Magazin

Mali ponovo piše doktorat, obećao da proba bez prepisivanja

mali
Printscreen

Sećamo se svi velikog skandala sa plagiranim doktoratom Siniše Malog. Skandal koji je vrlo uspešno zataškavan, ali je zbog izrazitog pritiska dela javnosti i odlučnog neodustajanja i insistiranja, ipak, nakon višegodišnje pravne borbe, presuđeno da je ministar finansija prekršio principe akademske čestitosti.

Sada je ministar ipak odlučio da avanzuje sa titule lažnog doktora do titule onog pravog, ali ne na nekom od postojećih univerziteta u Srbiji, već će svoju disertaciju raditi u slovačkom gradu Košice gde je, kako sam tvrdi, pre dve godine upisao Ekonomski fakultet Tehničkog univerziteta.

Ministar je objavio i koji je smer izabrao, a reč je o studijskom programu „Finansije“ u oblasti „Ekonomija i menadžment“.

Već je položio i nekoliko ispita, ali se najveći deo rada odnosi na „istraživačke aktivnosti i pisanje stručnih radova“.

Inflacija, recesija, ekonomski problemi, divljanje cena u Srbiji izgleda da ne potresa previše našeg finansijskog eksperta na ministarskoj funkciji. On pre svega ima neke druge prioritete, neke lične frustracije i komplekse za prevazilaženje, dok o ekonomskoj stabilnosti može i predsednik Vučić sam da vodi računa.

Pa zar je fer prema Siniši Malom da se doktorska titula Nebojše Stefanovića više ne dovodi u pitanje?!

Targetiran u javnosti kao jedan od “kompletnih idiota”, kako je vrh gradske vlasti nazvao Aleksandar Vučić, nekadašnji gradonačelnik Beograda danas je uspešan ministar, student i osvetnik svih svetskih plagijatora. Vreme nikada ne sme predstavljati otežavajuću okolnost za veliku ambiciju.

„Lično mislim da je moguće naći vreme za sve, samo je važno da odredite prioritete. Ovo je nešto što je meni važno, iz mnogo razloga“, objavio je Mali na Instagramu gde danas odgovara na pitanja građana.

Građani Srbije moraju imati još malo strpljenja za naš državni vrh. Vidi se da marljivo uče i rade kako bi usavršili svoja znanja sa osnovnih studija, a onda će možda konačno i svanuti to zlatno doba koje je kraj nas prošlo poput cirkuskog karavana sa divljim životinjama iz Zadruga i Farmi.

Videli smo svi kako je protekla finalna serija u košarkaškoj ABA ligi između Zvezde i Partizana. Čeka se završetak trenerske škole i objava na Instagram stranici Aleksandra Vučića kako je i zvanično najbolji student u istoriji trenerske škole.

Onda konačno i reprezentacija može očekivati zlatnu medalju, prvu nakon 2002. godine i Indijanapolisa.

U ovom teškom periodu pred nama, nema razloga za brigu, jer na čelu ministarstva finansija sedi večiti student Siniša Mali koji već dve godine vredno uči i uporedo radi kako bi, kao i svi pošteni studenti, isplatio svoje ponovno školovanje.

Država nam sve više liči na studentski dom u kojem seksa ne manjka, kao ni slatkih obećanja koja u transu podižu noge, ruke, a kad treba čak i mrtve duše iz grobova na izborni dan.

Sve lažne diplome naprednjačkih asova, pobedničku seriju otvorio Toma grobar

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

73 Shares
Share via
Copy link