Magazin

Ni posle 39 dana potrage nema dokaza da je Matej ušao u vodu

matej-peris-taksista

Posle 39 dana potrage za Matejem Perišom čini se da imamo više pitanja nego odgovora. Na pitanje šta je ono što do sada sigurno znamo, danas su u emisiji „Kec na jedanaest“ odgovorili bivši načelnik MUP-a Žarko Popović, Zoran Stojanovski iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva i novinar Večernjeg lista Juraj Filipović.

Zoran Stojanovski iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva kazao je na K1 da je trenutno na delu pretraživanje priobalnog dela Save i Dunava.

– Pretraživanje terena je dobrovoljno i trenutno su na terenu četiri naša operativca. Želja nam je da pomognemo MUP-u u istrazi i javili smo se da pretražimo priobalni deo, od Brankovog mosta nizvodno ka Velikom ratnom ostrvu – kazao je Stojanovski u emisiji „Kec na jedanaest“.

– Sava se dosta povukla i sada možemo da pretražujemo i vidimo postoji li uopšte trag da je Matej ušao u vodu. To je važno da naglasimo, jer se u medijima pojavljuju razne informacije, ali istina je da nema dokaza da je on ušao u vodu. Radimo i po kiši i po snegu i nećemo odustati. Nadamo se da nećemo naći trag, i da Matej nikada nije ni dospeo u vodu.

Prema rečima bivšeg načelnika MUP-a Žarka Popovića, nevolja je u tome da što više vremena prolazi sve je teže utvrditi činjenice.

– Moja glavna zamerka na istragu upućena je državnom tužilaštvu, jer prijateljima Mateja Periša koji su bili sa njim u klubu nije određeno zadržavanje iz operativnih razloga. Kolege iz MUP-a bi u razgovoru sa njima saznale činjenice. Ono što je najvažnije jeste motiv, razlog zbog kojeg je on te noći izašao iz kluba – kazao je Popović.

Žarko Popović

– Što više vremena prolazi, to se ljudi više povlače i istraga stagnira. Trebalo je pričati i sa njegovim poznanicima u Splitu, njegovim bliskim ljudima, jer mi o njemu ništa ne znamo.

I Popović je istakao da je jedino što se sa sigurnošću zna to da je Matej izašao iz kluba i trčao ulicama Beograda. Sve ostalo i dalje je nepoznanica.

Novinar Večernjeg lista Juraj Filipović iz Splita rekao je da iz grada poznaje Mateja i njegove prijatelje i da su oni svi dobri momci iz uglednih porodica.

– Svašta se pisalo u medijima i verujem da je to zbog tiraža i klika više. Oni su svi iz uglednih porodica. Ono što je najvažnije je da se ustanovi zašto je Matej izašao iz kluba, a ne da govorimo o tome šta je pio. Njegovi prijatelji su dvaput prošli poligraf i bili ispitivani, i da bilo šta u vezi sa njihovim iskazima nije bilo u redu, oni bi sigurno bili zadržani i bili bi osumnjičeni. Ogroman je pritisak na njima. Hrvatski mediji od početka požele da saznaju širi kontekst ovog slučaja – rekao je Filipović za K1.

Juraj Filipović

Filipović je kazao da je važno prestati da se u javnom prostoru govori da je on gotovo sigurno skočio u reku, jer je to samo pretpostavka.

– Teorije su otišle predaleko, mi ne znamo da li je on uopšte ušao u reku. Svi se nadamo da je on na kopnu, živ i zdrav, i da nam kaže da se samo šalio sa svima nama – rekao je Juraj Filipović u emisiji „Kec na jedanaest“.

Nenad Periš o tvrdnjama da je Matej koristio drogu: Zabezeknut sam

OGLAS

192 Shares
192 Shares
Share via
Copy link