Koronavirus Magazin Novi Sad

Rediteljka iz Novog Sada besplatno ustupa stan borcima protiv koronavirusa

mia-knezevic

Ovih dana sa svih strana nam stižu uglavnom loše vesti. Koronavirus, bolest, smrt, panika, vanredno stanje. Pa ipak, u tom viru loših vesti izdvoje se i neke koje nam vraćaju veru u čovečanstvo.

Već smo vam pisali o zubarki koja je poklonila maske, devojkama iz Čelareva koje su za sedam dana napravile 6.500 maski, a sada imamo još jednu devojku koja nas je u ovim teškim vremenima podsetila na to koliko je važno da uprkos svemu ostanemo ljudi.

Mia Knežević, rediteljka iz Novog Sada je na svom Fejsbuk profilu podelila status u kojem navodi da ustupa svoj stan u centru grada, bez ikakve nadoknade, na korišćenje tokom vanrednog stanja Kliničkom centru Vojvodine, Farmaceutskoj komori, Medicinskom fakultetu ili svim srodnim institucijama i udruženjima, ukoliko treba da se smesti medicinsko i farmaceutsko osoblje, s obzirom na to da staje prevoz.

Stan je opremljen i u njega mogu da stanu dve osobe.

Ljudi pozdrav svima, ustupam (bez ikakve nadoknade) svoj stan u centru Novog Sada na korišćenje tokom vanrednog stanja 🦠…

Gepostet von Mia Knežević am Samstag, 21. März 2020

Mia Knežević za 021.rs poručuje da je njen potez proizvod najobičnije potrebe da se pomogne u teškoj situaciji.

“Ovo je najobičnija potreba da pomognem medicinskim i farmaceutskim radnicima i radnicama, jer mislim da neće imati dovoljno uslova. Donekle je predvidivo šta će se dešavati, ali ne znamo kojom brzinom i u kojoj meri, pa sam htela na vreme da ukažem pomoć i podršku”, poručuje kratko Knežević za 021.rs.

Ovaj potez naišao je na pohvale mnogih, a sada se čeka da se jave oni kojima je stan potreban.

Inače, Mia Knežević je kreativna mlada rediteljka, koja pravi predstave čije su teme društveno angažovane, kakve su “Požar. Konstrast/Laundž ili Tamo gde smo ostali”, “Nebeski odred”. Režirala je i predstavu “Dva viteza iz Verone”, po istoimenoj komediji Vilijama Šekspira, koja je nedavno imala premijeru.

Ovo je podrška – Osnovci iz Maglića poslali voće novosadskim lekarima i sestrama

35 Shares
Share via
Copy link