anima-musicae-koncert-novisad
Dogadjaji

Mađarski Kamerni orkestar zatvara Novosadsko muzičko leto

Mađarski Kamerni orkestar Anima Musicae, pod umetničkim rukovodstvom Lasla Horvata i pijanistkinja Rita Kinka u petak, 4. septembra zatvaraju Novosadsko muzičko leto!

Od svog debitovanja u junu 2010. godine ovaj orkestar je izveo preko 100 uspešnih koncerata i zasluženo zauzeo mesto među vrhunskim profesionalnim ansamblima: rasprodati koncerti su izvođeni u najčuvenijim dvoranama u Mađarskoj i izvan njenih granica.

Godine 2011. osvaja prvu nagradu na 5. Međunarodnom omladinskom festivalu „Summa cum laude“, u kategoriji gudačkih ansambala, a 2012. najviše mađarsko državno priznanje za mlade umetnike „Junior prima“, koje je prvi put u istoriji te nagrade dodeljeno jednom ansamblu.

Rita Kinka je do danas održala preko 800 resitala, kao i nastupa s mnogobrojnim uglednim orkestrima u gotovo svim evropskim zemljama, kao i u SAD-u, na Tajvanu, u Japanu, Izraelu, Kanadi i Australiji. Pored pijanističke karijere, bavi se i pedagoškim radom. Redovni je profesor za glavni predmet klavir na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Nosilac je niza nagrada i priznanja na priznatim pijanističkim takmičenjima širom sveta.

Koncert počinje u 21 čas, a održaće se u Sinagogi.

Na programu: A. Vivaldi, E. Elgar, J. S. Bach, W. A. Mozart…

 Ulaznice se mogu kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II, tel.021 452 344), radnim danima od 8,00 do 14,00 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.

Cena karte: 800,00 dinara.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share