Magazin

Vašeg sina su ometlali, uhvatio ga je Belivukov klan: Kako su majke Veljinih žrtava saznale da njihove dece više nema

belivuk miljković slika
Printscreen

Protiv klana Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, poznatijeg pod nadimkom Mare Mesar, podignuta je i druga optužnica zbog još dva ubistva – Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Optužnica donosi iskaze svedoka, članova porodice i prijatelja ubijenih. Ovi iskazi otkrivaju šta se u danima pre nestanka Mihajlovića i Mitića dešavalo i kako su shvatili da su nestali bez traga, a potom i da je sa njihovim nestancima povezan upravo Belivukov klan.

Goranov nestanak

Prema navodima iz druge optužnice, u koju je „Blic“ imao uvid, majka Gorana Mihajlovića, Sanja, na saslušanju je ispričala da je u trenutku Goranovog nestanka, 1. aprila 2019. godine, njegov telefon bio dostupan i zvonio je do pola četiri ujutru. Onda je postao nedostupan. Oni su, pak, tek nekoliko dana kasnije shvatili da Gorana definitivno nema i njegov nestanak su prijavili policiji.

– Sanja je ispričala da nije bila u dobrim odnosima sa svojim sinom, jer joj se nije svideo njegov način života. U trenutku nestanka, on je živeo u porodičnoj kući. Goranov otac ga je tog 1. aprila zvao ne zna koliko puta na broj telefona koji je Goran koristio. Telefon je zvonio do pola četiri kada više nije bio dostupan. Inače i ranije je njen sin Goran odlazio, ali se nikada nije desilo da se bar ocu ne javi – navodi se u optužnici detalj iz svedočenja Mihajlovićeve majke.

Da se nešto čudno dešava, brzo im je bilo jasno, međutim tek sedam dana kasnije, policiji su prijavili njegov nestanak. Razlog za to bio je to što je, kako se navodi na više mesta u novoj optužnici, Belivukov klan sa Goranovog telefona komunicirao sa njegovom suprugom i prijateljem koji je komunicirao s njom. Sve kako bi nesrećna žena, s kojom je Goran u tom trenutku imao trinaestomesečno dete, verovala da je živ, samo da se negde sklonio.

Sanja Mihajlović je rekla da je insistirala da se Goranov nestanak prijavi ranije, ali da to nije dozvoljavao njen suprug, jer je od Goranove nevenčane supruge dobijao informacije da se javlja.

SVAKA ČAST BRAĆO, OVO NI ZEMUNCI NISI RADILI Ovako je Velja čestitao svojim vojnicima na ubistvu Nikole Mitića

Majka sama u potrazi

U jednom trenutku, prema navodima iz optužnice, Sanja je otišla je da se informiše oko predmeta, a kada je videla da se ništa ne dešava, krenula je sama u potragu za nestalim sinom.

„Pratila je određene smernice koje su joj davali ljudi, a u tim razgovorima često se spominjao Filip G. koji je, prema njenim saznanjima, sa njenim sinom „dilovao drogu“. Sa njim (Filipom) se srela 15. jula 2021. godine jer je od određenih ljudi saznala da će joj on pružiti informacije koje su je interesovale. Tada joj je on, prema navodima iz optužnice, rekao da se boji za svoju bezbednost zbog toga što je tu sa njom“, navodi se u optužnici.

Sanja je ispričala da joj je Filip G. na tom susretu stavio do znanja da se njenom sinu nešto užasno dogodilo.

„Rekao je: ‘Vašeg sina su ometlali.’ Baš je taj izraz koristio“, ispričala je ona, a navodi se u optužnici.

On je tada, kako se navodi, majci ubijenog mladića rekao da je Goran „uhvaćen od strane Velje Nevolje i Marka“ zato što su oni sumnjali da ih on prati, slika i da su navodno oni kod njega čak i pronašli telefon sa slikama njihovog praćenja.

