Maskenbal na zatvaranju Big dečijeg leta

0
Novosadsko-BIG-decije-leto-5

Poslednju nedelju najvećeg do sada Novosadskog BIG dečijeg leta obeležiće programi inspirisani muzikom, plesom i prijateljstvom i tradicionalni letnji maskenbal!

Završnica manifestacije biće upriličena tradicionalnim letnjim maskenbalom za sve učesnike u petak, 28. avgusta, od 18.00, na uglu Dunavske i Gimnazijske ulice ispred Gradske biblioteke u centru Novog Sada, u organizaciji Dečijeg odeljenja Gradske biblioteke.

Cilj ovogodišnjeg maskenbala je promocija čitanja, druženja i nagrađivanje mašte.

Tokom ove nedelje posetioci i učesnici će imati priliku i da posete Muzej Grada Novog Sada, učestvuju u  interaktivnim radionicama plesa, pevanja ili da se priključe školi rokenrola.

U Muzeju Grada Novog Sada (u Dunavskoj ulici 29),  deca će moći da se kroz izložbu “Živeo život – živela ljubav” upoznaju sa svakodnevicom običnog čoveka u staroj Jugoslaviji u periodu od 1950. do 1990. godine.

Svi oni koji su zainteresovani za sviranje, ples i muziku, svoje talente moći će da iskažu na Maloj školi rokenrola u Kulturnom skloništu i u Muzičko-plesnom teatru “Iskrice”. A filmadžije će i ove nedelje praviti animirani film u Dečijem kulturnom centru koristeći modelovani plastelin i stop moušn tehniku.

Deca učesnici će svoje fizičke sposobnosti testirati u Adrenalin parku “Zemlja čuda” i u školi fudbala “Siniša Mihajlović”, dok će na kreativnim radionicama kod Prijatelja dece Novog Sada razvijati maštu i praviti predmete od različitih materijala.

Organizatori Novosadskog BIG dečijeg leta 5 pozivaju decu i roditelje, učesnike i saradnike da pripreme maske na vreme i da nam se pridruže na tradicionalnom maskenbalu u petak, 28. avgusta, u 18 časova ispred Gradske biblioteke da zajedno proslavimo završnicu jedne od najlepših manifestacija za decu i 60 godina Dečjeg odeljenja i 170 godina Gradske biblioteke u Novom Sadu!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here