Magazin Svet

Kineski državni mediji ubeđuju svet da se pojavila poznata teniserka, niko im ne veruje

peng šuaj
Foto: Printskrin/Twiter

Kineska teniserka Peng Šuaj koja je nestala nakon obelodanjivanja da ju je seksualno napastvovao biviši kineski premijer Žanga Gaoli se navodno pojavila  javnosti.

Šokantno priznje da ju je silovako kineski političat objavila početkom novembra na društvenoj mreži „Veibo“. Post je ubrzo obrisan a tesniserki se gubi svaki trag.

Kineski državni mediji su objavili snimke kojima se tvrdi da je Šuaj  viđena u restoranu sa svojim timom, što je za mnoge potvrdilo crne slutnje o sudbini teniserke.

Novak Đoković je rekao da je zastrašujuće to što je Peng Šuaj nestala i pozdravio zajedničku rekaciju ATP I WTA na njen nestanak, jer smatra da je to jako važno.

Novak je naglasio da je jedna osoba, teniserka,  nestala i da je neophodno da se preduzme sve što je potrebno da se ona pronađe.

Takođe je rekao da podržava namere WTA da se povuče iz Kine zbog nerazjašnjenog nestanka kineske teniserke.

U javnost je iz kineskih državnih medija pušten i snimak iz jednog restorana u kom teniserka Šuai Peng razgovara sa trenerom uz potenciranje datuma 21. novembar.

– Nabavio sam dva video klipa na kojima se vidi kako Šuai Peng večera sa svojim trenerom i prijateljima u restoranu. Video sadržaj jasno pokazuje da su snimljeni u subotu po pekinškom vremenu. Danas sam preko sopstvenih izvora utvrdio da su ove fotografije koje prikazuju gde se nalazi Šuai Peng. Poslednjih dana je boravila u svom domu i nije želela da je iko uznemirava. Uskoro će izaći u javnost – napisao je kineski novinar Hu Ksiđin.

Isti novinar ubeđuje javnost i tviteraše koji su izrazili sumnju da je snimak verodostojan, objavljujući teniserkine fotografije sa plišanim igračkama za koje tvrdi da su od prošlog vikenda.

Peng Šuaj je osvojila 23 titule u dubulu, uključujući Vimbldon 2013. i Rolan Garos 2014. godine. Nije se takmičila februara prošle godine u Kataru, pre nego što su počela zatvaranja i otkazivanja turnira zbog pandemije.

Šuaj je trostruka učesnica Olimpijskih igara, 2008, 2012. i 2016. godine, ali Međunarodni olimpijski komitet se još nije oglasio povodom njenog slučaja.

Đoković: Znam da sam mnogima trn u oku, pokušavam da raskrinkam monopol u tenisu

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

67 Shares
Share via
Copy link