Velja i Mesar kidnapovali Nikolu ispred ambasade SAD, silovali mu devojku i ubili ga u okolini Beograda

Ubiću koga treba, samo me pustite

Način na koji je Filip njoj govorio kako je njen sin odveden od strane Belivuka joj je ostao upečatljiv jer joj je stvorio utisak da je on sve ovo znao i da je informacije dobio iz „prve ruke“.

– Goran je molio i rekao da će uraditi sve što treba da ga puste, ako treba nekog da ubije- ubiće samo da ga puste, ali da su mu oni rekli da to ne ide tako – navodno joj je tada rekao Filip.

Još jedva stvar koja povezuje njenog sina i Belivuka je mašina za tabletiranje.

Kako se navodi u optužnici, ona nikada nije videla tu mašinu, ali na osnovu snimaka koji su se prikazivali na televiziji, jedan prijatelj rekao je da je to Goranova mašina jer je autentična – zato što joj je jedan deo nje slomljen.

Goranova majka ispričala je da je saznala da je on tog dana krenuo da se nađe sa N. Š. koji je trebalo da ga odveze do Novog Beograda.

– Na nadzornim kamerama, na snimcima do kojih je sama došla, videla je kako Goran parkira svoj „porše“ u centru Resnika, a zatim kako pretrčava ulicu da bi ušao u vozilo „smart“ u kojem ga je, prema njenim saznanjima, čekao drug N. Š. Takođe, na tim snimcima je videla da je u pola četiri neko došao po vozilo „porše“. Na tim snimcima misli da vidi Filipa G. – piše u optužnici.

DA JE PRIŠLA BLIŽE MORALI BISMO I NJU DA UBIJEMO Belivukovu komšinicu 2 koraka delila od smrti

Uši i garderoba

U optužnici se navodi i da je Sanja svog sina prepoznala na fotografijama koje su joj prikazane u Tužilaštvu, a koje su nabavljene iz prepiske pripadnika Belivukovog klana preko Skaja. Ona je, kako se navodi, sina prepoznala po garderobi, patikama i po donjem vešu koji se vidi na fotografijama mučenja mladića – vezan je trakama, selotejp traka mu je obmotana oko glave, preko usta… Vidljivi su tragovi maltretiranja… „Blic“ je imao uvid u ove fotografije, ali ih neće objavljivati.

Ona je objasnila i da je Goran imao specifičan oblik ušiju i da je to na fotogafijama prepoznala.

– Vidite kako su mu uši slepljene. Sa šest godina je insistirao da se uradi plastična operacija, rekonstrukcija ušne školjke odradi i na jedan specifičan način ima vidite, ali jeste moj sin. Nos i usta i oči. Frizura – navela je ona.

Poslednjih dana bio čudan

K. S, nevenčana supruga Gorana Mihajlovića ispričala je da je sedam dana pre nestanka Goran insistirao da se zajedno sa maloletnim detetom presele sa Banjice, gde su do tada živeli, u kuću njegovih roditelja. Pristala je, jer je videla da je uznemiren i na tome je jako insistirao.

Kako je navela, Goran je „poslednjih dana pred nestanak bio jako čudan“.

Na dan njegovog nestanka rekao joj je da ide da se nađe sa N. Š. i da će se vratiti. Otišao je sa svojim vozilom „porše“.

Ona ga je, kako se navodi u optužnici, pozvala oko 17 sati, ali telefon mu je zvonio i niko se nije javljao. Ona ga je ponovo pozvala oko 19 časova, međutim tada je telefon bio isključen.

Pozvala je nakon toga A. N, Goranovog druga, da vidi o čemu se radi on joj je rekao da se Goran krije od policije. U narednim danima, A.N. je dolazio do nje i prenosio joj informacije koje je on preko „Skaja“ dobijao od Gorana.

– Taj „Skaj“ telefon je Filip G. doneo 1. aprila A. N. da bi se čuo sa Goranom – navodi se u optužnici.

Ona je navela da zna da je i Goran imao „Skaj“ telefon i da je njegov „nik nejm“ bio – NO NAME.

U tim neposrednim kontaktima joj A. N. kaže da mu Goran piše da je dobro, da ne brine, da je sve ok, i da u ponedeljak A. N. dovede nju i dete da ih vidi.

