Svet

Masakr u Teksasu, u osnovnoj školi ubijena 21 osoba, napadač likvidiran (VIDEO)

masakr-teksas
Foto: AP Photo/Dario Lopez-Mills

Eva Mireles, prva je identifikovana žrtva masakra koji se juče dogodio u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu u Teksasu, kada je ubijena najmanje 21 osoba, od čega su većina deca.

Mireles, koje je bila u 40-tim godinama života, predavala je 4. razredu. U školi je radila 17 godina, Njujork Tajms.

Prema njenoj biografiji na sajtu škole, bila je udata za policajca i imala je jednu ćerku. Navodi se da je volela trčanje, planinarenje i svoje ljubimce, prenosi Nova.rs.

Njena tetka Lidija Martinez Delgado je rekla da je Eva bila omiljena u zajednici i da je bila ponosna da predaje u školi u kojoj su učenici uglavnom latinoamerikanci.

„Moja nećaka, Eva Mireles, zajedno sa još jednom učiteljicom i 18 dece izgubila je život u besmislenoj pucnjavi. Besna sam što se pucnjave nastavljaju, ova deca su nevina, puške ne bi trebalo da budu svima lako dostupne. Ovo je moj rodni grad, mala zajednica u kojoj živi manje od 20.000 ljudi. Nisam ni zamišljala da će se ovo desiti posebno mojim voljenim osobama. nisu sve činjenice objavljene, ali sve što možemo da uradimo je da se snažno molimo za našu zemlju, državu, škole i posebno porodice svih“, rekla je Martinez Delgado.

Podsećamo, najmanje 19 učenika i dve odrasle osobe ubijeni su kada je 18-godišnjak pucao u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu u Teksasu, saopštile su lokalne vlasti te američke savezne države.

Napadač, učenik srednje škole u gradiću Juvalde koji je nasumice pucao idući iz učionice u učionicu, takpđe je ubijen, naveli su u policiji.

Guverner Greg Abot precizirao je da je među ubijenima i jedan nastavnik, prenosi AP.

Napad u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu, mahom nastanjenom latino stanovništvom, najteži je zločin u američkim školama od decembra 2012. godine, kada je naoružani napadač ubio 20 dece i šestoro odraslih u osnovnoj školi Sendi Huk, u Njutaunu, u Konektikatu.

Salvador ubio svoju baku pre masovne pucnjave u školi u Teksasu

Salvador Ramos (18) identifikovan je kao osumnjičeni za masovnu pucnjavu u osnovnoj školi Rob u Uvaldeu u Teksasu.

Kako je rekao guverner Teksasa Greg Abot na konferenciji za medije, Ramos je pre upada u školu ubio svoju baku.

„Osumnjičeni je takođe pucao u svoju baku pre nego što je ušao u školu i otvorio vatru na decu“, rekao je Greg Abot.

Ubica Salvador Ramos više nije živ. Njega su ubili policajci koji su prvi stigli na mesto zločina.

 

Amerika priznala da je svesno navukla na opijate i ubila 500.000 svojih građana

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

118 Shares
118 Shares
Share via
Copy link