Magazin Vesti

Merima Isaković: Lečić me je zvao posle 2 godine, ridao je, izvinjavao se

merima-isakovic-silovanje
Foto: Nova

Glumica Merima Isaković optužila je Branislava Lečića za seksualno napastvovanje koje se dogodilo u njegovom stanu u jesen 1978. godine.

Ona je objavila delove knjige o svom životu u kojima nije navela ime svog zlostavljača, ali u ispovesti za Nedeljnik ispričala je da se radi o Lečiću, kog je pre mesec dana za silovanje optužila glumica Danijela Štajnfeld.

Merima navodi i da su ona i Lečić imali jedan telefonski razgovor dve godine nakon što ju je seksualno napao 1978. godine.

“Merimice, molim te, dozvoli mi da ti se izvinim, iz dubine srca. Srećan sam da nisam uspeo da završim nedelo. Ja nikada pre nisam tako nešto počinio, niti ću ikad pokušati. Ti si spasla moju dušu” rekao je Lečić u telefonskom razgovoru, navela je Isakovićeva, prenosi 24sedam.

“Ridao je, poverovala sam mu, kao što Gaga (glumac Dragan Nikolić) reče, možda je počeo da odrasta u čoveka koji nikada neće ponovo pristupiti nekome nasilnički. Rekla sam, opraštam ti, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličan bol, svima ću reći šta se desilo. Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije” napisala je glumica.

Osim najboljoj prijateljici Radmili, Merima je odmah posle napada ispričala šta se dogodilo još dvojici najbližih drugara sa klase, ali i Gagi Nikoliću koji je brinuo o njoj kao detetu.

„Zvao me je Malecka. Neizmerno mi je pomogao, strpljivim slušanjem, osećanjem sigurnosti, lepotom čistog, čednog, snažnog prijatelja. Rekla sam mu šta se dogodilo i ko je ta osoba. Rekao mi je da ne brinem, da me ta osoba više nikada neće uplašiti. Rekao mi je da se nada da se ta osoba naučila pameti, da moja pobeda može da mu pomogne da izraste u boljeg čoveka“, napisala je ona.

Užasne reči napasnika odzvanjaju 43 godine: Sada ne možeš pobeći. Ne pokušavaj da vrištiš, niko te neće čuti

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

65 Shares
Share via
Copy link