Dogadjaji Koncerti

Matija svira Arsena na Novosadskom muzičkom letu

Hrvatski džez pijanista Matija Dedić nastupiće u drugom programu Novosadskog muzičkog leta u petak 5. avgusta od 21 sat u Vrtu Srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj 1. Naziv koncerta “Matija svira Arsena” proistekao je iz naslova Matijinog albuma objavljenog početkom godine.

Matija svira Arsena osvojio je ove godine čak četiri nagrade „Porin“: za najbolje izvođenje džez muzike, najbolji aranžman, najbolji instrumentalni album, kao i za najbolje instrumentalno izvođenje izvan klasične i džez muzike, nagradu koju je za kompoziciju Ne plači Matija podelio s Miroslavom Tadićem.

Upečatljiv, kreativan i poseban muzički izraz ovog pijaniste utkan je u melodije pesama njegovog oca, jednog od najuticajnijih hrvatskih kompozitora, kantautora, književnika i slikara – Arsena Dedića. Tako će publici u Novom Sadu Matija svirati legendarne pesme poput Sve što znaš o meni, Dida moj, Kuća pored mora, Moderato cantabile, naslovne teme iz filma (TV serijе) Glembajevi i serije U registraturi i mnoge druge.

Ulaznice se mogu kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/III, tel.021 452 344) radnim danima od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak programa na mestu održavanja, a cena je 800 dinara, a u slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Sinagogi.

Još najava za koncerte potražite ovde

 

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link