Horoskop Mesečni horoskop

Mesečni horoskop za decembar 2018. godine

Mesec decembar 2018. donosi retrogradni hod Merkura. To znači da je moguće da će vem neki poslovi ostati nedovršeni ili če biti prolongirani. Mogući su nesporazumi sa partnerom ili sa nekim sa kim se često dopisujete. Gubljenje dokumentacije i lozinki je takođe vrlo verovatno. Ali mesečni horoskop za decembar 2018. godine donosi i mnoštvo lepih stvari, ustreptalih ljubavi, flerta i iznenađenja.

OVAN

POSAO

Na početku decembra vaš vladar Mars pravi opoziciju sa Uranom koji se nalazi u vašem znaku, što vas upozorava da su moguća neprijatna iznenađenja u odnosima sa poslovnim partnerima, što bi moglo dovesti do prekida saradnje i naneti štetu vašim poslovnim planovima i aktuelnim poslovima. Ako budete spremni na nalaženje zajednički prihvatljivih rešenja, uspećete da prevaziđete ovu krizu. 6. decembra će Merkur praviti sekstil sa Marsom, dok će Mars praviti sekstil sa Saturnom.

Dobro isplaniranim potezima i akcijama ćete uspeti da dobijete finansijsku podršku za započinjanje nove faze u razvoju jednog važnog projekta. Uspećete i da na vreme okončate jedan posao koji vam je na dugoročnom nivou od velike koristi. Kako će merkur biti retrogradan veći deo decembra, potrebno je da budete pažljivi u poslovnim pregovorima jer ćete tu nailaziti na zastoje i teškoće. U drugoj polovini decembra će Sunce i venera praviti konjunkciju sa Saturnom koji vlada vašim poljem posla i karijere. Započećete nove projekte i ostvariti uspeh u oblastima industrije.

Novac i finansije

Venera koja vlada vašim poljem novca ulazi 1. decembra u znak Strelca koji je znak promenljivog kvaliteta, pa samim tim ukazuje da će biti potrebno da se prilagođavate aktuelnim finansijskim kretanjima. Venera će 10. u mesecu praviti kvadrat sa Neptunom, što će vas činiti sklonim rizičnim potezima i nerealnom sagledavanju vaših mogućnosti. Ako ne budete bili dovoljno pažljivi, možete se naći na gubitku. Sredinom meseca ćete imati nove ideje u vezi investicija, zahvaljujući konjunkciji Merkura sa Venerom i to će biti mudre investicije. Krajem decembra Venera će praviti konjunkciju sa Saturnom u vašem polju posla, što će vam doneti stabilne prihode i poboljšati saldo na vašem računu.

Nezaposleni Ovnovi će imati dovoljno upornosti da se probiju i da dobiju zaposlenje koje će im odgovarati zbog dobre plate koju će moći da zarade.

LJUBAV

Ljubavne prognoze za decembar 2018.

Ako ste u vezi:

U prvoj polovini decembra izbegavajte da bilo šta tajite od partnera jer vaše tajne mogu lako da izbiju na videlo i da dovedu do problema u vašoj emotivnoj vezi ili braku. Potrebno je da poboljšate komunikaciju sa partnerom i da se posvetite zajedničkim planovima. Nedostajaće vam strpljenje za dogovore, što donosi napetost u odnosima.

U drugoj polovini decembra ćete imati ideje kako da poboljšate odnos sa voljenom osobom i kako da ispunite zajedničko vreme. Predložićete vašu ideju o zajedničkom dočeku nove godine i kako biste sve mogli provesti predstojeće praznike, što će vaš partner prihvatiti sa oduševljenjem. Dodaće nekoliko svojih dopuna koje će vama odgovarati.

Ako ste slobodni:

Preko jednog prijatelja upoznaćete osobu koja dolazi iz daleka, verovatno iz inostranstva, u posetu rođecima i proslavu praznika. Između vas dvoje će se dogoditi simpatija na prvi pogled. Počećete da se viđate, da izlazite i ubrzo ćete nastojati da što više vremena provedete zajedno. Oboje ćete znati da ne možete da očekujete više od avanture ali ćete ipak poželeti više. Dobro ćete se slagati u seksu i vaša veza će biti ispunjena strastima, dinamikom i izvesnom dozom romantike.
Stariji Ovnovi će sa jednom osobom započeti tajnu vezu, bez obzira na to što će im već na startu biti jasno da to neće biti lako i da će im doneti teškoće. Budite spremni na nestabilnost vaše nove veze i pokušajte da se prilagodite okolnostima.

ZDRAVLJE

Zdravstvene prognoze za decembar 2018.

Merkur koji vlada vašim poljem zdravlja će tokom decembra prolaziti kroz znak Strelca, gde je slab i u izgonu. većim delom decembra će Merkur biti retrogradan. To je jasan znak da je potrebno da pazite na svoje zdravlje jer će biti osetljivo i promenljivo. Delujte preventivno. Praktikujte svakodnevnu psihofizičku relaksaciju u slobodno vreme.

Ishranu prilagodite vremenskim prilikama. Potrebna vam je jača hrana ali ne i teško svarljiva. Izbegavajte brzu hranu i više uzimajte supu od povrća, namirnice koje u sebi sadrže veću količinu C vitamina, jabuke, banane, ananas. Smanjite mleko, meso i bilo bi dobro da smanjite kafu, konzumaciju alkoholnih pića i slatkiša. Tako će vaše zdravlje biti stabilnije.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za decembar 2018.
3, 10, 16, 22, 26

Pročitajte i horoskop za nedelju pred nama

[nextpage title=“BIK“]

POSAO

Vaš vladar, Venera, na samom početku decembra ulazi u znak Strelca, što ukazuje na potrebu da se pozabavite platnim prometom kako biste ostvarili materijalnu podršku za aktuelne poslovne projekte. Mars istog dana pravi opoziciju sa Uranom i donosi vam neočekivane probleme sa kolegama na poslu, a ako ste na nekom položaju, nailazićete na nesuglasice sa podređenima. 6. decembra Merkur pravi konjunkciju sa Saturnom koji vlada vašim poljem posla i karijere. Istog dana Mars pravi sekstil sa Saturnom. Uspećete da zatvorite jednu važnu finansijsku konstrukciju, što će vam omogućiti da obezbedite finansije za početak novog projekta. Budite pažljivi 10. decembra kada Venera bude pravila kvadrat sa Neptunom jer ćete nailaziti na spletke i nepoštene radnje iza vaših leđa od strane nekih osoba koje će želeti da se okoriste na vašu štetu. U drugoj polovini meseca Saturn i Sunce ulaze u znak Jarca i donose vam stabilnije poslovanje i dobre rezultate na polju dugoročnih poslova. Uspeh vas očekuje kroz veletrgovinu i investicione fondove.

Novac i finansije

Na polju finansija će vam ovo biti jedan od težih meseci. Merkur koji vlada vašim poljem novca prolazi kroz znak Strelca gde je slab i u izgonu, a od 3. do 23. decembra će biti retrogradan. To će usporavati obrt novca preko vašeg poslovnog računa. Vaši dužnici će kasniti sa uplatama, što će vas dovesti u nezgodnu poziciju da i vi dugujete svojim poveriocima. Veći deo novca ćete trebati da usmeravate u prioritetne projekte. Za jedan od tih projekata ćete dobiti odobrenje za neki vid subvencija ili kredita ali će vas to opteretiti finansijski. Najbolje bi bilo da tokom decembra smanjite troškove i preusmerite tok niovca uglavnom na prioritetne poslove. Očekivana zarada će doći kasnije ako budete mudro postupali.

Nezaposleni Bikovi će otvoriti sebi vrata za ulazak u novi posao koji će u početku biti probli rad. Ako se dokažete, uspećete da dobijete posao za stalno.

LJUBAV

Ljubavne prognoze za decembar 2018.

Ako ste u vezi:

Mars koji vlada vašim poljem braka i ljubavi ulazi 9. decembra u znak Škorpiona, u svoj znak. To će osvežiti vašu emotivnu vezu i probuditi i u vama i u vašem partneru strasti koje su bile potisnute neko vreme. Počećete više da se zabavljate i izlazite. Više vremena ćete provoditi zajedno i vaša bliskost će se pojačati.
Od voljene osobe ćete dobiti više podrške nego što očekujete u vezi ostvarenja jednog vašeg plana, a to će pospešiti i ostvarenje zajedničkih planova. Kraj ove i početak nove godine ćete dočakti zajedno, u društvu bliskih prijatelja. Očekuju vas prijatni trenuci uz zajedničke aktivnosti koje oboje volite, uz dobru hranu i zabavu.

Ako ste slobodni:

Potreban vam je neko s kim ćete se dobro razumeti i moći da izgradite vezu koja će da bude skladna i na duže staze. Upoznaćete sredinom meseca nekoga ko će umeti da vas pokrene i zbog koga ćete se osećati punim života. Imaćete utisak da je to osoba koja vam u ljubavi sasvim odgovara, mada će vaš odnos biti na čisto fizičkom nivou, mnogo više ispuinjen erotskim nabojem nego pravim, dubljim osećanjima. U početku će vam to odgovarati ali kasnije ćete želeti više.
Stariji Bikovi će privući osobu koja će im otvoreno prići i početi da im udvara. To će vam imponovati ali će početi da vam smeta kad uvidite da ta osoba previše priča o sebi i ističe svoje vrline. Moguća je prolazna avantura.

ZDRAVLJE

Zdravstvene prognoze za decembar 2018.

Zdravlje će vam biti promenljivo i osetljivo. Moguće su smetnje u vezi nivoa hormona i funkcija žlezda sa unutrašnjim lučenjem. Ako budete osećali slabost, a ne budete mogli jasno da dijagnostikujete uzrok, proverite krvnu sliku. Potrebno vam je više kretanja i psihofizičke relaksacije. Izbegavajte situacije koje mogu da budu stresne po vas.

Potrebna vam je ishrana koja u sebi sadrži više proteina i gradivnih materija. To ćete najviše dobiti kroz konzumiranje povrća čiji se koren koristi u ishrani kao što je krompir, šargarepa, peršun, cvekla, đumbir i keleraba. Morsku i rečnu ribu uzimajte više u odnosu na meso. Mleko i mlečne proizvode,, hleb, alkoholna pića i slatkiše umanjite u ishrani.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za decembar 2018.
4, 9, 17, 20, 25

Pročitajte i horoskop za nedelju pred nama

[nextpage title=“BLIZANCI“]

POSAO

Jupiter koji vlada vašim poljem posla i karijere praviće 3. decembra trigon sa Neptunom. Donosi vam uspeh kroz pružanje raznih vidova poslovnih usluga. Poboljšaćete odnose sa radnim kolegama, a ako se nalazite na nekom od rukovodećih položaja, imaćete dobar osećaj kako da prostupate podređenom osoblju, što će vam doneti pozitivne rezultate. Najvišeuspeha ćete imati ako se bavite finansijskim uslugama, bankarstvom, trgovinom osvežavajućim i alkoholnim pićima, zdravstvom i farmaceutskom industrijom. U isto vreme Sunce pravi kvadrat sa Neptunom, što vas upozorava da obratite posebnu pažnju na finansijske strukture prilikom sklapanja ugovora i u dogovorima sa poslovnim partnerima i saradnicima, kako vas ne bi nešto koštalo skuplje nego što je realno i kako ne biste bili finansijski izigrani. 9. decembra će Mars ući u znak Škorpiona, gde će se naći na svom i gde je snažan. Ostvarićete nove proboje u svom polju delatnosti i učvrstićete svoj autoritet. Do kraja meseca ćete zaključiti dosta uspešnu poslovnu godinu i bićete zadovoljni.

Novac i finansije

Po pitanju novca vas očekuje uglavnom povoljan mesec, pod uslovom da budete racionalno raspoređivali prihode i rashode i da izbegavate rasipnost i nepotrebne troškove. Najviše zarade ćete imati kroz široku oblast usluga, a posebno ako se bavite medicinskim uslugama, negom ili iznajmljivanjem poslovnih i skladišnih prostora. Investicije povezane sa poslovnim prostorima će vam se isplatiti. Takođe ćete imati koristi ako budete uplatili nešto veći iznos u oglašavanje vaših proizvoda i usluga kroz novogodišnje akcije i sniženja. U drugoj polovini meseca Saturn ulazi u znak Jarca i u svoje sedište, ujedno u vaše polje platnog prometa. To vam donosi sigurne obrte većih suma novca i dobar profit.
Nezaposleni Blizanci će biti vešti i snalažljivi u traženju zaposlenja. Zahvaljujući svojim pregovaračkim sposobnostima, pružiće vam se prilika da dobijete stalan posao u struci.

LJUBAV

Ljubavne prognoze za decembar 2018.

Ako ste u vezi:

Vaš vladar Merkur će prolaziti kroz znak Strelca i vaše polje braka i ljubavi tokom celog decembra. Od 3. do 20. u mesecu će biti retrogradan. To vas upozorava kako je važno da se posvetite rešavanju onoga što vam je u odnosima sa partnerom pravilo smetnju i stvaralo nesporazume. Vaša međusobna komunikacija će biti otežana, što će stvarati napetost.

Pozitivni aspekti koje će Merkur praviti sa drugim planetama tokom prolaska kroz vaše polje braka i ljubavi omogućiće vam da prevaziđete teškoće i nesporazume. Konjunkcije Merkura sa Saturnom, Suncem i Venerom daće vam povoljnu osnovu za započinjanje skladnije faze u vezi gde vi i vaš partner jedno drugome možete ispuniti želje i biti od podrške.

Ako ste slobodni:

Jupiter koji vlada vašim polje ljubavi pravi početkom meseca trigon sa Neptunom i donosi vam poznanstvo sa osobom u koju ćete se na prvi pogled zaljubiti. Bićete skloni da tu osobu idealizujete, što vam može doneti razočaranja ako se ne potrudite dovoljno oko nje. Merkur sredinom meseca pravi konjunkciju sa Suncem i Venerom, što je odličan period da započnete novu vezu. Sve ovo će se odvijati sporije od vaših očekivanja ali ćete do kraja meseca biti u vezi.

Stariji Blizanci će obnoviti kontakt sa jednom, a možda i dve bivše ljubavi. Jedna od njih će biti zainteresovana da nastavite vezu koju ste u prošlosti prekinuli. Vama će to odgovarati. Do kraja meseca ćete doneti konačnu odluku.

ZDRAVLJE

Zdravstvene prognoze za decembar 2018.

Mars koji vlada vašim poljem zdravlja ulazi 9. decembra u znak Škorpiona gde je snažan i u sedištu. To će znatno ojačati vašu vitalnost, vaš imunitet i pojačaće vašu fizičku snagu. Kako će Mars ujedno prolaziti kroz vaše polje zdravlja, bićete puni energije, u pokretu i upražnjavaćete program telesnih vežbi u cilju poboljšanja fizičke kondicije.

Osećaćete potrebu za pojačanom ishranom koja treba da se sastoji od proteina i gradivnih namirnica, kao što su žitarice, posebno integralne, pšenične klice i povrće čiji se koren koristi za ishranu – krompir, šargarepa, luk, cvekla. Konzumirajte više mesa koje treba da bude kuvano na pari, kao i ribu. Uzimajte više tečnosti i vitamine B6 i E.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za decembar 2018.
4, 12, 17, 22, 26

Pročitajte i horoskop za nedelju pred nama

[nextpage title=“RAK“]

POSAO

Prvog dana u decembru Mars koji vlada vašim poljem posla pravi opoziciju sa Uranom koji se nalazi u vašem polju posla. Nailazićete na neočekivana neslaganja sa jednim poslovnim partnerom što bi moglo da dovede do iznenadnog raskida saradnje, a to bi se negativno odrazilo na vašu dobit krajem meseca. Pokušajte da napravite kompromis. Merkur će biti retogradan od 3. do 20. decembra, a kako će prolaziti kroz vaše polje usluga, na tom polju ćete imati nesporazume, kašnjenja i sitne teškoće. Mars 9. decembra ulazi u znak Škorpiona gde je u sedištu i snažan. To će vam doneti više uspeha u svemu gde je potrebno da ispoljite svoju kreativnost. Dobri rezultati vas očekuju ako se bavite oblastima zabave, estrade ili radom sa decom i mladima. U drugoj polovini meseca dovršićete u planiranom roku obaveze koje ste predvideli ili ugovorili. Bićete zapaženi na polju javnosti, gde ćete ostvariti stabilne pozicije zahvaljujući saradnji sa reklamnim agencijama. Vaši odnosi sa klijentima će biti poboljšani, čime ćete uspešno zaključiti ovu poslovnu godinu.

Novac i finansije

Na polju novca je potrebno da budete pažljivi 3. decembra kada će Sunce koje vlada vašim finansijama, praviti kvadrat sa Neptunom. Nećete umeti da jasno sagledate svoje mogućnosti i sposobnosti i bićete skloni da uđete u nesrazmeran rizik, što bi za posledicu moglo da vam nanese gubitke. Neko će pokušati da vas izradi i da vam svoje usluge naplati više nego što vrede. Nakon 20. decembra će Saturn i Sunce da uđu u znak Jarca i u vaše polje platnog prometa. To će vam doneti povoljne mogućnosti da svoje finansije stabilizujete kroz saradnju sa preduzećima koja se bave građevinskom industrijom i trgovinom energetskim resursima. Ako ste ulagali u investicione fondove, bićete na dobitku.

Nezaposleni Rakovi bi trebali više da se potrude oko nalaženja novog posla. Najbolje mogućnosti će imati u oblasti usluga i u trgovačkim delatnostima.

LJUBAV

Ljubavne prognoze za decembar 2018.

Ako ste u vezi:

Skladan aspekt Jupitera sa Neptunom će delovati podsticajno na vašu maštu i doneće vam korisne ideje kako da poboljšate odnos sa voljenom osobom. Planiraćete putovanje za novogodišnje praznike i tako prijatno iznenaditi i obradovati svog partnera. Izbegavajte da skrivate od partnera ono što vam ne prija u vašem odnosu. Porazgovarajte o tome.

U drugom delu decembra, ulaskom Saturna u znak Jarca gde mu je sedište i gde je snažan, a što je i vaše polje ljubavi i partnerstva, usmerićete se ka poboljšanju forme vaše emotivne veze. Vaš partner će biti skloniji dominaciji i incijativi. Konjunkcija Venere sa Saturnom činiće vas sklonijim zastupanju konzervativnijih i tradicionalnijih pristupa partneru.

Ako ste slobodni:

Na početku meseca ćete osećati pojačanu potrebu za romantičnim situacijama i bićete naglašeno zaljubljivi i zaneseni. Privući će vas neko ko će vam delovati nedostižno. U početku ćete biti skloni samo da sanjarite o toj osobi i ništa ne preduzimate. Od sredine decembra, zahvaljujući konjunkciji Merkura sa Venerom, probudiće se vaša inicijativa. Počećete da tražite način da se približite vašoj simpatiji. Povoljna prilika će vam se pružiti pred sam doček nove godine.
Nešto stariji Rakovi biće skloni platonskim ljubavima. Ako budete previše idealizovali nekoga ko vam se dopada, propustićete šansu da ga bolje upoznate. Od vas najviše zavisi da li ćete zainteresovati vašu simpatiju da vam priđe.

ZDRAVLJE

Zdravstvene prognoze za decembar 2018.

Mekur će prolaziti kroz vaše polje zdravlja i biće retrogradan većim delom decembra, što vam donosi promenljivo i osetljivo zdravlje. Izbegavajte preterano izlaganje hladijim vremenskim prilikama, posebno se sklonite od vetra. Potrebno vam je više odmora, boravka u suvim i toplim prostorijama sa dobrom ventilacijom i psihofizička relaksacija.

Poželjno je da pojačate ishranu kaloričnom hranom koja sadrži više mesa ili ribu. Namirnice kao što su kelj, pasulj, grašak i kiseli kupus sadrže materije koje su neophodne vašem organizmu, pa ih pojačajte u ishrani. Uzimajte više mleka i tvrdih sireva. Umanjite unos hleba, kao i testenina, posebno onih od belogh brašna. Uzimajte više kuvanih jaja.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za decembar 2018.
7, 11, 16, 20, 27

Pročitajte i horoskop za nedelju pred nama

[nextpage title=“LAV“]

POSAO

Venera koja vlada vašim poljem posla i karijere 1. decembra ulazi u znak Strelca i u vaše polje kreativnosti. Doneće vam više ideja kako da uvećate svoju popularnost. Sa lakoćom i optimizmom ćete pristupati vašim radnim obavezama. Bićete snalažljivi i postići ćete bolju saradnju na svom poljima. Poboljšaćete poslovne odnose tako što ćete sa vedrinom pristupati drugima i umećete da ih motivišete. 10 decembra će Venera praviti kvadrat sa Neptunom, što će vas dekoncentrisati i može da vas navede na pogrešan potez, a to bi moglo da vam se odrazi na negativan saldo na računu.

Izbegavajte rizike. Uspeh ćete postići u svemu gde se od vas traže idejna rešenja, u oblastima zabave i estrade, kao i u prosveti. U drugoj polovini decembra Saturn ulazi u znak Jarca i vaše polje usluga. Venera će praviti konjunkciju sa Saturnom što će vam otvoriti mogućnosti da proširite vašu poslovnu ponudu i pokrenete novu proizvodnu liniju. Uspeh očekuje Lavove koji se bave arhitekturom, dizajnom enterijera, završnim radovima u građevinarstvu i grafičkim dizajnom.

Novac i finansije

Na polju novca izbegavajte nepotrebne troškove. Prioritet vam je da pokrijete minus iz prethodnog perioda. Na to vam ukazuje Merkur koji će biti retrogradan u znaku Strelca od 3. do 20. decembra. U tom periodu nije poželjno da ulazite u nova finansijska ulaganja kao i da prihvatate bilo kakve finansijske rizike. U drugoj polovini decembra ćete uspeti da poboljšate saldo na svom računu, a dobici će vam dolaziti kroz polja usluga, zanatskih delatnosti i trgovine. Možete zaraditi i od oblasti osiguranja, kao i ako se bavite ekonomijom, advokaturom i pravosuđem. Razmatraćete mogućnosti novih dugoročnih investicija, za šta će vam biti neophodan detaljan plan, pažljiv pristup i dobra informisanost.

Nezaposleni Lavovi će sa lakćom moći da dobiju privremeni posao u oblastima zabave, kao uslužno osoblje u restoranima i kafićima. Stalni posao im još nije siguran.

LJUBAV

Ljubavne prognoze za decembar 2018.

Ako ste u vezi:

Vaša snaga volje će biti pojačana i donosićete ispravne odluke u vašoj emotivnoj vezi, što će vašeg partnera rasteretiti briga. Imaćete predloge kako da poboljšate zajedničke finansije, kako da ostvarite zajedničke ciljeve i kako da se provedete za predstojeće praznike. Znaćete šta hoćete i umećete da unesete dobro raspoloženje u vaše odnose.

U drugoj polovini decembra ćete biti u kratkom periodu promenljivo raspoloženi ali će vam vašaodlučnost da vezu sa partnerom osvežite pomoći da prevaziđete prolazne nesporazume. Umećete da nalazite zajednički prihvatljiva rešenja. Potrebno vam je više zabave sa partnerom, pa se potrudite oko toga. Oboje ćete biti srećni i zadovoljni.

Ako ste slobodni:

Zaljubljeni ste u osobu koju ste upoznali preko prijatelja i koja se pojavljuje na mestima gde izlazite. Rešeni ste da joj privučete pažnju ali ste od prijatelja saznali da ta osoba nije laka na upoznavanju i da nije dovoljno da izgledate atraktivno. Potrebno je da pokažete nešto viši nivo znanja i informisanosti jer vašu simpatiju više privlači inteligencija od svega drugog. Nastupićete zabavno, originalno i nenametljivo. To će biti dobitna kombinacija. Počećete zajedno da izlazite.

Nešto stariji Lavovi iskoristiće svoj šarm i veštinu zavođenja kako bi osvojili srce osobe koja im se dopada. Najvažnije u svemu je da budete strpljivi i da ne odajete direktno koliko vam se dopada vaša simpatija.

ZDRAVLJE

Zdravstvene prognoze za decembar 2018.

Zdravlje će vam biti promenljivo do 20. decembra, a nakon toga će ući u stabilniju fazu. Bićete osetljivi na promene vremena i možete osećati meteoropatske smetnje. Potrebno vam je više odmora i relaksacije. U drugom delu meseca ćete biti više u pokretu, što će pozitivno uticati na vašu kondiciju i vitalnost.

Vaša ishrana u narednih mesec dana zahteva više vitamina, gradivnih namirnica i proteina. Pšenične klice, integralne žitarice, mleko, jogurt, kao i kuvani krompir i kupus su odličan izbor. Meso možete pojačati, dok je poželjno da smanjite unos pojačano začinjene, posebno ljute hrane, kafe i namirnica koje sadrže mnogo šećera. Pijte više vode i čaja.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za decembar 2018.
5, 17, 19, 22, 24

Pročitajte i horoskop za nedelju pred nama

[nextpage title=“DEVICA“]

POSAO

Merkur koji vlada vašim poljem posla prolaziće tokom decembra kroz znak Strelca gde je u izgonu i slab, a od 3. do 20. u mesecu će biti retrogradan. To vas upozorava da najveći deo svoje energije i pažnje usmerite ka radnim zadacima koji su od ranije, spletom okolnosti, morali da budu odloženi, kao i onim poslovima koji su u završnoj fazi. Ako ne dovršite važne projekte u predviđenom roku, to će vas usporiti da započnete nove. Merkur 6. decembra pravi konjunkciju sa Saturnom i sekstil sa Marsom, što će vam olakšati da odredite prioritete i da sa više motivacije, istrajnosti i sa jasnim ciljevima prionete na ispunjavanje planova. Najviše vremena će vam biti potrebno za poslove koji su dugoročni i obimni ali su vam oni i najvažniji. Uspeh vas očekuje u poslovima vezanim za građevinarstvo, trgovinu energetskim resursima i upravljanje finansijama. Rwetrogradana konjunkcija Merkura sa Suncem doneće vam korisne uvide kako da reorganizujete svoje planove, pa ćete u drugoj polovini meseca zahvaljujući tome uspeti da ispunite svoje ciljeve i zauzmete bolje pozicije.

Novac i finansije

Venera koja vlada vašim poljem novca ulazi 1. decembra u znak Strelca. Posvetite potrebno vreme finansijskim obračunima kako biste kraj poslovne godine dočekali sa pozitivnim saldom na računu. Nailazićete na teškoće jer ćete biti skloni povećanim troškovima i nećete umeti realno da sagledate svoje mogućnosti. To će posebno biti naglašeno 10. decembra kada će Venera praviti kvadrat sa Neptunom. Izbegavajte nelegalne tokove novca i obratite pažnju na to šta rade vaši poslovni partneri. Pogrešan potez bi vam mogao naneti gubitke. 21. decembra će Venera praviti trigon sa Uranom koji se nalazi u vašem polju platnog prometa. To vam donosi mogućnost za neočekivane dobitke.

Nezaposlene Device će uspeti da se angažuju kao asistenti ili saradnici u poslovima koji obuhvataju njihovu struku ili iskustvo. To može da im postane stalan posao.

LJUBAV

Ljubavne prognoze za decembar 2018.

Ako ste u vezi:

Jupiter 3. decembra pravi konjunkciju sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju braka i ljubavi. Bićete romantično raspoloženi, što će vašeg partnera prijatno iznenaditi i obradovati. Izvešćete voljenu osobu na večeru u restoran sa egzotičnom hranom. Iskoristićete zajedničko vreme za izlaske u pozorište, bioskop i uopšte na mesta koja vaš partner voli.

Izbegavajte tajne, a posebno se čuvajte tajnih flertova i da radite nešto iza leđa partneru jer to može ozbiljno narušiti sklad u vašoj vezi. Venerim kvadrat sa Neptunom će vas činiti sklonim tajnama. Na samom kraju decembra Mars će praviti trigon sa Neptunom. Nadvladaćete sve teškoće i ostvarićete bolje razumevanje, iskrenu komunikaciju i harmoniju u vezi.

Ako ste slobodni:

Više nego obično ćete biti skloni zanesenosti i idealizovanju.Osobu koja vam se dopada uzdizaćete u zvezde pre nego što je dovoljno upoznate. Vaš osećaj za realnost će biti umanjen, što će vam u jednom trenutku doneti poneko razočarenje. Uvidećete da vaša simpatija ima nedostatke i osobine koji vam se neće dopasti. Za vas će se zainteresovati neko kome u početku nećete pridavati važnosti ali krajem meseca između vas i te osobe lako mogu da se razbuktaju strasti.

Nešto starije Device će biti emotivno preosetljive. To će vas navoditi da se povlačite od bliskih kontakata ali će na kraju ipak prevladati vaša potreba da budete bliži sa osobom u koju ste zaljubljeni. Mogućnost nove veze je realna.

ZDRAVLJE

Zdravstvene prognoze za decembar 2018.

Zdravlje će vam biti osetljivo i promenljivo, pa je potrebno da izbegavate duži boravak na vetrovitom i hladnom vremenu. Više se odmarajte, toplije se oblačite i praktikujte relaksacione i rekreativne vežbe u slobodno vreme. Nakon 20. decembra će vaše zdravlje ući u stabilniju fazu, zahvaljujući ulasku Saturna u znak Jarca gde je snažan i u sedištu.

Uzimajte C vitamin u pojačanim količinama. Najbolje je da u ishrani koristite kiseli kupšus gde ga ima u većim količinama. Potrebna vam je pojačana ishrana, a za to su vam u ovom mesecu pogodne supe od povrća, riba i tvrdi sirevi. Smanjite unos ljute i previše slane hrane, kao i brze hrane koja je napunjena raznim aditivima.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za decembar 2018.
3, 7, 13, 17, 27

Pročitajte i horoskop za nedelju pred nama

[nextpage title=“VAGA“]

POSAO

Venera, vaš vladar, ulazi 1. decembra u znak Strelca i vaše polje komunikacija. Pokazivaćete više ljubaznosti, prilagodljivosti i snalažljivosti u poslovnim pregovorima. Od 3. do 20. decembra će Merkur biti retrogradan u vašem polju komunikacija, pa je važno da se usmerite na nastavak ranije započetih pregovora, umesto da započinjete nove. Takođe je potrebno da pregledate detaljno vaše planove, kako biste primetili i ispravili greške koje mogu da vam donesu teškoće. Potrebno je da se drugačije organizujete. Očekujte u ovom periodu nesporazume u komunikaciji, kašnjenje pošiljki, gužve u saobraćaju, kvarova vozila i komunikacijskih uređaja. 10. u mesecu će Venera praviti kvadrat sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju usluga. Izbegavajte bavljenje bilo kakvim sumnjivim i nelegalnim poslovima. Bićete dekoncentrisani i nerealno ćete sagledavati svoje mogućnosti, što vam može naneti štetu. Sredinom meseca će Merkur praviti konjunkciju sa Venerom. Uspećete da postignete dogovor oko jednog važnog projekta, čime ćete uspešno završiti poslovnu godinu.

Novac i finansije

Mars koji vlada vašim poljem novca pravi 1. decembra opoziciju sa Uranom i donosi vam neočekivane troškove, što će znatno umanjiti saldo na vašem računu i dovesti do privremenog prekida jednog projekta usled nedostatka sredstava. 6. u mesecu Merkur pravi sekstil sa Marsom i Mars pravi sekstil sa Saturnom. Uspećete da se dobro organizujete i efikasnim akcijama ostvarite dovoljan protiv da većim delom pokrijete minus na računu i tako uspostavite finansijsku stabilnost. 9. decembra Mars ulazi u znak Škorpiona, gde je u sedištu i snažan. To će vam omogućiti da se finansijski oporavite i da do kraja meseca ostvarite dobitke iznad očekivanja. Koristi ćete imati od investiranja u industriju i medicinu.

Nezaposlene Vage će biti promenljive sreće u traženju posla. Dešavaće vam se da budete pozvani na razgovor u vezi novog posla ali da ne prođete u drugi krug.

LJUBAV

Ljubavne prognoze za decembar 2018.

Ako ste u vezi:

Mars vlada vašim poljem ljubavi i braka. Kako 1. decembra pravi opoziciju sa Uranom, to vam može doneti ozbiljne nesuglasice i razilaženja u odnosima sa voljenom osobom. Neočekivano će iskrsnuti problemi koji će moći da se rešavaju jedino pristankom na kompromis. Budite otvoreni na razgovore i rešavanje onoga što ste zapostavljali u vezi.
Kriza na koju ćete nailaziti, staviće vašu emotivnu vezu na ozbiljna iskušenja. Na sreću, bićete dovoljno motivisani i vešti da se suočite sa problemima i prevaziđete ih. Do kraja decembra ćete biti u prilici da dokažete partneru da vam je stalo do vaše veze i umećete da pokažete iskrene namere, ljubav i pažnju. Sklad ćete postići krajem meseca.

Ako ste slobodni:

Ako ste nedavno raskinuli emotivnu vezu, biće vam teško da se pomirite sa tim i tragaćete za načinom da obnovite tu vezu. Pokušavaćete da na bilo koji način kontaktirate bivšeg partnera, da ga navedete na razgovor ili da igrate na kartu strasti. Vaši pokušaji će nilaziti na zid. Sredinom meseca ćete upoznati osobu koja će vam dati do znanja da joj se dopadate. U drugoj polovini meseca ćete početi da izlazite, a krajem meseca se može dogoditi da započnete novu vezu.

Starije Vage će privući jedna osoba svojim izgledom i daće im do znanja da može nešto da bude između njih. Ubrzo ćete shvatiti da su seks i avantura najviše čemu možete da se nadate. Pristaćete na tu kombinaciju i uživati u provodu.

ZDRAVLJE

Zdravstvene prognoze za decembar 2018.

Vaše opšte zdravstveno stanje će biti većim delom stabilno. Održavaćete svoju kondiciju fizičkim vežbama, a bićete zainteresovani i za program koji vam se nudi u teretani ili u joga centru. Koristilo bi vam da odete na masažu. Izbegavajte hladna i vlažna mesta, kao i duži boravak na kišnom i vetrovitom vremenu.

Pojačajte ishranu ribom, morskim algama i pšeničnim klicama. Mleko i mlečne proizvode, posebno sireve i jogurt konzumirajte svakodnevno. Potrebno vam je više tečnosti, pa možete piti više zelenog čaja, kombuhu i kefir. Od voća vam odgovaraju jabuke i ananas. Izbegavajte alkoholna pića i smanjite unos kafe, testenina, hleba i mesa.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za decembar 2018.
6, 13, 15, 18, 24

Pročitajte i horoskop za nedelju pred nama

[nextpage title=“ŠKORPIJA“]

POSAO

Na početku meseca, 3. decembra, Sunce koje vlada vašim poljem posla i karijere praviće kvadrat sa Neptunom. Bićete skloni da previše pridajete sopstvenoj važnosti, zbog čefga nećete jasno sagledavati svoje mogućnosti. To vas može činiti sklonim ulasku u rizike, pa biste mogli da se nađete na gubitku zbog jednog pogrešnog poteza i loše procene. 9. decembra će Mars, vaš vladar ući u svoj znak, u Škorpiona, gde je snažan i u sedištu. To će pojačati vaše poslovne sposobnosti. Imaćete više uspeha ako zauzimate neki od izvršnih ili rukovodećih položaja u svom poslu. Umećete da druge pokrećete na akciju, bićete taktični i takmičarskog duha. Postoji mogućnost unapređenja na osnovu ostvarenog uspeha. 13. decembra će Merkur praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem, što će vam omogućiti da pokrenete i na vreme dovršite sticajem okolnosti zaostale radne zadatke i pojedine projekte koje ste ranije stopirali. 21. decembra će Sunce praviti konjunkciju sa Saturnom i doneće vam priznanje za uspeh u jednom dugoročnom i velikom poslovnom projektu.

Novac i finansije

Kroz vaše polje finansija će tokom decembra prolaziti veći broj planeta, pa ćete biti u prilici da uvećate svoje prihode i da ostvarite uspeh u poslovima koji su povezani sa ekonomijom, bankarstvom, osiguranjem i investicionim fondovima. Već od 1. decembra će Venera ući u vaše polje novca i doneće vam bolji osećaj za platni promet i mogućnost dobitaka kroz trgovinu inostranom robom. Nakon toga će Jupiter koji vlada vašim poljem novca praviti trigon sa Neptunom i doneće vam važne uvide u mogućnosti da kreativnim idejama poboljšate vašu zaradu i priliv finansija na vaš račun. Merkur će biti retrogradan u vašem polju novca od 3. do 20. decembra, pa ćete više pažnje obraćati na rešavanje zaostalih dugovanja.

Nezaposleni Škorpioni će biti motivisani da nađu novi posao i ulagaće u to više napora nego obično. Najviše šansi imaju u oblastima menadžmenta.

LJUBAV

Ljubavne prognoze za decembar 2018.

Ako ste u vezi:

Venera koja vlada vašim poljem ljubavi i braka ulazi 1. decembra u znak Strelca. Bićete dobro raspoloženi, veseli, u pokretu i na taj način ćete činiti i voljenu osobu radosnijom. Organizovaćete zajedničke izlaske i zabavu. Važno je da izbegavate neiskrenost, jer će vaš partner moći da prepozna kada nešto činite iz srca, a kada preko volje.

