Magazin Svet

Majka veganka osuđena za smrt sina, hranila ga samo sirovim voćem i povrćem (FOTO)

Siri-o-liri
Printscreen/Daily Mail

Majka veganka proglašena je krivom za ubistvo zbog smrti svog 18-mesečnog sina koji je imao samo 7,7 kilograma kada je preminuo 2019. godine, nakon što ga je majka stalno hranila voćem, povrćem i svojim mlekom.

Šila O’Liri (39) osuđena je u utorak pred porotom u Kejp Koralu na Floridi posle jednonedeljnog suđenja.

Sada joj preti život iza rešetaka, a presuda će joj biti izrečena 25. jula. Njen sin Ezra je preminuo 2019. godine od komplikacija izazvanih neuhranjenošću, prenosi Dejli mejl.

Doktori su otkrili da nije bio hranjen nedelju dana pre smrti septembru 2019. godine. Šila i njen muž koji je takođe optužen za ubistvo i čeka suđenje, pozvali su hitnu pomoć nakon što je Ezra prestao da diše. Hitna pomoć je na licu mesta konstatovala smrt deteta. Takođe su pregledali i troje starije dece ovog para.

Par je optužen u decembru 2019. godine nakon što je otkriven uzrok Ezrine smrti. Nikada nisu objavljene fotogafije koje pokazuju u kakvom je stanju dete bilo kada je preminulo.

Ali tužioci na Šilinom suđenju su opisali da je dečak bio iznuren i da je neprestano plakao.

„Odlučila je da zanemari njegov plač. Nije joj bila potrebna vaga da bi videla njegove kosti. Nije joj bila potrebna vaga da bi čula njegov plač“, rekla je pomoćnica državnog tužioca Sara Miler, prenosi Nova.rs.

Par je ostalo troje dece hranio uglavnom mangom, bananama i avokadom. Dvoje dece od tri i pet godina je takođe bilo neuhranjeno. Koža im je bila žuta, a zubi crni.

Šilina starija ćerka (11) je bila nešto boljeg zdravlja. Policija veruje da je to zbog toga što je devojčica posećivala oca u drugoj državi pa je tamo bila na odgovarajućoj ishrani.

Maleni Ezra je rođen kod kuće i nikada nije bio kod lekara. Policija je istakla da je dečak na dan smrti imao poteškoća da diše. Umesto da pozovu pomoć, otac i majka su otišli na spavanje. Kada su se probudili dečak više nije disao.

Izvor: Nova.rs

Anica je majka dečaka sa smetnjama u razvoju: Pisali su mi da mi je dete retard i da ne treba da živi

OGLAS

245 Shares
245 Shares
Share via
Copy link