Manifestacije Novi Sad Vesti Novi Sad

Mame Novosađanke organizuju Novogodišnji bazar

Udruženje Mame Novosađanke organizuje Novogodišnji mamin bazar, u subotu 17. decembra od 10 do 20 časova, na Spensu, ispred bivše Gradske kafane.  Mamin bazar će biti održan šesti put, i predstavlja  mesto na kome članice naše Fejsbuk grupe „Mame Novosađanke kupujem-prodajem-menjam-poklanjam“ mogu da prodaju, zamene i poklone svoju i dečiju polovnu odeću, obuću, igračke, bebi opremu, a posetioci da tu istu robu kupe po vrlo povoljnim cenama.

decji-bazar-slatkisi-prodaja

Na „Bazaru“ će se naći oko 150 mama izlagača kvalitetne polovne robe, koje su prethodno prijavile svoje učešće, a kao posetioci su dobrodošli svi koji žele da se opreme za zimu i predstojeće praznike.

– S obzirom na dolazeću Novu godinu, koji je deci jedan od omiljenih praznika, u program smo uvrstili i slikanje sa Deda Mrazom i njegovim pomoćnicima Elzom i Olafom, kako bismo deci omogućili da svoje želje za novogodišnje paketiće kažu uživo i da im ostanu fotografije kao lepo sećanje na ovaj događaj.
Pored toga, pripremili smo i bogat celodnevni muzičko-scenski program. Na sceni će moći da se vide i čuju dečiji hor koji će pevati najlepše Božićne pesme, dečije predstave, folklorne grupe, revija malih manekena, zumba za decu, zatim deca koja igraju džez balet i druge vrste plesa za najmlađe, a decu će zabavljati tim animatora “Željka Veseljka” – kažu Mame Novosađanke.

Dodatni izlagači “Maminog bazara“ obuhvatiće temu Nove godine i novogodišnjih paketića, pa će se, između ostalih, predstaviti prijatelji manifestacije izdavačka kuća Klett sa prazničnom ponudom edukativnih i zabavnih knjiga za predškolski i školski uzrast dece i prodavnica igračaka Kidsland sa svojom velikom novogodišnjom akcijom.

bazar-novi-sad

Ova manifestacija ima humantarni karakter, a ovaj put tu su tri humanitarne akcije. Prva je skupljanje stvari za novogodišnje paketiće (prvenstveno slatkiši, igračke, školski pribor…) za Novosadski humanitarni centar (NSHC), a druga se sastoji iz toga da će svaki učesnik Bazara doneti po jedan ukras, kojom ćemo okititi novogodišnju jelku na licu mesta, a koji će se potom donirati organizaciji NSHC kako bi i mališani koji inače nemaju prilike za to, uživali u čaroliji kićenja jelke. Pored toga, na njihovom štandu stajaće i kutija za skupljanje novčane pomoći za šesnaestogodišnjeg dečaka, Peđu Đurđekanović, koji boluje od cerebralne paralize i nekoliko propratnih bolesti. Zbog njegovog stanja, potreban mu je stalni rehabilitacioni tretman, kako ne bi došlo do atrofiranja mišića.

– Roditelji dečaka, nisu u mogućnosti da to sami finansiraju, stoga pozivamo sve ljude koji su voljni da pomognu, da posete naš štand na „Maminom bazaru“ i podrže porodicu Đurđekanović u njihovoj životnoj borbi – navode Mame Novosađanke u pozivu.

Ovde potražite još događaja

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

20 Shares
Share via
Copy link