Vesti Novi Sad

Taksi aplikacija – klikom do sigurnog prevoza

Svoj omiljeni taksi sada možete naručiti preko aplikacije za mobilne telefone za samo nekoliko sekundi. Ova mogućnost obradovaće sve one kojima su dosadili klasični načini pozivanja taksija, a i skeptični će se ubrzo uveriti u njenu delotvornost.

Maxi Taxi Novosađani je novosadsko udruženje taksista koje je pre više od dve nedelje svoje korisnike obradovalo aplikacijom za mobilne telefone. Korisnici Android operativnih sistema mogu je potpuno besplatno skinuti sa Google Play Store-a, a pored brojnih olakšica, ne zauzima mnogo mesta u memoriji vašeg telefona. U planu je i izrada aplikacije za iOS telefone, koja se očekuje za mesec dana. Aplikacija koristi Google maps, ali i postoji mogućnost ručnog pomeranja tragača na željenu lokaciju, kao i upisivanja tačne adrese. Takođe, možete izabrati najčešće adrese sa kojih zovete taksi, obeležiti ih i sačuvati kao omiljene, te se taksi poziva samo jednim klikom.

Taksi Novi Sad telefoni

Najveća prednost ovog modernog iskoraka prema rečima zastupnika udruženja Josipa Kopestinskija jeste to što prilikom naručivanja taksija apsolutno isključen ljudski faktor.

– Stranka kada uključi aplikaciju i očita svoju lokaciju, računar istovremeno ubacuje lokaciju u sistem pretrage vozila, a dostpni vozači se odmah javljuju, što znači da u roku od nekoliko sekundi dobijate povratnu informaciju o dolasku taksija na željenu adresu i vremenu predviđenom za to. U situacijama u kojima ipak nema slobodnog vozila, postupak naručivanja taksija možete ponoviti čim dobijete povratnu infomaciju i tako iznova i iznova – objašnjava on.

taxi_maxi

Takođe, na mapi možete pratiti kretanje vašeg taksija, a vozač vas po dolasku na adresu obaveštava da je taksi stigao i da treba da izađete. Postoji i opcija da unesete i adresu odredišta, odnosno gde se vožnja završava, ali to nije obavezno.

Iz udruženja kažu da su do sada od mušterija čuli jako pozitivne komentare, i da čak su ih preko aplikacije pozivale i starije osobe, budući da je aplikacija izuzetno jednostavna za korišćenje,a postoji i mogućnost ocenjivanja vozača, te možete videti status vašeg vozača, odnosno kako su ga ocenile prethodne mušterije

Aplikacija se, prema rečima zastupnika, najbolje pokazuje u trenucima kada veći broj ljudi traži taksi, od velikih koncerata do neočekivnih pljuskova, kad je izuzetno teško dobiti taksi. Pozivi se inače prosleđuju preko kompjuterske centrale što u takvim gužvama iziskuje previše vremena

Osim toga, ako se zadesite u situaciji gde ne znate adresu na kojoj se nalazite, ne morate upisati svoju adresu u aplikaciju, već tako naručite taksi jer vozači imaju mogućnost navođenja prema željenoj lokaciji, te će vozilo ubrzo stići ispred vas.

Takođe, neće se više desiti ni ona omražena, svima poznata situacija kada vam u gužvi neko ispred nosa uzme taksi koji ste vi zvali, jer vozač prati lokaciju pozivaoca i otvara vrata u onom trenutku kada na mapi vidi da je stranka došla do njega.

Plaćanje preko mobilnogmaxi_taxi_aplikacija

Iz udruženja taksista Maxi Novosađani su najavili još jedno iznenađenje za sve klijente. Naime, uskoro ćete preko mobilnog telefona moći i da plaćate taksi, budući da Maxi Taxi Novosađani trenutno učestvuje u novom međunarodnom projektu. Realizacija projekta se očekuje u narednim mesecima, a to je svakako dobra vest, jer ćete uvek imati siguran prevoz kući čak i kada zaboravite novčanik ili u kafani potrošite sve pare.

PARTNERI SAJTA


21 Shares
Share via
Copy link