Magazin

Gospodine Đoković, da li ćete se setiti nas kada budete slobodni i svetu reći istinu? (Video)

migrant djokovic

Srpski teniser Novak Đoković našao se u centru svetskog skandala. Dok se drama oko australijska vize ne okonča, Đoković će biti smešten u hotelu koji već godinama služi za smeštaj migranata, i to u prilično nehumanim uslovima.

Medijsku pažnju koju je doneo Đoković neki od migranata iskoristili su kako bi skrenuli pažnju svetske javnosti na katastrofalne uslove u kojima godinama žive.

Jedan od njih je posredstvom megafona sa prozora poslao poruku protestantima ispred hotela i obratio se i Novaku Đokoviću.

– Ja sam izbeglica iz Bangladeša, slobodan čovek koji živi u ovom centru za golubove. Novak Đoković je došao i pridružio se našem zatvoru. Žao nam je što je priveden, ali pitamo zašto je tek prisustvo poznate osobe dovelo do toga da se zainteresujete za nas. On je samo ljudsko biće, kao i mi – rekao je jedan od migranata preko razglasa.

On se potom obratio i najboljem teniseru sveta.

– Gospodine Đoković, da li ćete se založiti za nas kada budete slobodni da nastavite sa svojim životom? Hoćete li reći svetu u kakvoj smo nemilosti australijskog migracionog sistema bili tolike godine? Ne možemo da dišemo više u okviru ovog centra za mučenje. Doveli su me ovde zbog medicinskog tretmana 2020. godine, od tada ne mogu da dobijem tretman – pričao je o detaljima užasa.

On je na kraju imao poruku i za premijera Australije Skota Morisona kome je tražio da prestane sa mučenjem.

– Gospodine Morison, zašto nas držite u ovom centru za mučenje više od dve godine kada nismo počinili nikakav zločin? Šta je razlog? Imamo 34 ljudi u ovom zatvoru, želim da vam kažem, australijska Vlado, da je deset godina dosta. Ima li neko ko nam može da kaže ko će da nam vrati naših deset godina? Hoćemo samo slobodu, pravdu za sve. Tražimo pomoć, psihički smo i fizički bolesni zbog ovog mučenja. Molimo vas, hoćemo slobodu.

Dokumentacija koja otkriva da je Novak dobio dozvolu za ulazak u Australiju

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

156 Shares
156 Shares
Share via
Copy link