Dogadjaji

Međunarodni festival igara od sada i u Novom Sadu

Međunarodni festival igara International Gaming Festival – IGF od ove godine i u Novom Sadu, a umesto planirana dva dana, biće od 8. do 10. jula u Velikoj dvorani novosadskog SPENS-a.

festival-igre
privatna arhiva

Dobra vest za sve gejmere koji su planirali da ovog leta zaigraju neke od najpopularnijih igara, kako kompjuterskih tako i društvenih, kao i onih na konzolama, je da festival traje duže. Kao što je najavljeno, turniri će se održati u deset najaktuelnijih igara u svetu. Tu su League of Legends, Counter Strike: GO, Hearthstone i Dota 2, igre na konzoli PS4 Mortal Kombat X, FIFA 2016 i PES 2016, zatim turnir u kartaškoj igri Magic the Gathering i dva turnira u društvenim igrama X-wing i Settlers of Catan.

festiva-igre-novi-sad
Pixabay.com

– Ovo je odlična prilika da posetioci vide kako izgleda jedan dan u životu gejmera, odigraju neku od 200 igara i osvoje vredne nagrade. U takmičarskom delu će učestvovati gejmeri iz Srbije i regiona, a za sve one koji žele da iskuse jedan gejmerski dan, da odigraju neke od ponuđenih igrica, ili posete muzej video igara i čuju zanimljiva predavanja stručnjaka iz ovih oblasti, tu je festivalski deo IGF-a, odnosno mini grad – rekao je jedan od organizatora Darko Obradović.

festival-kompjuter-igrica
Pixabay.com

Na glavnom trgu biće postavljena bina na kojoj će se održavati predavanja sa različitim temama edukativnog i zabavno-naučnog karaktera. Duž ulica nalaziće se štandovi gde će, između ostalog, proizvođači i distributeri moći da predstave javnosti nove video igre i kompjutersku opremu, klubovi ljubitelja igara da iznesu svoje aktivnosti i programe, a knjižare da promovišu nove knjige i društvene igre. Poseban deo Festivala biće posvećen i umetnosti stripa. Grad nije grad bez bioskopa, pa će tako u IGF bioskopu biti prikazani dokumetarni i animirani filmovi, kao i direktni prenosi glavnih turnira.

IGF grad će biti svojevrsni omaž gradovima – tvrđavama iz video igara, uključujući bedeme sa kulama, mrežu ulica, trgove i putokaze koji će usmeravati posetioce da istraže sve njegove sadržaje – kaže Obradović. Na jednim od mnoštva štandova posetioci će moći da igraju flipere ili retro video igre na aparatima, a na drugima igre na najnovijim konzolama, bez obaveze da učestvuju u takmičenjima.

Karte možete kupiti u svim Gigs Tixovim objektima, kao i na blagajni SPENS-a. Trenutno je u toku promo period i karte se mogu kupiti po veoma povoljnim cenama. Paket ulaznica za tri dana je 800 dinara do 4. jula. Nakon toga cena će biti 1.000 dinara za sva tri dana. Cena karata za jedan dan iznosi 400 dinara, dok će na sam dan Festivala iznositi 500 dinara.

Više o Igri prestola

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

About the author

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Add Comment

Click here to post a comment