Magazin Novi Sad

Mejl novosadskog direktora koji je poslao zaposlenima je kap razuma u moru ludila

Zakon o istopolnim zajednicama i ptanje vakcinacije bez sumnje su među glavnim temama u srpskom društvu poslednjih meseci.

Po pitanju obe teme društvo je poprilično polarizovano i mnogi na društvenim mrežama iznose svoje stavove ‘ za i protiv’. Direktor jedne novosadske firme uključio se u priču i svojim zaposlenima poslao jasnu poruku.

Njegovi mejl koji je prosledio svojim zaposlenima unosi glas razuma u ovo ludo vreme i prenosimo ga u celosti:

– Dosta polemike i prašine u poslednje vreme diže se oko tema poput istopolnih zajednica i vakcinacije na društvenim mrežama posebno među IT zajednicom, ponekad nešto vezano za ovu drugu temu iskoči i kod nas na četu. Želeli bismo da kao firma zauzmemo jasan i nedvosmislen stav oko kog nismo spremni da pregovaramo.

Želeo bih najpre da vam objasnim zašto. Kada smo osnovali firmu, rekli smo sebi da pravimo firmu u kojoj će naše buduće kolege imati jednake prilike za napredovanje i sigurno okruženje za rad, oslobođeno straha od greške i bilo kakve diskriminacije. Da bi svako od nas mogao da ostvari svoje potencijale, i da bude najviše što može da bude, mora da se oseća sigurno. U toku godine ćemo završiti pravilnik o internoj komunikaciji i ponašanju (neka vrsta Culture Book-a), ali do tada želim samo kratko da vam kažem, kao vlasnici i firma podržavamo predlog Zakona o istopolnim zajednicama i gajimo nultu toleranciju prema diskriminatornom ponašanju. Ne kažem ovo pobuđen nekim internim događajem (apsolutno ne), već više kao reakciju zajednice na ovaj zakon.

Druga stvar koju sam želeo da spomenem, pošto nam se često i na četu provlači, a to je vakcinacija. Naš stav, kao firme jeste da je vakcinacija društveno odgovorna stvar. Ne teramo nikog da se vakciniše. Ohrabrujemo ga svakako, mi kao kolege, ali taman posla da to bude uslov za bilo šta.

Ono što lično smatramo neprihvatljivim je da se koriste neproverene, naučno neosnovane, i „rekla-kazala“ informacije da se na bilo kom kanalu utiče na bilo koga da se ne vakciniše.

Zamolio bih vas da se uzdržite od komentara na mrežama koji propagiraju mržnju ili društvenu neogovornost. Nalozi na mrežama su vaši i to nikada neću sporiti, zato vam nikada neću reći šta treba da pišete, ali bih vas zamolio, kao drugar i kolega, ako pišete nešto, neka to bude dobronamerno, promišljeno i društveno odgovorno, i u krajnjem slučaju da ne poziva na mržnju, oduzimanje sloboda i umanjivanje vrednosti bilo koje osobe ili bilo koje zajednice (nevezano da li se radi o naciji, seksualnoj orjentaciji i slično) – navodi se u mejlu koji je direktor poslao zaposlenima.

Omladina piči kolce, veseli se uz Krajišnike i kaže: Neće Gara da primi vakcinu! (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

377 Shares
377 Shares
Share via
Copy link