Sredinom meseca će Merkur praviti konjunkciju sa Venerom. Veliki deo toga što ste ranije držali u sebi bićete raspoloženi da podelite sa partnerom, što će poboljšati vaše međusobno razumevanje i pojačati bliskost. Konjunkcija Venere sa Saturnom u 25. decembra učiniće vas sklonim zauzimanju konzervativnih stavova i hladiće vaša osećanja.

Ako ste slobodni:

Na samom početku decembra ćete se zaljubiti zahvaljujući trigonu Jupitera sa Neptunom u vašem polju zabave. Bićete skloni da idealizujete osobu u koju se zaljubite, što vam, na sreću neće doneti razočaranja, nego ćete biti u prilici da ostvarite svoje snove na polju ljubavi. Vaša simpatija će vam staviti do znanja da imate šanse kod nje. ostaje vam da se potrudite da je osvojite. Zahvaljujući trigonu Marsa sa Neptunom 28. decembra, ući ćete u novu, skladnu vezu.

Stariji Škorpioni će pokušati da spoje ugodno i korisno u ljubavi. Tragaćete za osobom sa kojom biste mogli da odete na zajedničko putovanje za predstojeće praznike i da sa tom osobom imate kratku avanturu. Bićete promenljive sreće.

ZDRAVLJE

Zdravstvene prognoze za decembar 2018.

Početkom decembra ćete imati pad imuniteta, što će vas činiti ostljivim na viruse i upalne procese. Izbegavajte vetrovito i kišno vreme. Od 9. decembra će vaše zdravlje početi da ojačava jer će Mars ući u vaš zbnak, pa će tako i vaš imunitet biti jači. Počećete više da se krećete i da se bavite programom fizičkih vežbi, kao što je odlazak u teretanu i slično.

Sveže i sušeno voće vam je dobar izbor za zdravu ishranu u decembru. Uzimajte banane, kivi, jabuke, suve šljive, smokve i kajsije. Možete voće mešati sa pšeničnim, ovsenim i heljdinim pahuljicama sa dodatkom jogurta. Od povrća će vam prijati bundeva koju možete kuvati i mešati sa drugim povrćem, na primer sa šargarepom i krompirom.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za decembar 2018.
5, 11, 14, 19, 25

Pročitajte i horoskop za nedelju pred nama

[nextpage title=“STRELAC“]

POSAO

Merkur koji vlada vašim poljem posla i karijere prolazi kroz vaš znak i od 3. do 20. decembra će biti retrogradan. Obratite pažnju na sve što se tiče vašeg ličnog nastupa i načina na koji prezentujete sebe, jer ćete biti dekoncentrisani, neorganizovani i često će vam se dešavati nesporazumi. teško ćete uspeto da ostvarite dogovore i da postignete zapaženi nastup. Vaš autoritet će biti nestabilan i bićete u situacijama gde treba da se potvrđujete kako biste održali trenutne pozicije. 6. decembra će Merkur praviti konjunkciju sa Saturnom, kada ćete uspeti da nastavite rad na jednom većem i dugoročnom projektu koji ste ranije započeli, pa ste ga morali odložiti zbog nedostatka sredstava. 13. decembra će Merkur praviti retrogradnu konjunkciju sa Suncem. Uspećete da se istaknete i da izbijete ispred konkurencije, što će vam povratiti poljuljani ugled. Kako će i Venera prolaziti kroz vaš znak, bićete ljubazniji, izlazićete svima u susret, što će vam doneti uspeh u oblastima menadžmenta, dizajna i poslovima gde je potrebno da budete kreativni i nalazite idejna rešenja.

Novac i finansije

Konjunkcija Merkura sa Saturnom koji vlada vašim poljem novca u prvoj dekadi decembra, činiće vas dobro organizovanim u rešavanju finansijskih obaveza. Imaćete dobre ideje kako da ostvarite dobitke i umećete da planirate akcije i investicije koje će vam donositi dugoročne prilive novca na vaš račun. 20. decembra Saturn ulazi u znak Jarca gde je u sedištu i snažan, a to je ujedno i vaše polje novca. Završićete ovu poslovnu godinu sa stabilnim prihodima i dobitkom kojim ćete biti zadovoljni. To će vam biti pogodan temelj za započinjanje novuih projekata u koje ćete početi da investirate sa početkom naredne poslovne godine. Dobici vas očekuju kroz industriju i oblasti građevinarstva.

Nezaposleni Strelčevi će dobiti ponudu za rad u firmi ili oblasti gde su ranije bili zaposleni. Vaše veštine su tražene. Ako ste više puta konkurisali na isto mesto, sada ćete biti primljeni.

LJUBAV

Ljubavne prognoze za decembar 2018.

Ako ste u vezi:

Merkur koji vlada vašim poljem braka i ljubavi biće retrogradan u vašem znaku većim delom decembra. Potrudite se da sa partnerom razrešite protekle nesporazume, kako se ne bi produbljivali. Potrebno vam je više razgovora o zajedničkim planovima i bolje organizacija zajedničkog vremena. Više izlazaka i zabave bi vam najviše prijalo.

U drugoj polovini decembra ćete predložiti partneru kako biste mogli provesti predstojeće praznike. Vaš partner će imati svoje ideje koje će se u nekim delovima razlikovati od vaših ali ćete uspeti da se oko svega dogovorite. Očekuje vas dobra zabava i više zajedničkih trenutaka. jedno drugome ćete pokazivati ljubav i nežnost više nego što to obično činite.

Ako ste slobodni:

Prva polovina decembra će vam biti promenljiva na polju ljubavi. Bićete više skloni avanturama ali nećete imati priliku da se sa nekim zbližite na emotivnom polju. 15. decembra ćete zahvaljujući konjunkciji merkura sa Venerom upoznati osobu koja će vas na prvi pogled privući. To će biti neko ko je komunikativan, zabavan, pun inicijative i šarma. Pčećete da se viđate, a onda će se dogovoriti da idete zajedno na doček nove godine, što može lako biti uvod u početak nove veze.

Nešto stariji Strelci će biti raspoloženi za avanture. Za to će vam se pružiti prilika već ulaskom Venera u vaš znak početkom meseca. Jedna osoba će u vama probuditi više od strasti. Može vam se dogoditi da se zaljubite.

ZDRAVLJE

Zdravstvene prognoze za decembar 2018.

Venera koja vlada vašim poljem zdravlja, od 1. decembra će prolaziti kroz vaš znak, što će pojačati vaš imunitet i motivisati vas da se više krećete i poboljšate fizičku kondiciju. Prijaće vam da više vremena provodite u toplim i suvim prostorijama, dok ćete izbegavati vetar i kišu. Bićete više raspoloženi za šetnju i sportsku rekreaciju.

Topli napici, kao što su zeleni čaj, razni biljni čajevi, zatim supe od povrća, čak i topla čokolada, biće vam značajni kao preventiva od hladnijeg vremena i zdravstvenih smetnji. Pojačajte ishranu ribom i povrćem koje u sebi sadrži vitamine, kao što je kiseli kupus, spanać, bundeva i keleraba. Od voća će vam prijati jabuka i pomorandža.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za decembar 2018.
2, 8, 14, 17, 23

Pročitajte i horoskop za nedelju pred nama

[nextpage title=“JARAC“]

POSAO

Venera koja vlada vašim poljem posla i karijere 1. decembra ulazi u znak Strelca i vaše polje komunikacija i saobraćaja. Bićete prilagodljivi u poslovnim pregovorima, pokazivaćete više ljubaznosti, a vaš stil će se dopasti vašim sagovornicima. To će vam pomoći da prevaziđete teškoće na ovom polju i postignete bolji uspeh od očekivanog. Ono što će vam ometati pregovore jeste Merkur koji će od 3. do 20. decembra biti retrogradan. Prouzrokovaće kašnjenja, nesporazume u komunikaciji, zastoje u lokalnom saobraćaju, kao i kvarove na vozilima i uređajima za komunikaciju. Potrebno je da se rešite nepotrebnih papira i svega što vam predstavlja nepotrebni višak u radnom prostoru. 9. decembra Mars će ući u znak Škorpiona gde je snažan i u sedištu, a to je uhedno i vaše polje saradnika. Poboljšaće i ojačati vašu saradnju. Uspećete da dobijete poziciju koordinatora u timskom radu. Saturn 20. decembra ulazi u vaš znak, gde je snažan i u sedištu, što će vas činiti odlučnim i sistemaztičnim u ličnim nastupima. Uspeh vas očekuje u oblasti trgovine i menadžmenta.

Novac i finansije

Vaše finansijsko stanje će krenuti boljim tokom i imaćete prilike da ostvarite dobitke. 6. decembra će Merkur praviti konjunkciju, a Mars sekstil sa Saturnom koji vlada vašim poljem novca. Potrudićete se da pokrenete rešavanje zaostalih finansijskih obaveza kao i naplatu zaostalih dugovanja koji drugi imaju prema vama. Bićete u tome istrajni i efikasni. 21. decembra će Sunce praviti konjunkciju sa Saturnom, a dva dana kasnije i Venera. Donećete važne odluke u vezi dugoročnih finansijskih ulagan koje ćete početi da sprovodite u delo deo po deo, a koje će vam doneti očekivane dobitke. Ovu poslovnu godinu ćete dovršiti sa pozitivniom saldom na vašem računu i bićete zadovoljni učinjenim.

Nezaposleni Jarčevi će biti u mogućnosti da dobiju uglavnom privremeni posao ali je potrebno da budu pažljivi jer neće sve funkcionisati onako kako se dogovore sa poslodavcem.

LJUBAV

Ljubavne prognoze za decembar 2018.

Ako ste u vezi:

Sa voljenom osobom ćete voditi razgovore o nekim stvarima o kojima ste uglavnom ćutali i koje niste bili skloni ni sa kim da delite i da o tome uopšte razgovarate. Vaš partner vas neće u svemu najbolje razumeti ali će mu biti drago zbog vaše iskrenosti i otvorenosti. Preporučljivo je da izbegavate tajne radnje i da radite bilo šta svom partneru iza leđa.

U drugoj polovini decembra pokazivaćete pojačano interesovanje za zajedničke aktivnosti. Predlagaćete mesta na koja biste mogli da otputujete za predstojeće praznike. Vaš partner će biti zadovoljan da se nađete sa užim krugom prijatelja ili porodice i da slboodno vreme provodite zajedno u zabavi i prijatnim intimnim trenucima. Vama će to odgovarati.

Ako ste slobodni:

Duže vreme vam se dopada jedna osoba koja vas privlači svojom inteligencijom i preduzimljivošću u svom polju delovanja. Bili ste u prilici da sa njom sarađujete na jednom poslovnom ili školskom projektu i na vas je ostavila snažan utisak. Pokušavate da joj se približite i pozovete je na zajednički izlazak ali se ona vešto izgovara i izmiče. Promenite taktiku tako što ćete pokazati interesovanje za ono u čemu je vaša simpatija vešta i što je najviše interesuje.

Nešto starijim Jarčevima će prići neko ko će im neočekivano izjaviti ljubav. To je osoba koja nije slobodna ali nije srećna u vezi. Predložiće vam tajnu vezu. Pristaćete jer će vam se osoba dopasti, ali ćete zahtevati da veza bude bez obaveza.

ZDRAVLJE

Zdravstvene prognoze za decembar 2018.

Merkur koji vlada vašim poljem zdravlja će biti retrogradan i to će umanjiti vašu vitalnost. Zdravlje će vam biti osetljivo i nestabilno. Bićete osetljivi na hladnoću, pa je moguća prehlada, a bićete podložni i virusnim infekcijama kao što je grip. U trećoj dekadi decembra će doći do poboljšanja i stabilizovanja. Češće provetravajte prostorije u kojima boravite.

Ishranu pojačajte gradivnim materijama i vitaminima. Pasulj, pšenične klice, grašak, spanać, blitvu, kelj i krompir možete da konzumirate u većim količinama. Meso takođe možete imati češće na jelovniku ali izbegavajte mesne prerađevine. Kiseli kupus je bogat vitaminima. Od voća će vam prijati pomorandže i kivi, kao i sušene smokve.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za decembar 2018.
6, 14, 17, 23, 26

Pročitajte i horoskop za nedelju pred nama

[nextpage title=“VODOLIJA“]

POSAO

Mars koji vlada vašim poljem posla i karijere 1. decembra pravi opoziciju sa Uranom, što će vam neočekivano otežati pregovore oko novog poslovnoh projekta koji planirate uskoro da pokrenete. Potrebno je da budete otvoreni na kompromise kako biste dobili željenu podršku. 6. decembra će Merkur praviti sekstil sa Marsom, dok će Mars praviti sekstil sa Saturnom. Pružiće vam se prilika da poboljšate saradnju sa inostranim partnerima i da skopite unosan ugovor u vezi dugoročne saradnje na polju trgovine uvoznom robom. 9. decembra Mars ulazi u znak Škorpiona gde je snažan i u sedištu, a to je ujedno i vaše polje posla i karijere. Pokazaćete svoje rukovodeće sposobnosti i umećete da se postavite kao vođa u poslovima koji podrazumevaju timski rad. Vaš autoritet će biti pojačan. Radne zadatke ćete obavljati precizno i efikasno. To će vam omogućiti da učvrstite svoje pozicije i da odete prestignete konkurenciju. To vam može doneti unapređenje. Poslovnu godinu ćete završiti sa većinom ispunjenih ciljeva i sa priznanjem od strane nadređenih.

Novac i finansije

Već 3. decembra će Jupiter koji vlada vašim poljem finansija praviti trigon sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju novca. Vaša intuicija će biti pojačana i imaćete dobar osećaj kako da usmeravate vaš novac, u šta je najbolje da investirate i umećete da racionalno raspoređujete svoje prihode i rashode. Ovo vam je najbolje šansa u ovom mesecu da ostvarite veće dobitke. 12. decembra izbegavajte finansijske rizike jer nećete moći dobro da ih procenite zbog kvadrata koji će Venera praviti sa Neptunom. Loša procena bi vam nanela gubitke. Druga polovina decembra će vam biti povoljna za zaradu, što ćete umeti da iskoristite, pa ćete kraj godine dočekati da pozitivnim saldom na vašem računu i sa vanrednim dobitkom.

Nezaposlene Vodolije će imati dobar osećaj kada i gde da konkurišu za dobijanje novog posla, što će im otvoriti šanse da se zaposle na mestu koje im donosi i dobru platu.

LJUBAV

Ljubavne prognoze za decembar 2018.

Ako ste u vezi:

Sunce koje vlada vašim poljem ljubavi i braka praviće 3. decembra kvadrat sa Neptunom. Između vas i vašeg emotivnog partnera doći će do nesporazuma i nesklada. Nećete moći da se složite oko zajedničkih ciljeva, a pojaviće se i nešto što ste prećutkivali i skrivali jedno od drugog što će narušiti vaše međusobno poverenje. Doći će do zahlađenja u vezi.

