Dogadjaji Festivali

Merlinka festival u MSUV donosi izložbu i šest filmova

Merlinka festival od 12. do 14. maja gostuje po drugi put u Novom Sadu u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Za tri dana pripremljeno je šest igranih i dokumentarnih filmova koji su prikazani na Merlinka festivalu u Beogradu i Sarajevu, od čega će dva filma imati svoje srpske premijere u Novom Sadu.

merlinka
msuv.org

Gostovanje počinje u četvrtak 12. maja u 18 časova danskim dokumentarcem „Fasbinder – Bezuslovna ljubav“, nakon čega će u 20 časova biti prikazan francuski film „Letnje noći“, dobitnik Kvir lava u Veneciji. Za petak 13. maja planirane su projekcije španskog filma „Tajno“ u 18 i film Pitera Grinaveja „Ajzenštaj u Gvanahuatu“ u 20 časova. Poslednjeg dana gostovanja biće premijerno prikazan urugvajski dokumentarac „Novi čovek“ u 18 časova i američki film „Prikladno ponašanje“ u 20 časova. Ulaz na sve projekcije je slobodan. U okviru gostovanja biće prikazana i izložba „Upoznavanje života LGBTQ zajednice u Srbiji: Neispričane priče“ koju je ustupio Heartefact fond.

David Guetta na Exit stiže uz najveći spektakl.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share