trgovinu uticajem.

Ubistva, tuče, razbojništva: Kako je Novi Sad pretvoren u divlji zapad za vreme šefa policije Šušnjića

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

66 Shares
Share via
Copy link