UZNEMIRUJEĆE FOTOGRAFIJE Udovica Veljine žrtve na TV prepoznala mašinu za ekstazi i shvatila da je mrtav

Ko mene može da otme?!

Ona, ali i A.N. su posumnjali da je Goran otet kada je A. N. stigla poruka: „Glupačo, ko mene može da otme, dobro sam, sve u redu“. Kada je došao ponedeljak i kada niko nije zvao da se nađu, otišla je u stanicu policije i prijavila Goranov nestanak.

K. S. tog dana, kada je prijavila nestanak, nije videla sadržinu poruka koje je navodno Goran slao A. N. na „Skaju“. Tek tada, 7. aprila ih vidi i zaključuje da se u njima govori o prodaji Goranovog automobila dok ne „uleti“ policija, da se njoj daju pare, da joj se daju pare od prodaje automobila..

– Takođe u tim porukama preko „Skaja“ navodno Goran je rekao A. N. da odveze kolima sve što postoji u njegovoj kući na stanicu, da ostavi ključ na točku auta i da ode odatle. Tako je A.N, te 4. aprila spakovao sve iz kuće – drogu, oružje i mašinu za tabletiranje i odvezao na stanicu – stoji u optužnici.

Ona je navela da je znala za „mašinu za tabletiranje“, ali da ju je prvi put videla na snimku koji je pušten putem sredstva javnog informisanja. Pitala je da li je to Goranova mašina i rečeno joj je da jeste, jer je imala jedan slomljen krak.

Klan Velje Nevolje tereti se i za ubistvo Nikole Mitića. Zločin se, prema do sada poznatim informacijama, dogodio 10. avgusta 2020. godine. Šta se dešavalo danima pre Mitićevog nestanka otkrila je njegova porodica, a detalji su navedeni u novoj optužnici protiv klana.

„Ima žive da ih grizem, kupiću nova klešta“ Bolesna prepiska Velje Nevolje i njegovih krvoloka na Skaju

Pripreme za more

M. M,sestra Nikole Mitića, rekla je u Tužilaštvu za organizovani krimimnal da su se pripremali za put na more, i da je tog 10. avgusta, kada je njen brat nestao, bio ponedeljak kada su se dogovorili da se nađu.

– Oko dva sata popodne mu je poslala poruku gde treba da se nađu i nije bilo odgovora na tu poruku. Misli da mu je slala poruku na Vajbera, bilo je samo da je pourka poslata, a ne da je i primljena. Oko četiri sata popodne pozvala je njegov broj telefona koji je zvonio, niko se nije javio. Posle 15-20 minuta je ponovo pozvala i od tada je telefon bio isključen, i više nikada nije bio uključen. To joj je bilo sumnjivo, jer Nikola nije neko ko se ne javlja i ne odgovara na poruke – piše u optužnici.

Zbog toga je Marija, oko šest ili sedam popodne otišla u MUP, gde je prijavila njegov nestanak, ispričala tačno šta se dogodilo i dala im kopiju njegove lične karte. Zvala je sve bolnice, njegove prijatelje niko apsolutno ništa nije čuo i posle toga praktično više ništa nisu čuli o njemu.

– Seća se da je tog dana koristio automobil koji je pozajmio od prijatelja i dala je opis tog automobila. Međutim, 7-8 meseci kasnije se ispostavilo da Nikola nije vozio taj auto već drugi, misli da se radi o „hondi civik“ – navodi se u optužnici.

Ona je, takođe, svog brata prepoznala na fotografijama koje joj je pokazalo Tužilaštvo, a od kojih je „Blic“ neke objavio, i na kojima se vidi kako je Nikola Mitić pretučen, krvav po licu u prostorji dok su oko njega Veljko Belivuk i drugi pripadnici klana.

I ovu fotografiju razmenjivali su pripadnici klana preko Skaja, i nabavljene su putem međunarodne pravne pomoći.

Izvor: Blic

Svedok saradnik za ubistvo vođe Grobara optužio sina novosadskog kralja podzemlja

OGLAS

585 Shares
585 Shares
Share via
Copy link