Magazin Srbija

Milena Popović štiti Vučića, istraga o ubistvu Olivera Ivanovića ne sme se približiti predsedniku Srbije

milena-popovic-vucic

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je da je uloga nevečane supruge ubijenog političara sa Kosova Olivera Ivanovića, Milene Popović da zaštiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića od istrage u tom ubistvu.

– Nema ona nijednu drugu ulogu sem da se istraga ne približiva Vučiću. Ona bez Vučićeve zaštite ne sme da ostane – rekla je Trajković za list Danas.

Komentarišući izjavu Milene Popović, koja je i poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije, da potpredsednik Srpske liste na Kosovu Milan Radoičić treba da dokaže svoju nevinost u ubistvu Ivanovića, Trajković je kazala da je Popović i „u funkciji puštanja niz vodu“ Radoičića i biznismena sa Kosova Zvonka Veselinovića, prenosi N1.

Trajković je navela da je uloga „zvaničnog Beograda“ „vrlo velika od samog dana ubistva“ i dodala da su mediji bliski vlastima činili sve „da skrenu istragu u drugom pravcu“.

Popović: Poštujem Vučića, Trajković prikuplja političke poene

Nevenčana supruga ubijenog srpskog političara Olivera Ivanovića, Milena Popović izjavila je da poštuje predsednika države Aleksandra Vučića, stranku kojoj pripada i tu se nije ništa promenilo, kao i da je sednicu Skupštine Srbije o Kosovu napustila „isključivo zbog Milana Radoičića“.

– Ono što znam više je nego dovoljno da sa njim ne sedim u istoj prostoriji. Time ću završiti – rekla je Popović za novi broj Nedeljnika.

Povodom izjave predsednice Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rade Trajković da to ne bi uradila bez konsultacije sa Vučićem, ona je rekla da to nije tačno.

– Razgovarali smo posle toga. Ja imam pravo na svoj stav i svoje mišljenje i on to poštuje. Ja sam slobodna žena. Uradila sam onako kako sam se osećala u datom trenutku – navela je Popović.

Popović je, odgovarajući na pitanja, rekla da 20 godina poznaje Radoičića i Zvonka Veselinovića i da je jasno šta misli o njima. Kako je navela, ostaje u Srpskoj naprednoj stranci i njen gest nije promenio njeno političko opredeljenje.

Ona je navela i da ima poverenje u srpske istražne organe.

– Uskraćeni su za bitne informacije i dokazni materijal koji Priština ne želi da ustupi. Mnogo je teže u takvim uslovima sprovoditi istragu, ali ipak verujem da, kako to imam običaj da kažem, svaki lanac ima najslabiju kariku i da ćemo imena ubica, a pre svega nalogodavaca imati uskoro – rekla je Popović.

Podsetimo, nevenčana supruga ubijenog srpskog političara Olivera Ivanovića, Milena Popović izjavila je da bi pred Sudom u Prištini trebalo da budu saslušani i Milan Radojičić i Zvonko Veselinović.

– Ako Radoičić tvrdi da nema veze s Oliverovim ubistvom onda bi svoju nevinost trebao da dokaže pred Sudom u Prištini, ili bar da bude saslušan u Beogradu – istakla je Popović.

Poslanica sa liste Srpske napredne stranke (SNS) Milena Popović Ivanović napustila je nedavno skupštinsko zasedanje, na kome je govorio Aleksandar Vučić, zato što se u u skupštinskoj sali nalazio i Milan Radoičić.

Popović Ivanović je agenciji Beta kazala da postoje razlozi koje ne želi da komentariše i objašnjava, a zbog kojih ne želi da sedi u istoj prostoriji s Milanom Radoičićem.

Toma živi u luksuzu na Dedinju, sve to plaćaju građani, a šatro nije funkcioner

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

157 Shares
157 Shares
Share via
Copy link