Magazin

Merima Isaković tvrdi da Lečić nije dokazao da je nevin jer nije bilo istražnog postupka

Merima Isaković
Printscreen/K1

Nekoliko predstava je povučeno sa 38. Pozorišnih susreta u Brčkom zato što je Branislav Lečić član žirija. Glumac preti tužbama svima koji štete njegovoj časti i ugledu.

Zašto kolege ne priznaju odluku suda u slučaju Lečić i da li u tome ima i njenog udela samo su neka od pitanja na koja je ovog jutra u „Uranku“ odgovarala Merima Isaković, psiholog i glumica koja se u program televizije K1 javila iz Australije.

Psiholog i glumica Merima Isaković ovog jutra na televiziji K1 kazala je da Branislav Lečić nije nevin.

– Pogrešno je govoriti da je on nevin, oslobođen krivice ili da je dokazao svoju nevinost, jer istražnog postupka nije ni bilo – rekla je u „Uranku“ glumica. – Neko je odlučio da nema dovoljno dokaza te istražni postupak nikada nije pokrenut. Za mene je nedopustivo da Tužilaštvo nije razgovaralo sa kliničkim psiholozima Danijele Štajnfeld, jedna od njih je čak i našeg porekla. Da niko nije pročitao njihove izveštaje. Nažalost, on nije nevin, jer da jeste – Danijela Štajnfeld ne bi bila silovana.

Ona je kazala i da je svaka njena reč u intervjuu koji je dala za „Nedeljnik“ istinita.

– Ja sam Lečiću obećala pre 40 i više godina da ću izaći u javnost i reći sve ukoliko saznam da je povredio još neku osobu. Ja sam na sreću uspela da izbegnem silovanje, i napad sam mu oprostila i nastavila dalje. On se meni tada izvinio, „ridao“ je preko telefona i mislila sam da je iskren. Ali, oprostiti treba samo onome ko se iskreno pokaje, a to ovde nije slučaj – kazala je Merima u „Uranku“ na K1.

– U javnost sam istupila zbog Danijele Štajnfeld koju je Lečić linčovao u medijima. Nakon intervjua za „Nedeljnik“ javile su mi se i druge njegove žrtve i ja sam Tužilaštvu poslala pismo u kojem navodim sve o čemu su mi pričale. One se plaše. Strašno je kada izađete u javnost kao žrtva i onda budete degradirani. Nakon mog intervjua Lečić je sedam do deset dana ćutao, a onda u javnost izašao s rečima da se ne seća ko je Merima Isaković.

Ona je istakla i da nema razloga da se na ovaj način eksponira u javnosti jer je sve što je u životu postigla uradila sama. Jedini intervju koji je bio njena inicijativa je veliki intervju u „Nedeljniku“.

– Nije tačno da nema dokaza. Posle moje ispovesti, Danijela mi se javila i dala mi pristup slušanju tih snimaka koje je napravila. Očekivala sam da će Tužilaštvo pročitati kliničke izveštaje njenih psihologa, da će razgovarati sa glumicama o kojima sam im pisala, a ni sa kim nisu razgovarali. Da li je to politička igra ili je on samo početak končića pa se mnogi boje da će se svašta otkriti, da će se klupko odmotati i da bi to pokrenulo lavinu ispovesti, to ne znam. To su moje pretpostavke.

Merima Isaković kazala je da bi umetnost trebalo da ima „srce istine“ te da joj je drago što su pojedine kolege iz pozorišne umetnosti odbile da igraju predstave na festivalu na kojem je Lečić jedan od članova žirija.

– Lečić je simbol legalizovanog kriminala i časne ljude to boli. Drago mi je da su kolege iskazale protest na festivalu u Brčkom. Tim svojim gestom oni su pokazali da ne mogu stanu iza njega – kazala je Isakovićeva.

Ona je istakla i da svojim ponašanjem Lečić u javnosti vrši „mentalno silovanje“ i da je uopšte nije strah što govori da će tužiti sve koji govore protiv njega.

– Mene te tužbe uopšte ne zanimaju. On bi trebalo da tuži sebe, jer je on taj koji je žrtvama, ali i sebi i svojoj porodici, naneo štetu.

Merima Isaković optužila Lečića za silovanje: Zastrašujuć pogled, oči bez duše

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

42 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap