Magazin Srbija

Merima Isaković može da svedoči protiv Lečića, zastarelost posle 30 godina ne važi za svedoke

merima isaković
Foto: Merima-Isakovic/ Instagram

Glumica Merima Isaković rekla je za „Blic“ da je spremna da svedoči protiv Branislava Lečića, za koga u ispovesti „Nedeljniku“ tvrdi da je pokušao da je siluje 1978. godine.

Branislava Lečiča je za silovanje koje se desilo 2012. godine, optužila i njena koleginica Danijela Štajnfeld.

Advokat Borivoje Borović potvrđuje za „Blic“ da bi Merima Isaković mogla da bude pozvana kao svedok u slučaju Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića, jer princip apsolutne zastarelosti posle 30 godina ne važi za svedoke.

Borović ističe da Merima Isaković ne može posle 43 godine da podnese prijavu protiv Lečića, ali da bi mogla da svedoči o nekim okolnostima, kako bi osvetlila Lečićevu ličnost ili govorila o njegovom ponašanju. Naravno, ukoliko tužilac proceni da to može biti od koristi za slučaj.

– I nema veze što svedok nema nikakvu neposrednu vezu sa žrtvom. U Jutkinoj slučaju, ja sam pozvao da svedoci budu tri žene, od sedam koliko ga je prijavilo, jer su mogle da dočaraju ponašanje okrivljenog – kaže Borović.

Podsetimo, Merima Isaković je u izjavi za „Blic“ navela da bi svedočila protiv Lečića, ukoliko bi je tužilaštvo pozvalo.

– Naravno da ću svedočiti. Verujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savesne osobe. Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmeliti da se oglase, ako ih ima – rekla je glumica za „Blic“.

Merima Isaković: Lečić me je zvao posle 2 godine, ridao je, izvinjavao se

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

29 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap