takmicenje_fotografija_novisad
Dogadjaji

Međunarodno takmičenje u fotografiji

Međunarodni festival fotografije pod nazivom „24. kadar“ biće otvoren u petak 14. avgusta u 12 časova na Tribini mladih, u Katoličkoj porti broj 5.

Ovogodišnji Festival fotografije „24. kadar“, održaće se od 13. do 16. avgusta u Novom Sadu. Manifestacija je nastala u sklopu zajedničke saradnje vizuelnih umetnika iz Niša i za primarni cilj ima razvoj fotografske umetnosti i kulture, kao i ponovno druženje starih prijatelja i uopšte ljudi bliskih senzibiliteta. Na ovogodišnjem takmičenju će učestvovati veliki broj proverenih autora sa područja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Srbije.

Pravo učešća na njemu ostvaruju tek četiri prvoplasirana kandidata iz svake države, koja su se tu našla posredstvom kvalifikacija. Nakon svečanog otvaranja takmičenja, svaki učesnik dobija listu sa 24 teme, na koje je potrebno odgovoriti sa po jednom fotografijom. Vremensko ograničenje u kome je tražene fotografije potrebno izraditi je svedeno na jedan dan.  Svečano proglašenje pobednika po temama i u generalnom plasmanu, biće održano poslednjeg dana festivala u 18 časova.

Pristigle radove ocenjivaće 24 člana žirija, takođe iz nekoliko evropskih zemalja. Najbolje fotografije biće postavljene na sajt Festivala. 

Cilj Festivala fotografije je da razvije fotografsku umetnost i kulturu, unapredi kulturne vrednosti i promoviše tradiciju, turizam i gostoprimstvo našeg grada u skladu s modernim tehnologijama i tokovima života. Festival organizuje Udruženje Foto Komuna „24. Kadar“.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share