U drugoj polovini decembra ćete se truditi da razrešite nesuglasice. Kada Sunce i Venera bude pravili konjunkciju sa Saturnom, u trećoj dekadi meseca, uspećete da postignete ravnotežu i stabilnost. Novogodišnje praznike ćete dočekati zajedno i potrudićete se da nesuglasice ostavite iza sebe. Partneru ćete pružati nežnost i i iskrena osećanja.

Ako ste slobodni:

Interesovaće vas izlasci i provod više nego ulazak u novu emotivnu vezu. Sredinom decembra ćete upoznati osobu koja će vas privući svojom vedrinom, osećanjem za humor i optimiznom. Naći ćete dosta zajedničkih tema za razgovor. Pojaviće se i osoba sa kojom ste ranije bili u vezi i predložiće vam da obnovite vezu. Osećaćete se između dve vatre i biće vam teško da odlučite i izaberete. Krajem decembra ćete se ipak odlučiti za novo iskustvo umesto za obnovu stare veze.

Nešto starije Vodolije će pažljivo planirati kako da osvoje osobu koja im se sviđa. Ako vam se plan ne bude odvijao onakako kako biste želeli, pokušaćete da bar novogodišnje veče provedete zajedno, u istom društvu. To će vam uspeti.

ZDRAVLJE

Zdravstvene prognoze za decembar 2018.

Vaše zdravlje će biti pomalo osetljivo, pa je potrebno da se više krećete radi bolje kondicije, kao i da izbegavate vetar i kišu. Veći deo meseca ćete se osećati umorno zbog obaveza kojima ćete biti opterećeni, pa se preporučuje i više odmora, a najviše od svega vam je neophodna svakodnevna psihofizička relaksacija. Joga vežbe bi vam bile najbolje rešenje.

Dobro bi bilo da ishranu pojačate sa više kalorija. U tu svrhu uzimajte više mesa i ribe, kao i povrće koje u sebi sadrži vitamine i proteine. Kupus, cvekla, brokoli, spanać i bundeva će zadovoljiti potrebe vašeg organizma. Slatkiše možete da konzumirate ali umereno. Isto se odnosi na hleb, kafu i mlečne proizvode. Potreban vam je B i E vitamin.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za decembar 2018.
4, 6, 15, 19, 29

Pročitajte i horoskop za nedelju pred nama

[nextpage title=“RIBE“]

POSAO

Na samom početku meseca, 1. decembra, Venera ulazi u znak Strelca i vaše polje posla i karijere. Pristupaćete vašim radnim zadacima sa boljim osećajem za formu i sklad. Sa osobama sa kojima dolazite u kontak na poslu, bez obzira da li su to vaši klijenti, radne kolege, naređeni i podređeni, ispoljavaćete više predusretljivosti, ljubaznosti i umećete da se prilagođavate raznim situacijama i okolnostima. Merkur će biti retrogradan u vašem polju posla od 3. do 20. decembra, što vas upozorava da obratite više pažnje na planiranje i organizaciju vaših radnih obaveza jer ćete na tom polju nailaziti na teškoće i zastoje. Retrogradni Merkur bi mogao dovesti do kašnjenja sa rokovima, a to bi se nepovoljno odrazilo na vaš uspeh i saldo na računu. Zbog toga nemojte zanemariti ovo upozorenje i nastojte da se izborite sa teškoćama. Konjunkcija Merkura sa Venerom 15. decembra će vam otvoriti mogućnost za pokretanje novog projekta zakoji ćete sklopiti uspešan dogovor sa poslovnim partnerima. Poslovnu godinu ćete završiti uspešno, posebno na polju trgovine i komunikacija.

Novac i finansije

Mars koji vlada vašim poljem novca će 1. decembra praviti opoziciju sa Uranom, što će vam doneti neočekivane teškoće oko priliva novca, zbog iznenadnog raskida jednog ranijeg dogovora. Druga strana se neće pridržavati dogovorenog, a postoji mogućnost i pokušaja manipulacije, što može dovesti do gubitaka. Nakon toga će Sunce praviti kvadrat sa Neptunom koji se nalazi u vašem polju novca, što će vas primorati da preusmerite trenutne finansije u nabavku neophodnih sredstava za funkcionisanje tekućih poslova.Tek u drugoj polovini decembra ćete početi polako da se oporavljate finansijski i radnu godinu ćete završiti sa manjim minusom koji ćete vremenom moći da nadoknadite.

Nezaposlene Ribe će uspeti da se snađu na jednom privremenom poslu. Ne verujte mnogo obećanjima i pazite na novac jer bi plata mogla da vam kasni.

LJUBAV

Ljubavne prognoze za decembar 2018.

Ako ste u vezi:

Retrogradno kretanje Merkura koji vlada vašim poljem braka i ljubavi će dovesti do nesuglasica i nesporazuma između vas i voljene osobe. To će se najviše odraziti na polju zajedničkih ciljeva, u vezi čega nećete uspevati da se složite. Kada se konačno oko nečega uspete dogovoriti, nećete uspevati da se oraganizujete oko realizacije dogovorenog.

Sredinom decembra će Merkur praviti konjunkciju sa Suncem i Venerom, što će vas zbližiti sa voljenom osobom zahvaljujući tome što ćete biti iskreni, delićete vaše planove i želje, a najviše od svega ćete pružati emotivnu toplinu i nežnost. Za praznike ćete uživati u zajedničkom provodu. Prilalo bi vam zajedničko putovanje u inostranstvo.

Ako ste slobodni:

Doći će do neplaniranog susreta sa osobom sa kojom ste ranije bili u vezi i do predloga sa njene strane da obnovite vezu. Bićete nesigurni i neodlučni jer će vam razum govoriti jedno, a vaše srce sasvim drugo. Razum će vas upozoravati da bi mogli da se ponove problemi koji su doveli do raskida u prošlosti ali ćete u srcu osećati da niste preboleli rastanak. Sredinom decembra će merkur napraviti retrogradnu konjunkciju sa Venerom, pa ćete dati novu šansu ljubavi.

Nešto starije Ribe će biti rasejane i neorganizovane u pokušaju da privuku pažnju osobe koja im se dopada. Vašoj simpatiji ćete se dopasti tako smotani, pa će vam pružiti šansu. Provešćete zajedno novogodišnju noć. Pazite da nešto ne uprskate.

ZDRAVLJE

Zdravstvene prognoze za decembar 2018.

Potrebno je da vodite računa o svom zdravlju tako što ćete se pridržavati zdravog načina života i ishrane. Bićete osetljivi na prehladu i na viruse, pa je preporučljivo da veći deo vremena provodite u suvim i toplim prostorijama sa dobrom ventilacijom, a da više vremena provodite napolju u šetnji, kada je lepše vreme. Praktikujte psihofizičku relaksaciju.

Potrebno vam je više tečnosti. Osim vode, pijte više čajeva, posebno onih koji deluju kao antioksidansi, kao što je zeleni čaj. Voćni sokovi bez konzervansa, pravljeni od svežegh voća u sokovniku vam se takođe preporučuju. Od povrća uzimajte spanać, pasulj i brokoli u većim količinama. Umereno jedite integralni hleb i sireve, kao i slatkiše.

SREĆNI BROJEVI

Važni brojevi za decembar 2018.
6, 11, 18, 22, 25

Pročitajte i horoskop za nedelju pred nama

Radi preglednijeg čitanja, horoskop je podeljen na 12 strana, a brzo i lako možete da pređete na vaš znak kroz plutajuću navigaciju sa desne strane

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

205 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap