Magazin

“Kada smo smenjivali Miku Aleksića bilo mi je jasno kako beskrajno vešto manipuliše, laže, obmanjuje…”

Glumica Milena Radulović je iznela u javnost priču o seksualnom zlostavljanju reditelja i čuvenog vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, onog koji je važio za čoveka koji je odškolovao hiljade glumica i glumaca. Kasno sinoć je stigla i vest da je Mika Aleksić priveden u policiju i da Milena nije sama u ovoj priči. Više devojaka ga je prijavilo.

Malo je reći da je to šok za javnu scenu. U jednou diskusiju na Fejsbuku koju je svojom objavom inicirao Marko Oljača, uključila se i Gorica Mojović, koja je bila sekretarka za kulturu Beograda do 2014. godine.

Miroslav Mika Aleksić je često u javnim istupima „štitio“ decu i delio roditeljima lekcije o vaspitanju. Sve je bilo…

Posted by Marko Oljaca on Saturday, January 16, 2021

“Miku su svi hvalili. Nekadašnja sekretarka za kulturu Ljiljana Blagojević postavila ga je za direktora pozorišta ‘Duško Radović’. Kad sam ja došla u Skupštinu grada Beograda, Udruženje dramskih umetnika je tražilo od mene da smenimo Miku Aleksića jer su se brojne glumice žalile na njega. Miku nisam lično znala, ali sam verovala i glumcima i Udruženju. Održan je veliki sastanak u ‘Dušku Radoviću’. Bila žestoka rasprava, uglavnom najostrašćeniji branioci Mike Aleksića, neću sad da im pominjem imena. Pošto je rasprava bila sve žešća, napuštali su je oni koji su bili za smenu, otišli su i predstavnici Udružnja, ja sam ostala do kraja i po meni su izručivane kofe govana. Mika Aleksić je ipak smenjen. Naravno da ni tada nisam slutila za šta je sve sposoban, a kamoli da zlostavlja decu, samo sam se suočila sa briljantnim manipulatorom. Oko svega je manipulisao, vešto obmanjivao. To je bio razlog što uprkos napadima nekih istaknutih glumaca nisam odustala i predložila njegovu smenu. Izabrana je umesto njega Anja Šuša”, napisala je ona.

U jednom od narednih komentara dodala je:

“Ne, nije ta smena bila zbog Ljilje Blagojević. Postavila je ona i Mišu Vukobratovića u Pozorištu na Terazijama koji je, po meni, bio jedan od najboljih upravnika, dva puta mu je na moj predlog obnavljan mandat. Ja sam oko Mike slušala uglavnom izjave glumica iz ‘Duška Radovića’. (nije bilo reči o seksualnom zlostavljanju). Dugo sam prčala sa Mikom. Tada mi je postalo neshvatljivo kako ljudi koji ga podržavaju ne shvataju kako beskrajno vešto manipuliše, laže, obmanjuje. To je meni bilo presudno! Ja sam zaista zbog njega prošla ‘toplog zeca’, ali moram da priznam, a to nije naknadna pamet, da mi se gadio. Ni slutila nisam da se ove stvari dešavaju, samo ništa mu nisam verovala. Zato je smenjen”.

Podsetimo, o višestrukom silovanju progovorila je hrabra glumica Milena Radulović.

Svoje traume iz Mikine škole podelila je i glumica Hana Selimović.

MUP je pozvao žrtve seksualnog predatora da se jave

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

58 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap