Koronavirus Magazin Novi Sad

Rediteljka iz Novog Sada besplatno ustupa stan borcima protiv koronavirusa

Ovih dana sa svih strana nam stižu uglavnom loše vesti. Koronavirus, bolest, smrt, panika, vanredno stanje. Pa ipak, u tom viru loših vesti izdvoje se i neke koje nam vraćaju veru u čovečanstvo.

Već smo vam pisali o zubarki koja je poklonila maske, devojkama iz Čelareva koje su za sedam dana napravile 6.500 maski, a sada imamo još jednu devojku koja nas je u ovim teškim vremenima podsetila na to koliko je važno da uprkos svemu ostanemo ljudi.

Mia Knežević, rediteljka iz Novog Sada je na svom Fejsbuk profilu podelila status u kojem navodi da ustupa svoj stan u centru grada, bez ikakve nadoknade, na korišćenje tokom vanrednog stanja Kliničkom centru Vojvodine, Farmaceutskoj komori, Medicinskom fakultetu ili svim srodnim institucijama i udruženjima, ukoliko treba da se smesti medicinsko i farmaceutsko osoblje, s obzirom na to da staje prevoz.

Stan je opremljen i u njega mogu da stanu dve osobe.

Mia Knežević za 021.rs poručuje da je njen potez proizvod najobičnije potrebe da se pomogne u teškoj situaciji.

„Ovo je najobičnija potreba da pomognem medicinskim i farmaceutskim radnicima i radnicama, jer mislim da neće imati dovoljno uslova. Donekle je predvidivo šta će se dešavati, ali ne znamo kojom brzinom i u kojoj meri, pa sam htela na vreme da ukažem pomoć i podršku“, poručuje kratko Knežević za 021.rs.

Ovaj potez naišao je na pohvale mnogih, a sada se čeka da se jave oni kojima je stan potreban.

Inače, Mia Knežević je kreativna mlada rediteljka, koja pravi predstave čije su teme društveno angažovane, kakve su „Požar. Konstrast/Laundž ili Tamo gde smo ostali“, „Nebeski odred“. Režirala je i predstavu „Dva viteza iz Verone“, po istoimenoj komediji Vilijama Šekspira, koja je nedavno imala premijeru.

Ovo je podrška – Osnovci iz Maglića poslali voće novosadskim lekarima i sestrama

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

68 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap