Magazin Srbija

Jeziv slučaj nasilja u Srbiji: Maloletnici pretukli dečaka sa posebnim potrebama, sve snimili i objavili na Internetu

Direktor Centra za socijalni rad Leskovac Predrag Momčilović podneo je juče krivičnu prijavu protiv maloletnih lica koja su u Pečenjevcu, selu kod Leskovca, pre nekoliko dana psihički i fizički zlostavljali svog komšiju, inače mladića sa lakšim mentalnim invaliditetom, sve to snimili kamerom mobilnog telefona i okačili na internet.

Ovaj snimak izazvao je burne reakcije meštana ovog sela koji tvrde da znaju o kojim zlostavljačima se radi i tvrde da im to nije prvi put.

Kako nezvanično saznaje Jugmedia, jedan od maloletnih zloostavljača sa snimka potiče iz problematične porodice, otac mu je bio do skora u zatvoru, a socijalni radnici su pre par godina intervenisali u njegovom domu jer je otac seksualno opštio sa majkom pred decom.

Na snimku se vidi kako trojica mladića mučki udaraju svog komšiju, vređaju ga, a u jednom trenutku mu nogovom pritiskaju vrat nakon čega on počinje da se guši i na kraju mu naređuju da izađe iz kuće.

Pretpostavlja se da je ceo snimak snimila ženska osoba čiji glas se čuje u pozadini i koja se sve vreme smeje dok kamerom beleži brutalno nasilje.

Za njih izolacija nije spas: Žene koje trpe porodično nasilje naročito ugrožene

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

42 Shares
Share via
Copy link